Kadınlar İçin Pazarlama & 4 Basit Kural

kadınlar için pazarlamada 4 basit kural

Paylaşmayı unutmayın.

Hedef kitlesi kadınlar olan birçok şirket aynı hataya düşüyor ve kişisel, duygusal bir bağlantı kurmuyor. Bu, bir işletmenin yapabileceği en büyük hatalardan biri ancak tekrar tekrar yapılıyor. Duygusal bir bağ kurmak yerine şirketler, arzu pazarlamaktadır. Kadınların tüm istedikleri onlarla normal bir insan gibi konuşacak birileriyken şirketler, ürünlerinin erişilemez standartlara ulaşmada nasıl yardımcı olacağını söylerler.

“Ulaşılamazlık” tamamiyle asıldır bir söylemdir.

Günümüz kadınları daha fazlasını bekliyor. Kadınlar, markaların onlarla arkadaş gibi konuşmasını, kapsayıcı ve kabullenen, zekice kurgulanmış bir bağlantı kuracak bir içerik sağlamasını istiyor. Tüketici harcamalarında, her yıl 20 trilyon ABD doları kadınlardan geldiği için şirketlerin bu bağlantıyı yaratmanın ve kadınlar için başarılı bir pazarlama çalışması yapılması gerektiğinin ne denli önemli olduğunu görmesi gerekiyor.

Herkes için geçerli olmasa da az sonra sıralayacağımız bu dört kuralı dikkate alırsanız başarısız olma şansınız çok düşük. İşte, o kurallar!

1. Sorunlara Çözüm Önerileri Üretmek

çözüm üretmek
@olav_ahrens

Pazarlamanın hem sorunu hem de çözümü çekici bir şekilde sunmakla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin katalog reklamlarınız ürünlerinizden değil, ürünlerle ilgili sorunların nasıl çözüldüğünden bahsetmelidir. Öncelik olarak ürünlerin özel detaylarını vermeye gerek yoktur. Verilmesi gereken, müşteriye ürünün onlar için neler yapabileceğidir. Bir kadın için şu örneği verebiliriz: Bu sütyenin onun için harika olma nedeni ne? Bu ürün onun hangi problemlerini çözecek?

Kısacası pazarlama çalışmaları, bir sorunu çözmeye odaklanmalıdır. Çünkü müşterilerinizle bu şekilde bağlantı kurabilirsiniz. Müşterilerinizden gelen takdirleri referans olarak kullanarak müşteri bağlarınızı güçlendirebilirsiniz.

2. Tutarlı Olmak

@Free-Photos

Müşterileriniz, ürünlerinizi eşsiz kılan 15 nokta atışı özelliği ezberlemek için yeterli zamana sahip değildir ya da böyle bir istekleri de yoktur zaten. Muhtemelen markanızla ilgili birkaç şey söyleyebilirler. Dolayısıyla odak noktanız bu birkaç şeyin ne olduğunu bulmak olmalıdır. Bulduktan sonra yapmanız gereken tek şey, bunları tutarlı bir şekilde müşterilerinize iletmektir.
Müşterilerinizi boğmamanız gerektiğini unutmayın. Etkileşime girdiğiniz müşterilerinizi bulun ve tutarlı olun.

3. Müşterilerin Kim Olduklarını ve Nerede Olduklarını Bilmek

@rawpixel

Müşterilerinizin kim olduğunu ve onlara nasıl ulaşabileceğinizi bilmeniz oldukça önemlidir. Müşterileriniz görmediği sürece içeriğinizin güzel olmasının ya da tutarlı mesajlarınızın hiçbir önemi yoktur.
Her şey ideal hedef kitleyi tanımakla ilgilidir. Bu kişiler kimler? Ne yapıyorlar? Ne okuyorlar? Neyi önemsiyorlar?
Bu soruların cevabını şu şekilde verebiliriz: Müşteri kitleniz 45 yaşın üzerindeyse Instagram’da reklam yapmak yerine Facebook’a yönelirsiniz. Nitekim +45 yaşın zaman geçirdiği yer burasıdır.
Kısacası müşterilerini tanımalı, onlara nasıl ulaşacağınızı bilmeli ve bu konularda size yardımcı olacak bir pazarlama planı oluşturmalısınız.

4. Farklı Olmak

Müşterilerinize nasıl ulaşacağınızı bilin ancak pazarlama kampanyanızı göz ardı etmeyin. Sadece kadınlara ulaşmak istiyorsanız hangi platformun dönüşüm oranı daha iyi? Her reklam için ne kadar ödüyorsunuz? Her an çalışmalarınızı test etmeye hazır olmalı ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmelisiniz.

İşin aslı gerçekten müşteriyi anlamaktan geçiyor. Müşterinizin kim olduğunu bilirseniz sorunlarına çözüm üretebilirsiniz. Mesajla ona ulaşabilir, şirketinizle müşteriniz arasında gerçek bir bağ kurabilirsiniz.

Kadınların Gönlünde Taht Kurarak Pazarlama! yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar