iOS 12 Hangi Yenilikleri Getiriyor?

iOS 12 il gelen yenilikler

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji devlerinden Apple’ın tablet ve telefonlara getirdiği en son iOS 11 güncellemesini hepiniz biliyorsunuzdur ki bir yazımızda bu yenilikleri anlatmıştık. Bu güncellemeyi ilk duyurduğunda tüm Apple kullanıcıları fazlasıyla heyecanlanmıştı fakat her gün değişen teknoloji ile kullanıcıları sadece bir kez şaşırtmak yeterli olmayabiliyor. Tabii bunun fazlasıyla farkında olan ve her güncellemesinde bizleri şaşırtmayı başarabilen Apple, bu kez iOS 12 ile karşımıza çıkıyor.

Hayatımızı kolaylaştırmak için fazlasıyla uğraştığını göstermeye çalışan Apple’ın kullanıcıların ana ekran ve kilit ekranı, ses çubuğu, uygulama çubuğu ve misafir modu gibi şikayetlerini değerlendirerek en çok bu konuda güncelleme yapacağı söyleniyor. Yeni gelen bu güncellemenin özelliklerini gelin hep birlikte inceleyelim.

ios 12

@TechRadar

Ana Ekran ve Kilit Ekranı

Güncellemede en çok dikkat çekecek olan konu daha önce Android cihazlardan alışkın olduğumuz widgetlerdir. Apple iOS 12 güncellemesiyle birlikte kilit ekranı ve ana ekrana da ekleyebileceğimiz yeni widget özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu güncelleme sayesinde hava durumunu veya buna benzer diğer widgetleri artık iOS cihazlarımızda hemen ana ekranda bulabiliriz. Hava durumuyla beraber daha birçok widget ekleyebilecek olmamız iOS kullanıcıları tarafından fazlasıyla beğenilecektir.

Ayrıca iPhone X kullanıcıları için de ayrı bir özellik olarak herhangi bir programa ihtiyaç duymadan, kullandığımız programları isteğe bağlı olarak kilitleme özelliğinin de geleceği söyleniyor.

@WebTekno

Ses Çubuğu

Yazımızın en başında da bahsettiğimiz gibi Apple bu güncellemesinde kullanıcıların şikayetlerini fazlasıyla dikkate alıp bu konuda yenilikler yapacak. En çok şikayet edilen konu olarak cihazlarımızdaki ses seviyesinin sağ veya solunda görünen bir arayüzden farklı bir şeyler yapılacağı söyleniyor.

Bu konuyu iOS 11’de çözemeyen Apple, bu sefer ekranın üst kısmını tamamen kapsayan bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. İlk görünüşte fazlasıyla şık görünen bu tasarımın kullanıcılar tarafından beğenileceğini düşünüyoruz.

ios 12

@tamindir

Misafir Modu

Misafir modu olarak adlandırılan bu yenilik, daha çok iPhone X kullanıcılarının güvenlik açığı şikayetinden dolayı yapılmıştır. Cihaz sahiplerinden başka herkesin cihazı eline aldıktan sonra istediği uygulamaya erişebilmesi kullanıcıları oldukça rahatsız etmiş gibi görünüyor.

Bu konuda da güncelleme getiren Apple, misafir modu ile artık sadece cihaz sahiplerinin belirleyeceği uygulamalara erişebileceğimiz bir platformu bizlere sunuyor. Yani artık cihazınızın kilidini açıp bir başkasına verirken güvenlik açısından kuşkulanmanıza gerek kalmayacak.

ios 12

@MacWorld

Uygulama Çubuğu

Güncelleme hakkında gelecek olan yeniliklerin en güzelini sona sakladık desek yalan söylememiş oluruz. iOS 12 ile gelen bir diğer büyük özellik ise kuşkusuz uygulama çubuğu olacaktır. Bu yenilik sayesinde belirlediğimiz uygulamalara sadece tek hareketimizle ekranın en köşesinden sürükleyerek ulaşabileceğiz.

ios 12

@Webtekno

iOS 12 Güncellemesi Ne Zaman Çıkacak?

Apple, iOS 12 sürümünü 4 Haziran 2018’de düzenleyeceği Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinde tanıtacak ve etkinlik sonrasında veya 1 hafta kadar bir süre sonra geliştiricilerin beğenisine sunacak. iOS 12’nin beta sürümünün testlerinin ise 4 ay sürmesi bekleniyor.

Apple yaptığı her güncellemede kullanıcılarının beğenisini kazandığı gibi yeni gelecek sürümler için de bir o kadar heyecanlandırıyor. Biz yeni sürüm iOS 12 ile Apple’ın kullanıcıların beğenisini kazanacağını düşünüyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar