Instagram Hakkında Daha Önce Duymadığınız 10 İlginç Bilgi

Instagram-hakkında

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Hakkında Daha Önce Duymadığınız 10 İlginç Bilgi ‘i sizler için derledik. Aydınlanmak için makalenin devamını okuyun…

10. Facebook Instagram’ı 2012’de 1 milyar dolara satın aldığında Instagram’da sadece 13 kişi çalışıyordu.

2010’da kurulan Instagram’ın 1.5 sene gibi kısa bir sürede 1 milyar dolara satın alınması  çok sık rastlanan bir durum değil. Instagram’ın bugün ki değeri ise tam 102 milyar dolar.

9. Bugüne kadar Instagram üzerinde 30 milyardan fazla fotoğraf paylaşıldı. Ortalama günlük paylaşım sayısı ise 70 milyon.

Bu şu anlama geliyor: Dünyada her saat yaklaşık 3 milyon fotoğraf Instagram üzerinden paylaşılıyor. Yani siz bu yazıyı okurken ortalama 500.000 fotoğraf paylaşılmış olacak. 

8. Instagram üzerinde anlık olarak en çok beğenilen fotoğraf bir yumurta fotoğrafı.

“world_record_egg” isimli kullanıcı tarafından paylaşılan ve 53 milyonun üzerinde beğenisi olan bu fotoğrafı, 18 milyon beğeni ile Kylie Jenner’ın bebeği ile paylaştığı fotoğraf takip ediyor.

7. Instagram üzerinde en çok takipçisi bulunan marka 90 milyon takipçisiyle Nike.

68 milyon takipçisiyle ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret 2. sırada bulunuyor. En yakın takipçisine 30 milyon fark atan Victoria’s Secret’ı ise 38 milyon takipçiyle Huda Beauty takip ediyor. 

6. Instagram’da en çok paylaşılan yer Disneyland, California.

ABD’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Disneyland’in sosyal medya sitesinden 23 milyondan fazla etiketi bulunuyor. Bu klasik tema parkını sırasıyla Times Meydanı, Eyfel Kulesi ve Big Ben takip ediyor. 

5.Instagram’da en çok kullanılan etiket “#love”. 

“#Love” etiketi Instagramda tam olarak 1,597,832,456 gönderinin altında kullanılmış. Bunu 988,131,008 etiketle “#instagood” takip ediyor. “#Photooftheday” etiketi de 490 milyon etiketlenmeyle 3. sırada bulunuyor. 

4. Instagram’da en çok takipçisi bulunan hesap yine Instagram. 

Instagram hesabının 311 milyon takipçisi bulunuyor. En yakın rakibiyle arasında 130 milyon takipçi farkı bulunan Instagram hesabını, 181 milyon takipçiyle Cristiano Ronaldo takip ediyor. Üçüncü sırada ise 161 milyon takipçiyle Ariana Grande bulunuyor. 

3. Instagram isterse hesabınızı size sormadan satabilir. 

Instagram’a girerken kabul ettiğiniz sözleşmeyle aslında paylaştığınız tüm içerikleri Instagram’ın lisanslamasına izin veriyorsunuz. Bu şu anlama geliyor: Instagram sizin paylaşımlarınızı herhangi bir üçüncü tarafa sizin izniniz olmadan satabilir veya ücretsiz olarak  verebilir. 

2. Instagram’da paylaşılan ilk fotoğraf bir köpek resmiydi. 

Instagram’ın kurucularından Kevin Systrom’un 16 Temmuz 2010’da Meksika’da bir taco standında çektiği bu fotoğraf Instagram’ın ilk gönderisi olarak tarihe geçti. O zamanlar ismi Codename olan uygulamaya yüklenen bu fotoğraf 3 ay sonra halka açıldı. 

1.Instagram’ın en popüler yemeği “pizza”.

Instagram’da şu ana kadar en çok paylaşım yapılan yemek 23,563,433 paylaşımla “pizza” olarak geçiyor. Pizzayı az bir fark ile dondurma takip ederken 3. yiyecek ise 16,151,271 paylaşımla sushi. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar