İnsanlığın İki Farklı Tarafını Gözler Önüne Seren Fotoğraflar

Paylaşmayı unutmayın.

Uğur Gallenkuş, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanlar arasındaki zıtlığı ve dünyanın adaletsizliklerini göstermek isteyen bir grafik tasarımcı. Sanatçı, bunu hem duygusal hem de şok edici olan dramatik fotoğraf kombinasyonları yaratarak yapıyor. Fotoğraflar ustalıkla birleştirilince ortaya düşündüren çok şey çıkıyor. Sanatın tüm dillerin ustası olduğuna inanan ve çalışmasına Paralel Evren adını veren sanatçı şöyle diyor:

Avrupa’ya gitmeye çalışan mülteci çocukların gözünde korku ve umutsuzluk görmeye başladım. Savaş, kıtlık, vb. hakkında hiçbir şey bilmediğimizi düşünüyorum. Bugün barışçıl olabilirsiniz, ancak bu sorunlar devam ettiği sürece, bu sorunlara maruz kalacaksınız.

Uğur Gallen, fotoğraf kombinasyonlarını oluşturmak için tüm dünyada zorlu koşullarda çalışan foto muhabirlerinin resimlerini kullanıyor.

1- Afganistan

Bir Afgan çocuk Celalabad’daki bir kömür madeninde çalışıyor. (Fotoğraf: Noorullah Shirzada)

2- Odak Noktası

3- Yemen

Çocuk evlilikleri dünyanın birçok ülkesinde yaygındır. Sadece geri kalmış ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de. (Fotoğraf: Stephanie Sinclair)

4- Suriye

Asla yaşamamış kuşaklardan barış ve sevgi dolu bir gelecek beklemek anlamsızdır. (Fotoğraf: Yasin Akgül)

5- Suriye

Fotoğraf: Nazeer Al-Khatib

6- Libya

Fotoğraf: Chris Hondros

7- Suriye

Fotoğraf: Ammar Sulaiman

8- Irak

Fotoğraf: Odd Andersen

9- Başlıksız

10- Afganistan

Najiba, 2016 yılının Mart ayında Kabil’deki Afganistan’da kız kardeşini öldüren bir bomba patlaması sonucu yaralanan yeğeni Shabir’i (2) elinde tutuyor. Bomba, Shabir’in annesi çocukları okula doğru yürürken Kabil’in nispeten huzurlu bir bölümünde patladı. (Fotoğraf: Paula Bronstein)

Bu dünyanın neresinden tutsak elimizde kalmaz ki? Nasıl yaşarsanız yaşayın, nelere değer verirseniz verin, hayattaki amacınız her ne ise bir tane daha ekleyin. Değiştirin ya da en azından bir şeylerin değişebileceğine inanın! Ve her şeyden önce insanlığınızı unutmayın!

Umutla kalın…

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar