Instagram’da Sanat Nasıl Tanıtılır ve Satılır?

Paylaşmayı unutmayın.

Modern, hızlı tempolu bir dünyada bir sanatçı olarak başarılı olmak; sanat kadar sanatçının da geliştirilmesidir. Bu günlerde durum biraz farklı. Yüksek kaliteli parçalar yaratıp, çevrimiçi ve çevrimdışı izleyicilerinin önüne koyduğunuz sürece siz de bir sanatçı sayılabilirsiniz.

Öyle olduğunu düşünelim! Sanatçıların izleyicileri ile bağlantı kurmaları ve bir hayran kitlesi oluşturmaları için birçok yol var, ancak Instagram en iyilerden biri. Sanatçılar, çalışmalarını ve sanatsal süreçlerini sergilemek için Instagram’ı kullanıyor. Birçok sanatçı eserini doğrudan Instagram üzerinden satarak beslemelerine gönderir ve izleyicilerden gelen teklifleri kabul eder.

Instagram’da sanatınızı satmak için neler yapmalısınız?

Diğerlerinden Farklı ve İlginç Olmalısınız

@androidcentral

Gönderdiğiniz fotoğrafların, sanatçı olarak sunmak istediğiniz genel görüntüye uygun olması gerekir. Instagram, devam eden çalışmaları, bitmiş görüntüleri, sanat için ilham kaynağı ve hayatınızdaki diğer bazı şeyleri paylaşmak için idealdir. Sanatın olduğu kadar markanız ve günlük hayatınızla ilgili.

Yüksek Kaliteli Görüntüler Kullanın

@instagram/pilotmadeleine

Gönderdiğiniz görüntülerin vizyonunuzu ve genel çalışmanızı yansıtan yüksek kaliteli görüntüler olduğundan emin olmak istiyorsunuz. İnsanlar Instagram’ı açtığında yüksek kaliteli küratörlü fotoğraflar bekliyorlar. Filtreler sayesinde görüntülerin harika görünmesini sağlamak çok kolay. Düşük kaliteli görüntüler, Facebook veya Twitter gibi bir platformda olduğu gibi Instagram’da kabul edilmemektedir. Bu yüzden kullandığınız görsellerin kalitesinden ve göze güzel göründüğünden emin olun.

Başlığı Düşünün

Instagram, sosyal medyada görüntüler aracılığıyla bir hikaye anlatmanın en iyi yoludur. Fotoğraflarınıza, takipçilerin ilgisini çekecek ilginç ve ilgi çekici bir hikaye verin. Instagram’daki insanlar, etkileşimi çok sever ve ilginç yazıları/görselleri bulduklarında paylaşmayı, beğenmeyi ve yorum yapmayı da severler. Bunu unutmadan yola devam!

Resimler Sizi Bir Sanatçı Olarak Temsil Etmeli

Instagram’ın tamamen resimlerle ilgili olduğu düşünüldüğünde, gönderdiğiniz resimlerin sizi bir sanatçı olarak temsil ettiğinden emin olmak istersiniz. Yedikleriniz veya gökyüzü gibi samimi ve ulaşılması kolay şeyler bile sanatsal bir şekilde sunulmalıdır ki yaratıcı yönünüzü gözler önüne serilsin.

Ne Sıklıkta Instagram’a Sanat Çalışmaları Göndermeli?

reklam
@AlexandraStan

Instagram’da yayınlanmaya gelince, nicelik üzerinden kaliteye odaklanmak istersiniz. İnsanları meşgul edecek kadar yayınla, ama bu kadar iyi olmadığını düşündüğün bir şeyi atlamayı düşün. Her gün, tercihen 2: 00-5: 00 EST arasında kayıt yapmayı hedefleyin; Huffington Post’a göre paylaşım için en iyi zaman.

Instagram’da Sanatı Tanıtmak

Resminizi tanıtmak, bir Instagram hesabı oluşturmanızın tek nedeni olsa bile, sağlam, uzun vadeli bir hayran kitlesi oluşturmak için fazla tanıtım yapmaktan ve titremekten kaçınmanız gerekir. Instagram’daki başarılı insanlar, izleyicinin ilgisini çekecek bir marka ve tarz yaratmanın önemini anlıyor. Ancak o zaman işinizi teşvik etmekten en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Instagram’da sanatın tanıtımını yapmanın harika bir yolu tüm yaratıcı sürece odaklanmaktır. Devam eden çalışmaların fotoğraflarını paylaşın ve işlerin nasıl yürüdüğü konusunda insanları bilgilendirin. Takipçilerin işinize özel bir bakış attığını hissettirmek ve bitmiş parça için yutturmaca oluşturmak için #ComingSoon ve #SneakPeek gibi hashtag’leri kullanın. Hashtag’lerin gücünden her an yararlanmayı unutmayın.

ID:75606013

Instagram’ın bu kadar etkili olmasının bir nedeni, satın alma konusunda takipçilere uygulanan baskı eksikliğidir. Takipçiler, işinizden zevk almaları için kendilerine cevap verir. Sadece birkaç tıklamayla sanat eserlerini kitlelere ulaştırır ve sanatçılara bayileri ve şovlarına kıyasla yapıtları üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

Instagram’da Sanat Nasıl Satılır?

Instagram sanat satmak için harika bir yer. Herkes için işe yaramıyor, ancak platformda sanat satan ve bolca satan birçok Instagram sanatçısı var. Sanatınızı Instagram’da nasıl satacağınızdan emin değilseniz, daha fazla bilgi edinmek ve sanatçı Instagram hesabınızdan en iyi şekilde yararlanmak için okumaya devam edin.

Ciddi koleksiyonerler ve alıcılar ve genel olarak sanatı seven insanlar, sanatçıları keşfetmek, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sanatlarının ne kadar tutarlı olduğunu ve ne kadar üretken olduklarını görmek için ne tür sanatlar yarattıklarını ve gönderdiklerini görmek için Instagram’ı kullanırlar. sanatçı. Daha önce de belirtildiği gibi, sanatı herhangi bir baskı olmadan ve eserin neyin önemli olduğunu ve ne anlama geldiğini açıklamaya çalışan herhangi bir kişi olmadan değerlendirebilirler. Instagram, davranışı ortadan kaldırır ve bir sanatçıyı kendi çalışmaları için dava açmaya zorlar, kendilerini görsel olarak çekici bir şekilde sunar ve insanlarla kişisel bir düzeyde bağlantı kurar. Temel olarak Instagram, yeteneklerinizi ve yeteneklerinizi dünyaya ve ayrıca sanatçı olma konusundaki kararlılığınızı göstermek için mükemmeldir.

Paylaşacak bir hikayeniz olmadığını düşünüyorsanız endişelenmeyin. İlhamlarınızı, ne yapacağınıza nasıl karar vereceğinizi, nasıl hazırladığınızı, sanatınızı nasıl ve nerede yarattığınızı vb. Düşünün. Bunlar insanların bilmekle ilgilendikleri şeyler. Onlar senin hikayen. Onları Instagram’da paylaş.

Instagram’da sanat satmak söz konusu olduğunda sabır önemlidir. Alıştırma mükemmelleşir ve en iyi olanı bulmak için deneme yapmanız gerekir. Yeni gönderi yollarını denemekten korkmayın. İzleyicileri gerçekten ilgilendiren bir şeye çarpana kadar denemeye devam edin. Biraz çaba gösterecek ve hata yapacaksınız, ancak oraya varacaksınız.

Açık ve dürüst olmak, yazılarınıza daha çok benzemenin ve seyirci oluşturmanın hayati bir parçasıdır. İnsanlara nerede ve nasıl çalıştığınızı, devam eden işleri yayınlayın ve yaşamınıza diğer küçük bakışları gösterin. Kitlelere her şeyi anlatmanıza gerek yok, ancak sanatın ve dünyasının arkasındaki kişiyi görmeyi takdir edeceklerdir. Yeni takipçiler, bencil olmadığınızda size akın edecek. Kitlelere istediklerini verin ve onlar sizin için sözcüğü yaymaya başlayana kadar uzun sürmez.

Bütçe ve Fiyat Stratejileri

Instagram’da sanat satmak söz konusu olduğunda, sanatı çeşitli fiyat noktalarına satmayı bekleyebilirsiniz; Muhtemelen binlerce dolar bile. Sanatçılar ayrıca komisyonları toplamak için Instagram, sergilere davetler, ticari amaçlarla kullanılacak sanat teklifleri ve onları para kazandıran diğer şeyler için de kullanıyorlar. İlgilenen taraflar genellikle bir sanatçıya çalışmaları hakkında doğrudan mesaj gönderir ve sanatçı profilleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

yatırım yapmak
@TheDigitalWay

Instagram’da sanat satmanın önemli bir kısmı, yayınladığınız kadar kolay ve anında satmaya hazır olmanızdır. Parça için ne kadar istediğinizi, ödemenin nasıl yapılabileceğini, nasıl paketleyip sevk edeceğinizi ve sık sorulan soruların ve endişelerin cevaplarını bilmelisiniz. İnternette her şey hızlı hareket ediyor ve bundan sonra ne yapacağını bilerek ivme kırmak istemiyorsunuz.

Ayrıca, satılmaya hazır olan sanatı, özellikle kişisel web siteniz, sanat web siteniz ve diğer sosyal medya siteleri gibi başka bir sitede düzenli olarak güncellemelisiniz. Yeni eserler ekleyin ve satılan sanat eserlerini galerinizden çıkarın ve bunları satılan sanat galerisine taşıyın. Takipçilerinizi, sonraki adımlarda neler yaptığınız konusunda bilgilendirin ve Shopify ve Big Cartel gibi e-ticaret sitelerinde satışa sunun. PayPal, hizmetinizle ilgili kendi hesabına sahip olmasa bile, resminiz için ödeme almanın harika bir yoludur.

Doğru kullanıldığında Instagram, resimlerinizi paylaşmanın, tanıtmanın ve hatta satmanın mükemmel yoludur. Halkın önüne koyun, yakında onu sevecek ve değer vereceği kesin olan birisinin koleksiyonuna girecek. Eğer zaten Instagram’a giriş yapmadıysanız, ne bekliyorsunuz?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar