Instagram’dan Para Kazanmak – Peki Ama Nasıl?

instagram-para-kazanmak-insidesmallbusiness

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram’dan Para Kazanmak – Herkes Instagram’da nasıl para kazanılacağını bilmek istiyor. Zaten tüm gün Instagram’dayız ama genellikle kazanmak yerine para harcıyoruz. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Instagram’ın temalarının standart hale gelmesi ve insanların her zaman en güzel fotoğrafı yüklemeye çalışması onu parlak bir dergi haline geldi. Aylık % 71’i 35 yaşın altında olan bir milyardan fazla kullanıcısı olan Instagram, aspirasyon, ilham platformu ve şimdi de uygulama içi ödeme platformudur.

Instagram’dan Para Kazanma Yolları;

Instagram’da para kazanmanın üç ana yolu vardır.

  • Markaların sponsor olduğu içeriği yayınlamak için influencer olarak çalışın.
  • Başkalarının ürünlerini satan bir satış ortağı, pazarlamacı olun.
  • Girişimci olun ve kendi ürünlerinizi satın.

Instagram’dan Para Kazanmak

Strateji 1: Sponsorlu içerik yayınlayın

2019’un başından beri Instagram’da 500.000’in üzerinde etkin influencer var.

Buradaki temel gereksinim, etkileyici düzeyde iyi bir takipçi sayımı ve rekabetçi bir katılım oranıdır. Başka bir deyişle internette göz önünde olma ve kendinize güvenme konusunda başarılıysanız, bu strateji tam size göre.

Bu stratejinin çekiciliği, e-ticaretin herhangi bir sıkıntı çekmeden pazarlamayı içermesidir: Bir ürün yaratmanızı veya siparişleri yerine getirmeniz gerekmez. Kusursuz bir dünyada, tüm bunlar sadece kendiniz olmak ve hayatınızı olduğu gibi yapan ürünler, hizmetler veya markalar hakkında bilgi vermektir Tabii ki bir dezavantaj var: Tüm markalar eşit değildir ve kapınızı çalan ilk marka Bvlgari gibi bir marka olmayabilir.

Sponsorlu içerik rotasından başarılı olsanız bile, muhtemelen dürüstlüğünüz ile geliriniz arasındaki dengeyi yansıtmanız gerekecektir.

Sizinle çalışmak isteyen her markayı, titiz bir şekilde “Bu benim markama uygun mu” testiyle ele almanız gerekecektir. Instagram influencerı olarak, hangi fırsatların sizin için uygun olduğunu hakkında daha fazla bilgi edinin.

https://www.washingtonian.com/
@washingtonian.com

Bir sektör/alan seçin

Gerçekten Instagram’da ödeme almak istiyorsan, kişisel markanızla yaşayacak ve nefes alacaksınız. Yaptığınız işi gerçekten sevdiğinizden emin olun. Ve potansiyel ortaklarınızın olayları nasıl gördüğünü düşünün. Markalar izleyicilerinizi hedef pazarlarıyla karşılaştıracaktır. Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, markaların % 55’i izleyicileriyle daha yakın bir bağlantı kurduklarını düşündükleri mikro influencerları tercih ettiklerini söylüyor.Bu, ne kadar spesifik olursanız o kadar iyi demektir.

Güven oluşturun ve kitlenizi büyütün

Instagram etkileyicilerinin % 81’inin 15.000 ila 100.000 takipçisi var. Henüz orada değilseniz, panik yapmayın. Takipçi sayınızı artırmak için herhangi bir kısa yol yoktur, ancak gerçek denenmiş ve doğru stratejiler vardır.

Strateji 2: Markalarla ortak olun

Marka ortaklarıyla bağlantı kurmanın iki ana yolu vardır:

Doğrudan onları arayarak bulun. Hayran olduğunuz markalarla iletişime geçin ve onlara neler sunabileceğinizi söyleyin. Markanız, izleyici kitleniz ve yaklaşımınız hakkında pek çok zorlayıcı ayrıntıyı bilmelerini sağlayın. Ya da bir influencer olarak pazarlama platformlarına kaydolarak sizi bulmalarına yardımcı olun. Bu pazarların birkaçı ise: AspireIQ, Bionluk, Upfluence ve Famebit.

Strateji 3: Kendi Ürününüzü Satın

Instagram’da para kazanmak için üçüncü strateji, pazarlamanın ötesindedir. Ve gerçek e-ticaret alanına girer. Kişisel markanızı, başkalarının ürünlerini satmak için kullanmak yerine, kendi ürününüzü satmak için kullanabilirsiniz. Bu, en popüler fotoğraflarınızda kullandığınız bir kahve masası bile olabilir. Ancak aynı zamanda bir danışman olarak zamanınız ve tavsiyeniz de olabilir. Zaten bir işletmeye sahipseniz, Instagram’da satış yapmak pazarlama stratejinize ek bir şeydir.

Kitlenizi müşterilerinize dönüştürmek doğal bir süreç olabilir. Shopify gibi e-ticaret platformlarının ve Printful gibi talep üzerine baskı hizmetlerinin yükselmesiyle, gerçek dünya ürünleri sunan çevrimiçi bir işletmeyi çalıştırmak giderek daha kolay hale geliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar