İnternet Kullanıcıları 60 Saniyede Neler Yapıyor?

nesnelerin interneti

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatımızın asla vazgeçilmez hatta vazgeçilmesi teklif bile edilemez teknolojilerinden biri, internet! Hiç düşündünüz mü bir dakika içerinde neler oluyor, neler bitiyor diye bilmiyoruz ama geçtiğimiz yıl konuyla ilgili bir grafik hazırlanmıştı. Haliyle bizler de aslında 1 dakikada neler olduğu hakkında bilgi edinmiştik. Bu yıl neler değişti gelin birlikte bakalım ve 2018’den 2019’a bir dakikada internette neler olduğunu karşılaştıralım.

@bloomberg

Rakamlara ilk baktığımızda bir an bile olsa dehşete kapılmamak mümkün değil. Dünyada bu kadar insanın yaşadığını unutuyoruz bazen ama incelediğimizde rakamlar oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ise online pazarlamaya ayrılan bütçe biraz daha düşük olsa da sosyal medya kullanımının oldukça yüksek olduğunu söylemek mümkün.

2019 yılının henüz ilk çeyreğinde olmamıza rağmen yine bir grafik hazırlanmış. Sonuçta neredeyse tüm platformlarda ciddi bir artış olduğunuz görüyoruz.

2019 yılında neler oldu?

Burada ufak tefek azalmaların yanı sıra dikkat çeken noktanın katlanarak büyüyen rakamların ortaya çıkması olmalı. Facebook kullanıcısı onca yaşananlara rağmen artarken, Snapchat kullanıcısı günden güne azalmaya devam ediyor.

@lorilewis

Hayatımızın bu kadar içinde bu kadar çok internet kullanımından başka şeylere nasıl vaktimiz kalır bilemiyoruz; ama bu rakamların her yıl artacağını hatta yerine yenilerinin geleceğini kestirebiliyoruz.

Yine de 1 dakikada dünyada neler olmaz ki diyelim ve zamanın ne kadar değerli olduğunu unutmayalım.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar