Instagram Hesabınız İçin Etkili Bir Kampanya Rehberi – 1

en beğenilen Instagram fotoğrafları

Paylaşmayı unutmayın.

Daha fazla takipçi, satış ve uzun vadeli marka katılımı için ölçeklenebilir bir Instagram stratejisi arıyorsanız, Instagram hediye kampanyaları deneyebilirsiniz.

İnsanlar “özgür” olanın gücüne dayanamazlar, öyle değil mi? Pazarlamada ki en eski numaralardan birisi özgür ya da diğer bir deyiş ile promosyon ürünlerdir -ki bu pazarlamanın en eski oyunlarındandır. Buna rağmen, veriler Instagram kullanıcılarının çekilişleri, hediyeli kampanyaları ne kadar tercih ettiği konusunda yalan söylemiyor.

Tailwind for Instagram tarafından yapılan son araştırmaya göre; düzenli aralıklarla hediye kampanyaları yapan ve ilgi çekici içerikler yayınlayan markalar, kullanıcılar tarafından fazlasıyla ilgi görüyor.

  • Düzenli hediye çekilişleri düzenleyen ve yarışmalar yapan Instagram hesaplarının, yapmayanlara oranla % 70 daha hızlı büyüdüğü,
  • 1.000’den fazla yorumu olan Instagram gönderilerinin % 91’inin hediye veya yarışma ile ilgili olduğu söyleniyor.


Çılgınca değil mi?

Peki en çarpıcı istatistik ne biliyor musunuz?

Tüm bunlara rağmen, Instagram hesaplarının yalnızca % 2’si yarışma ve çekiliş düzenliyor.

Instagram’da hediye vermenin veya yarışma düzenlemenin şartları var mıdır ?

Hediyeli kampanyalar ve yarışmalar, istenilen her konseptte ve zaman diliminde düzenlenebilir. Her şey dahil tatilden, takipçileriniz için serbest swag’a, hemen hemen her içeriği kapsayan bir reklam yöntemidir. Bu yöntem, markalara hediye ettikleri ürünler sayesinde “ne” ve “ne zaman” kavramlarından bağımsız yeni takipçiler ve potansiyel müşteriler kazandırabilir.

Örneğin, Birchbox gibi markalar, hediye kartlarından ücretsiz ürünlere kadar uzanan hediye yelpazesiyle, iki ayda bir Instagram’da hediye kampanyası düzenliyor. Bu tür promosyon, çoğu zaman yeni bir koleksiyonun yayımlanmasıyla veya Birchbox kutlamalarında ya da başka bir markayla işbirliği lansmanlarında pazarlama unsuru olarak kullanılıyor.

Yani, bir yarışma düzenlemek veya hediye vermek için “doğru” bir zaman yoktur. Ürün lansmanları Instagram’da da marka tanıtımı için en yaygın ve popüler yollardan biridir. Lansman sırasında verdiğiniz promosyon ürünlerle Ağızdan Ağıza Pazarlama (WOMM) etkisini kullanarak, daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

Fakat bu, mevcut ürünler için hediye veremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Aslında, düzenli hediye kampanyalarıyla takipçi ve potansiyel müşteri kitlenizde dinamik bir beklenti oluşturabilirsiniz. Böylece takipçilerinizin sayfanızı sürekli takip etmelerini sağlamış olursunuz.

Markalar Ne Sıklıkta Instagram Giveaway Yapmalıdır?

Günümüzde bu tür yöntemlerin marka prestijleri üzerinde ki etkileri oldukça önemli bir hale gelmiştir. Ne kadar çok yarışma düzenleyip, hediye ve promosyon kampanyaları yaparsanız, sahadaki bilinirliğiniz ve potansiyel müşteri kitleniz de bir o kadar artar.

Bir Instagram Hediye Kampanyası Ne Kadar Sürmelidir?

Zamanlama, Instagram kampanyanız için önemlidir ancak bazen gözden kaçan bir faktör olabilir. Nasıl mı? Hediye kampanyanızın ya da çekilişinizin başladığı zaman diliminden bitimine kadar geçen süre uzadıkça, insanlar bunu unutabilir veya görmezden gelebilirler (bir ay süren bir olay düşünün). Açıkça tanımlanmış bir başlama ve bitiş tarihi olması gerektiğini unutmayın.

Instagram’da Kampanya Düzenlemek için Yapmanız Gerekenler


Instagram‘da başarılı bir hediye kampanyası yapmak aslında hiç de zor değil. Bunun için Instagram’ın tanıtım kurallarına uymanın yanında, markaların kampanyalarını oluşturmadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmeleri gerekir.

1. Hedeflerinizi belirleyin

Bir şeyleri hediye etmek, tam olarak akıllı bir iş değil, değil mi?

Ürününüzün kampanyalı tanıtımı için istekli olsanız bile, kampanyanızın karşılığında bir şey alıyor olmalısınız. İster Gelecekteki yayınlarda daha uzun vadeli takipçiler, yorumlar veya “beğenmeler”, ister markanızı tanıtmak için bu fotoğrafları kullanarak, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikle marka oluşturma fırsatları elde edebilirsiniz.
Bunun yanında sitenize veya sayfanıza ziyaretçi sayısını ve yoğunluğunu artırabilirsiniz.

İşte , hedefi markanın Facebook sayfasına trafik çekmek olan Pinup Girl’den yeni bir Instagram kampanyası örneği :

Facebook’a trafik gönderen bir Instagram hediyesi neden olmasın? Hedef Facebook sayfasındaki ziyaretçi trafiğini artırmak ise, hepsi bu kadar.

Çoğu marka için, satış ve e-posta kayıtları bir yarışma veya hediye kampanyasının kutsal kalesidir. Urban Decay’dan gelen bu kampanyaya, katılımcıların nasıl dahil olabileceğine bir bakın!

Hali hazırda ulaşmak istediğiniz bir hedefiniz olduğunda, sadece metrikler açısından nelere dikkat etmeniz gerektiğini değil, aynı zamanda promosyon ürünlerinize girişi nasıl ayarlayacağınızı da bilmelisiniz

2. Bir Ödül Seçin

Ödülsüz bir kampanya ne işe yarar ki?

Bu promosyon örneğini inceleyin kaplama bir hediye sertifikası, Birchbox abonelik ve diğer güzellikler de dahil olmak üzere çeşitli ödüller içermektedir.

Hediye ögeniz bankaya zarar vermeyecek ise, harikasınız. Fiziksel ürün satmayan veya denemek için deneme yapabileceğiniz bir sektörün içindeyseniz, Amazon hediye kartı gibi bir şeyler yapabilirsiniz.

Kampanyanızın veya hediye promosyonlarınızın sonuna geldiğinizde bir kazanan seçip bir duyuru gönderin ve ödülünün ona ulaşıp ulaşmadığından emin olun.

Aşağıda BoxyCharm’ın yarışmacılarına nasıl teşekkür ettiğini ve onlara nasıl ulaşacaklarına dair talimatlarını görüyoruz:

Kampanya Katılımcılarını Güvence Altına Alma


Güven, bir Instagram hediye kampanyasının en önemli bir bileşenidir. Bilhassa bu, markanızla daha önce hiç tanışmamış kitlenin dikkatini çekmeye çalışıyorsanız geçerlidir. Başarısız ilerlemiş bir kampanya süreci hem takipçilerinizde hem de potansiyel takipçi kitlenizde markanıza dair olumsuz bir izlenim yarabilir.Bu da hem sosyal medyada hem de saha da markanızın güvenilirliğini ve prestijini sarsabilir.Bu sebeple bir Instagram kampanyası başlattığınızda ürünün, kazanana sorunsuz bir şekilde ulaşılıp ulaşmadığından emin olmalısınız.

Instagram’da Bir İletişim Noktası Sağlayın

Katılımcılar için ürünü kazanmak kadar onların sizinle olabildiğince rahat iletişim kurabilmeleri de bir o kadar önemlidir. Bunun yerinde bir iletişim formu veya giriş sırasına özel bir e-posta adresi belirtmelerini isteyebilirsiniz. Erişilebilirlik, katılımcılarınız üzerinde sizi başka bir konuma getirir.

Bu uzun yolculukta sizleri yalnız bırakmak istemiyoruz. Rehberin devamı için takipte kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar