İngilizce Makale Yazarken İşinize Yarayacak 6 Web Sitesi

Paylaşmayı unutmayın.

İngilizce Makale Yazarken İşinize Yarayacak 6 Web Sitesiİngilizce metin yazmak birçok kişi için yorucu ve zorlayıcı bir iş olabiliyor. Özellikle de lisans ya da lisan üstü öğrencileri, akademik metinler yazarken çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Dile hakim olunsa bile akademik dil yetersizliği, basit dil kullanımı gibi nedenlerden dolayı; istenilen yeterlilikte metinler yazılamayabiliyor. Eğer sizde İngilizce akademik metin yazmakta zorlanıyor ve sorun yaşıyorsanız doğru adrestesiniz. Sizler için İngilizce akademik yazılar yazarken kullanabileceğiniz, son derece işlevli 5 web sitesi hazırladık.

İngilizce Makale Yazarken İşinize Yarayacak 6 Web Sitesi

ingilizce-makale-yazarken-isinize-yarayacak-6-web-sitesi
@hackzhub

Ginger

Akademik metinlerde lehçe kullanımı dikkat edilmesi gereken bir konu fakat birçok kişi tarafından es geçiliyor. Ayrıca Amerikan ya da İngiliz İngilizcesine göre bir metin yazmak zorlayıcı olabiliyor. Çünkü genel kullanımda her iki lehçeden de birçok kelime ve kelime grubunu aktif şekilde kullanıyoruz. Akademik metin yazarken Amerikan ya da İngiliz İngilizcesinden bir tanesini seçip, tüm makale boyunca aynı lehçeyi kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor. Bu konuda Ginger’dan yardım almanız mümkün. Ayrıca Ginger’da gramer ve yazım hatalarını da görebilirsiniz. 

ingilizce-makale-yazarken-isinize-yarayacak-6-web-sitesi
@myservername

Prowritingaid

Sürekli aynı kelimeleri kullanıyor ve aynı kelimenin alternatiflerini bulmakta güçlük çekiyorsanız Prowritingaidtam size göre. Web sitesi, akışı bozacak sıklıkta kullandığınız kelimeleri saptıyor. Ve herhangi bir anlam bozulmasına yol açmadan sık kullanılan kelimelerin yerine kullanabileceğiniz alternatif kelimeler öneriyor. Ayrıca web sitesinde grammar hatalarını düzeltebileceğiniz bir araçta mevcut. 

Cliche Finder – İngilizce Makale Yazarken İşinize Yarayacak 6 Web Sitesi

İsminden de anlayabileceğiniz gibi metinde geçen klişe ifadeleri bulabileceğiniz bir uzantı. Ayrıca Ginger’la da entegre bir halde çalışabildiği için birçok kişi tarafından aktif şekilde kullanılmaktadır. Siteye makalenizi yapıştırdıktan sonra “find cliches” butonuna basarak bir liste halinde klişe kullanımlarınızı görebilirsiniz.

ingilizce-makale-yazarken-isinize-yarayacak-6-web-sitesi

Word Counter

Başarılı bir İngilizce akademik metin yazmak için dikkat etmeniz gereken birçok unsur vardır. Ve hiç şüphesiz ki bunlardan birisi de kelime çeşitliliğidir. Zaman zaman aynı kelimeleri, kelime gruplarını sık sık kullanabiliriz. Word Counter tam olarak bu noktada işinizi kolaylaştıracak, son derece kullanışlı bir web sitesi. 

ingilizce-makale-yazarken-isinize-yarayacak-6-web-sitesi
@addons

Track Toggl

Track Toggle, aslında doğrudan bir metin yazma aracı değil. Ancak makale planlama, araştırma ve yazma süreçlerine hizmet eden bir nevi zamanlama aracıdır. Genellikler İngilizce öğrenen/yazan insanların kullandığı bir araç olan Track Toggl, pomodoro tekniğini uygulamanıza yardımcı olabilir. Bi’ göz atın deriz!

@slickwrite

Slickwrite – İngilizce Makale Yazarken İşinize Yarayacak 6 Web Sitesi

Slickwrite, metindeki hataları ve cümle yapılarını incelemenize olanak sağlıyor. Kullanımı gayet basit olan sitede ister iseniz dosya yükleyerek ister iseniz de kopyala yapıştır ile metninizi analiz etmeye başlayabilirsiniz. Site basit cümlelerin aksine kompleks yapılı cümleleri de gayet başarılı bir şekilde işleyerek sonuç verir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar