Instagram Kullanıcılarının Büyük Telaşı: Followers

instagramda takipçi sayısı

Paylaşmayı unutmayın.

İngiliz Şair P.B.Shelley “ Şöhretin peşinde koşmaya tenezzül etmeyenleri şöhret kendisi takip eder.“ dediğinden beri en az 200 yıl geçmiş ve doğal olarak ‘takip’ kavramı da kelime anlamı olarak tam bir metamorfoz yaşamış durumda. Çok değil bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce hayal bile edemeyeceğimiz bu sorunumuz için, şu an herhangi bir arama motorunda kısacık bir araştırma yapsak yüzlerce tavsiye bulabilir durumdayız. Instagram da aynı şairin bir sözündeki gibi şöhret olunca ve takip edilen bir yer olarak karşımıza çıkınca sanıyoruz ki her birimiz için az ya da çok önem arz etmeye başladı.

takipçi adedini arttırmak

@pixabay

Gün içerisinde ortalama kaç saatinizi sosyal medyada geçiriyorsunuz bilemiyoruz ancak emin olduğumuz şey hemen hemen herkesin kendi hesaplarında ya da başkalarının hesaplarında en çok ilgilerini çeken alanın takipçi sayısı olduğu.

Sihirli 10k!

Instagram’ı geliştirmek zor bir iş olabilir, tam da bu nedenle kişilere ve markalara ait hesaplarda 10k  psikolojik bir sınır olarak düşünülüyor. Çünkü bu sınır hesaplar için bir çeşit güvenilirlik olarak algılandığı gibi aynı zamanda farklı ve çeşitli imkanlar ve satışın patlaması demek oluyor. Başlarda ilk 100 takipçiyi edinmeye çalışırken işler biraz yavaş ilerleyebilir ancak doğru stratejiler ve biraz odaklanmayla kısa sürede tahmin etmediğiniz boyutlara ulaşacaktır.

düzenli görsel paylaşımı

@pixabay

Bu konuda çeşitli araştırmalar yaptığınızda genelde karşınıza çıkacak bilgi; doğru etiketleri bol bol kullanmak, belirli adetlerde paylaşım yapmak ya da takipçi satın almak gibi klişelerden ibaret olabilir. Ancak bunun doğruluğuna inanmıyoruz. Pek çok kişi biraz vakit ayırarak bu rakamlara kolaylıkla ulaşabilir.

İşte sizin için derlediğimiz Instagram’da takipçi arttırma yöntemleri…

Ne Yapmalı?

  • Öncelikle hesabınızda ne yaptığınız, kim olduğunuz ve sizden ne beklenebileceği ile ilgili net bilgileri eklemelisiniz.
  • Bio kısmında bir e-mail mutlaka olmalı ve bu sayede bir e-mail listesi oluşturmalısınız. E-mail listesi takipçileri müşteriye çevirmenin en kestirme yoludur.
  • Mutlaka kaliteli görseller paylaşın. Hepsinin tutarlı bir teması ve sıklığı olsun ve bu görselleri takipçilerinizin en aktif olduğu dönemlerde ve düzenli paylaşın. Paylaşımlarınızın takipçilerinizi yorum yapmaya zorlayabilir nitelikte olması önemlidir. Bu arada sizin de onlara yorum yapmanız takip performansını etkileyici bir noktadır.
  • Her gün birkaç dakikanızı takipçilerinizle birebir ilişki kurmaya ayırın. Instagram sosyal bir platform ve siz de takipçilerinizin fikirlerinden etkili bir şekilde yararlanabilirsiniz.
  • Aynı işi yaptığınız kişilerle mutlaka bir ağ oluşturun ve birlikte çalışın. Onların kullandığı hashtagleri not elin ve mutlaka siz de kullanın.
  • Satış yaptığınız bir sayfaya sahipseniz mutlaka fiyat bilgisi verin. Bu takipçilerinizde güven duygusu oluşturur.
like adedini arttırmak

@pixabay

Unutulmaması gereken en önemli nokta bazı insanların sıfırdan başladıklarının izlenmesinden korkularından “başlayamamalarıdır.” Instagram’da para kazanmak için bir ürününüzün olması ya da takipçi sayınızın binlerle ifade edilmesi gerekmemektedir. Tek nokta belirli bir strateji üretmek, sabırla ileti paylaşmaktır.

Instagram’da bir network oluşturmak kolaydır ancak zor olan buna başlayabilmek ve bir kararlılıkla devamını sağlamaktır.

O zaman şimdiden bol takipçiler 🙂

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar