Instagram’ın Beğeni Sayısını Gizlemesi ‘nin Influencerlar Üzerindeki Etkisi Ne Oldu?

Instagram’ın Beğeni Sayısını Gizlemesi

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram’ın Beğeni Sayısını Gizlemesi ‘nin Influencerlar Üzerindeki Etkisi Ne Oldu? – Instagram kullanıyorsanız ya da kullanan arkadaşlarınız varsa büyük ihtimal fark etmişsinizdir: Instagram bazı ülkelerdeki kullanıcılarından gönderilerdeki beğeni sayısını gizledi. Bu test birçok farklı çevreden tepki görürken Instagram geçen ay bu denemesini genişleteceğini duyurdu.

Instagram bu hamlesiyle, uygulamanın insanların kendilerini ifade etmede özgür ve rahat bir ortam olmasını hedeflediğini açıklamıştı. Kullanıcılar yine de kendi paylaşımlarının beğeni sayısını ve kimlerin beğendiğini tıklayarak öğrenebiliyordu ancak başkalarının paylaşımlarını göremiyorlardı.

İster Instagram Influencer’ı olun ister normal bir kullanıcı, paylaşımlardaki beğeni sayısı herkes için önemlidir. Ama iş Influencerlara geldiği zaman bu deneme biraz daha önem taşıyor. Biz de bu sebeple gizli beğeni sayısının Influencerlar üzerindeki etkilerini sizin için araştırıp aşağıda derledik. Instagram’ın Beğeni Sayısını Gizlemesi ‘nin etkileri, şimdiden iyi okumalar! 

Gizli Beğeni Sayısının Influencerlar Üzerindeki Etkisi

Araştırma için Influencer pazarlama platformu HypeAuditor, 154 binden fazla Influencer hesabını inceledi. Test için Avustralya, Brezilya, Kanada, İrlanda, İtalya ve Avustralya gini beğenilerin gizlendiği ülkelerdeki kullanıcılar seçildi. Aynı zamanda karşılaştırma için bu denemenin uygulanmadığı yer olan İngiltere seçildi. 

Sonuçlar dört farklı kategoride incelendi: 

1K – 5K takipçi.

Araştırma, Nanoninfluencer olarak bilinen bu bölümde takipçi sayısında ufak bir azalma olduğunu gösteriyordu fakat bu tüm ülkeler için geçerli değildi.

5K – 20K takipçi

Daha orta seviye Influencerlarda ise düşüş daha keskin ve net gözüküyordu. 

20K  – 100K takipçi 

20.000’nin üzerinde takipçiye sahip olan Influencerlar’da yine bir düşüş söz konusuydu. Aynı zamanda gizli beğeniden en çok etkilenen Brezilyalı Influencerlar oluyordu.

100K – 1M 

Japonya’da ise ilginç bir şekilde trendin aksine bir hareket söz konusuydu.

Bu sonuçlara göre net bir şey söylemek maalesef pek mümkün gözükmüyor. Fakat beğeni sayısının gizlenmesinin uzun vadede takipçi sayısında değişiklik yaratacağı reddedilemeyecek bir gerçek. 

Peki bu bizim için ne anlama geliyor? Influencer’ların insanlara gösterdikleri gerçekdışı yaşamlarının etkisini kırma adına güzel bir uygulama gibi gözüküyor fakat başarı konusunda bir şey söylemek için henüz çok erken. Çünkü Instagram henüz toplam beğeni sayısını kaldırmayla ilgili verileri tam anlamıyla paylaşmış değil ve denemeler hala dünya çapında devam ediyor. 

Kısacası bir Influencersanız Instagram katılımınızda bir azalma görebilirsiniz fakat bu özellikle etkileşiminizin veya takipçi sayısınız azaldığı anlamına gelmek zorunda değil. Bu istatistiklerde genel Influencer performansını inceler, yani beğeni sayısındaki düşüş tüm kullanıcılar için geçerliyse Influencerların hala aynı şekilde performans gösterdiği anlamına gelir. Bu sebeple gerçek etkilerin ortaya çıkması için biraz daha beklemek zorunda kalabiliriz. 

Şimdilik beğeni sayısını gizlemenin Influencerlar üzerinde tam olarak nasıl bir etki bırakacağını bilmiyoruz ama uzun vadede bir şeyleri değiştireceğinden eminiz. Bakalım yakın gelecekte nasıl bir Instagram kullanıyor olacağız? 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar