iPhone’ların Yeni Koruyucuları: Mermer Kılıflar!

mermer iphone kılıfı

Paylaşmayı unutmayın.

Hepimizin günlük hayatımızda kullandığı akıllı telefonların aslında başka nelere sebep olduğuyla alakalı bir konuyla karşınızdayız. 2007 yılından bu yana hayatımızı birçok yönden değiştiren Apple,  iPhone’la ilgili başka bir şey yapmadan tamamen farklı bir endüstrinin oluşmasına neden oldu ve bu endüstrinin 5 yıl içinde 107 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Bizim bahsedeceğimiz ürün ise iPhone için üretilen bir katı mermer kılıf

Kılıflar dünya üzerinde geniş bir pazara sahiptir. Sadece Amazon‘da “iPhone Case” yazarsanız, yaklaşık 6,5 milyon sonuç ile karşılaşırsınız. Ancak bu arama sonucunda aradığınız ürünle beraber, sahte kürklerden verilen reçetelere kadar iPhone kılıfla tamamen alakasız sonuçlar da alabilirsiniz.

iPhone kılıf

@Fotownetrza

San Francisco’da bulunan Mikol şirketi, kullandığımız klasik iPhone kılıflardan farklı olarak, tamamen kasa odaklı bir kılıf üretiyor. Mikol, sadece İtalyan Carrera mermerden yapılmış iPhone kutularını satmakla kalmıyor, bunun yanında satıcılara daha fazla para kazandırabilmek için ametist, gül kuvarsı ve sodalist gibi diğer kayalardan da telefon kılıfları üretiyor.

Bu kılıfa nasıl sahip olabilirim?

Böyle mermerden yapılma bir ürüne sahip olmak isterseniz 99 dolar vermeniz gerekiyor, eğer ametist gibi değerli taşlardan kılıf isterseniz 699 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu fiyatlara göre bir ametist mermer kılıf alırsanız ve bir iPhone 5s sahibiyseniz, aldığınız kılıf kullandığınız telefondan daha pahalı olacaktır.

Mikol firmasının kurucusu Mikey Wu, inşaat endüstrisinden sonra yeni bir şeyler yapmak istemiş ve şimdilerde başarılı bir girişimci olarak hayatını devam ettiriyor. Ürettiği bu kılıflarda daha fazla incelik elde etmeye çalışan Wu, sonunda lazer kullanarak mermeri 0.7 milimetreye kadar inceltmeyi başardı. Bunun gibi birçok başarıya imza atan Wu’nun başarıları kadar mahkemelerde açılan davaları da mevcut.

mermer ürünler

@mikelmarmi

Mahkemelerde fazlasıyla davası bulunan Wu, kaç iPhone davası olduğuna değil, mermere yapılan bu baskılardan dolayı daha fazla üretim yapmaya devam ederken, “İnsanlar plastik yerine daha gerçek şeyleri tercih eder diye düşünerek bu işe başladım.” diyor. Wu, başarılarının çoğunu kararlılıkla kazanmış gibi görünüyor.

Mikey Wu, verilere göre yılda yaklaşık 10.000 taş kılıf üretimi yapabiliyor. Bu ürünü üretirken daha çok yaşlı kesimden müşterisinin olacağını tahmin ediyormuş fakat çekirdek demografik veriler müşterilerin 25 ila 40 yaşındaki erkeklerden oluştuğunu söylüyor. Bu kesimin çoğunluk kısmının ise sporculardan oluşması Wu’yu fazlasıyla şaşırtmış gibi görünüyor.

İnsanlar bu kılıfı alırken mermer olduğu için doğal olarak bir taş kadar ağır olduğunu ve taşınmasının zor olduğunu düşüneceklerdir. Fakat Mikey Wu’ya göre bu durum biraz farklı. Wu, “İnsanlar ince mermer teknolojisini görmediler. Onun için ağır olduklarını düşünüyorlar.” diyerek aslında bu kılıfın normal kılıflardan çok da farklı olmayacağını ifade ediyor.

Kurulan firmaların amacı ne olursa olsun kendisi yükseldikçe onunla beraber diğer firmalar da büyüyecektir. Hayatında sadece inşaat sektöründe iş yapan yapan Mikey Wu, o sektörde kazandığı deneyimi ve hayal gücünü, aslında tamamen farklı olan bir sektöre başarılı bir şekilde aktarmış gibi görünüyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar