İnternet Sitenize Organik Hit Kazandıracak İpuçları

organik-hit

Paylaşmayı unutmayın.

İnternet Sitenize Organik Hit Kazandıracak İpuçları – Bir internet sitesinin hit (ziyaretçi) sayısının yüksek olması her açıdan önemli bir avantajdır. Sitede yayımlanan içeriklerin büyük kitlelere ulaşması, yorum ve geri bildirim gibi etkileşimler elde edilmesi, siteden gelir elde edilmesi ve siteye sponsorlu reklamlar bulabilme gibi birçok alanda önemli bir etkisi vardır. Ancak asıl önemli olan nokta sitenin hit kaynağının neresi olduğudur. Sosyal medya, forumlar veya reklamlar gibi hit kaynaklarının yanı sıra başta Google olmak üzere arama motorlarından gelen organik hit sayısı sitenin kalitesini belirlemektedir.

Kullanıcıların arama motorlarında yaptıkları sorgular sonucunda sitenize ulaşıyor ve sitenizde vakit geçiriyor oluşu, organik hit kazandıran içeriklerinizin istek ve ihtiyaçları karşıladığını temsil ediyor. İnternet sitenize daha fazla organik hit kazandırmak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Bu önemli ipuçlarını şu şekilde listeleyebiliriz;

İnternet Sitenize Organik Hit Kazandıracak İpuçları

içerik

1- Özgün ve Kaliteli İçerik

En önemli detay özgün içerik olabilir. Özgün ve kaliteli bir şekilde hazırlanan içerikler arama motorlarındaki sıralamanızı yükselteceği gibi, aynı zamanda okuyucularınıza en iyi şekilde hitap edecektir. Özgün ve kaliteli bir içerik, iç SEO çalışmalarının en önemli unsurudur. Ayrıca özgün olmanın yanı sıra içerikleriniz, okuyucunun öğrenmek istediği bilgiler doğrultusunda net ve doğru açıklamalar içermelidir. Kısaca ziyaretçilere aradıkları şeyi sunmak her açıdan önemlidir.

anahtar kelime
@repricerexpress

2- Anahtar Kelime Kullanımı

İçeriklerinizde işlediğiniz konuları hedefleyen alakalı ve doğru anahtar kelimeler kullanmanız, arama motorlarının anahtar kelimeleriniz üzerinden içeriği ve siteyi doğru taramasına olumlu etki sağlayacaktır.

organik-hit
@SatheeshBlog

3- Resim ve Alt Etiket

İçeriklerinizi resim ve görseller ile desteklemeniz sitenizi zenginleştirerek, sitenizin ve içeriklerinizin okuyucuya en iyi şekilde hitap etmesini sağlar. Ayrıca kullandığınız her bir resim için özel olarak alt etiket girişi yapmanız, arama motorlarının sayfayı taraması sırasında görsellerinizi bu alt etiket aracılığı ile taramasına olanak sağlayacaktır.

4- Site İçerisinde Gezinme

Sitenizin sayfaları arasında gezinmeyi kolaylaştırmanız, ziyaretçilerinizin aradıkları bir şeyi hızlıca bulmasına sebep olacaktır ve hem organik hit açısından, hem de okuyucu memnuniyeti açısından oldukça önemli bir unsurdur. Aradığı bilgiyi hızlı bir şekilde bulamayan ziyaretçi, farklı sitelere yönelmek üzere mevcut sayfayı terk eder.

Pixabay adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

5- Sosyal Medya

Organik hit kazanma konusunda sosyal medyanın önemi isim tanınırlığını arttırmaktan ziyade, arama motorlarının sitemizin lehine tarama yapmasını sağlamaktan geçiyor. Sosyal medya hesapları ile arasında link akışı olan bir site, arama motorları tarafından daha hızlı taranabiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar