Influencer Olmayanların Gözünden: Influencer Olmak

influencer olmak

Paylaşmayı unutmayın.

Influencer Olmayanların Gözünden: Influencer Olmak – Instagram’da geziniyor, Pinterest’te yeni bir tarif arıyor ya da YouTube’da komik bir video izliyor olsanız da influencerların etkisinden kaçamazsınız. İzlediğiniz ister güzellik tüyoları, moda tavsiyeleri ister seyahat veya video oyunları olsun influencer kültürünün yaygınlığı muhtemelen gözünüzden kaçmadı. Influencerlar bugün çeşitli alanlarda varlıklarını hissettirmekle birlikte 2022 yılına kadar 15 milyar dolar değerinde olacağı tahmin edilen kendi endüstrilerini oluşturdular.

Influencer Olmayanların Gözünden: Influencer Olmak

Influencerlar Hakkında Düşünülenler ve Gerçekler

Sosyal medya influencerları, irili ufaklı şirketlerin ürün ve hizmetlerinin reklamını yapma şeklini değiştirdi ve birçoğunun sağladığı kâr göz ardı edilemez. Doğru kitle ve marka fırsatlarıyla, sosyal medyadaki varlığınız her gönderi için altı kişi değerinde olabilir. Bu alanda çok fazla kazanç elde etme imkanı olduğu için, birçok insanın influencer olmak için hala bir yol araması şaşırtıcı değil.

influence.co tarafından influencer olmak için neye ihtiyaç duyulduğunu ve halen kaç kişinin influencer olmayı denediğini ortaya koymak için bir araştırma yapıldı. Bu proje kapsamında yapılan ankete 810 katılımcı ve 69 influencer olmak üzere 879 kişi katıldı. Ankete katılanlara influencerlara ilişkin algıları hakkında bir dizi soru soruldu. Influencerlara da sonuçlarını karşılaştırmaları için benzer sorular soruldu. Anketin güvenilirliğini sağlamak adına ankete bir dikkat kontrolü sorusu eklendi. Soruyu doğru cevaplamayan anket katılımcıları anketten diskalifiye edildi.

influence.co sitesi influencerlar hakkında bir anket yaparak onlara ilişkin algıları ve gerçekleri ortaya çıkardı.
@influence.co

İşte influencer olmak hakkında düşündüklerimiz, gerçekler ve keşfedilenler:

Başarılı Bir Influencer Olmak İçin Gereken Faktörler Neler?

Her beş kişiden yaklaşık ikisi sosyal medya faaliyetlerini kazanç sağlayan bir işletmeye dönüştürmeyi düşünürken, sadece yarısı planlarını hayata geçirmeye çalıştı ve daha da azı başarılı oldu. Dışarıdan baktığımızda, çevrimiçi profiliniz için fotoğraf çekmenin ve video çekmenin tam olarak “gerçek bir iş” tanımı olmadığını söylemek kolaydır. Gerçekte bir influencerın işi geleneksel bir iş tanımı değildir. Ancak influencer, içeriği iyileştirmeye, düzenlemeye ve yönetmeye yönelik büyük miktarda bir emek harcar.

Yaklaşık beş Amerikalı’dan biri geçen yıl en az bir şey satın alırken bir influencer önerdiği için bir şey satın aldığını kabul etti. Bu sosyal guruların gönderileri, nasıl göründükleri, paylaştıkları ve kitleleriyle nasıl etkileşime girdikleri, içeriklerinin karlılığında belirleyici faktörler.

Influencer olmak için gereken faktörler neler?
@DISRUPTIVO

Araştırmaya katılanlara hangi faktörlerin başarılı bir influencer için şart olduğu sorulduğunda, kişilik, influencer statüsüne ulaşmanın en yaygın tahmin edilen bileşeni oldu. Ancak araştırmaya katılan influencerlar endüstri bilgisinin (% 71) ve güvenilirliğin (% 68) birçok insanın düşündüğünden çok daha önemli olduğunu belirtti. Buna karşılık, ağ kurma, görünüm ve ikna kabiliyetinin de, sosyal pazarlanabilirliğinizin olup olmadığının bir göstergesi olduğu kabul edildi.

Elbette, ürettiğiniz içerikle ilgilenen takipçileriniz yoksa yaptığınız hiçbir şey önemli değildir. Peki, kullanıcılar aşırı doygun sosyal alanda gerçekten ne arıyor? Ankete katılanlara göre, özgünlük (% 78) çok önemlidir. Bunu benzersiz ve eğlenceli (% 58) içerik ile ilgili içerik (% 64) takip etmektedir. Nihayetinde, başarı için zaten yapılmış olan şeylere bakarsanız, sonuçlarda hayal kırıklığına uğramanız da muhtemeldir.

Influencerlıktan Para Kazanmak ve Perde Arkası

Influencerların hayatının, perde arkasında nasıl göründüğü sorulduğunda, katılımcılar sosyal medya gurularının her hafta 38 saati markalarını geliştirmek için harcadıklarını tahmin ettiler. Gerçekte ise Influencerlar, içeriklerinde haftada 22 saat, ortalama olarak beklenenden 16 saat daha az çalıştıklarını dile getirdiler.

Bazı büyük hesaplar çabalarının karşılığını yüksek meblağlı ödemelerle alıyor olabilir. Ama bu standart değil. Üç influencerdan biri çabalarının karşılığında ya harcamalarına eşit kazançlar elde ettiklerini ya da para kaybettiklerini ve başlangıç maliyetlerinin ortalama 880 dolar civarında olduğunu söyledi. Çoğu katılımcı, sosyal medya influencerlarının yıllık ortalama kârının 97.000 doların üzerinde olmasını beklerken, ankete katılan influencerlar, çok daha az, yılda 6.200 dolar gelir bildirdi.

influencer pazarlamada gelirler: marka sponsorlukları ve ücretli reklamlar
@brihalofficial

Bağlı şirket pazarlaması ve ücretli reklamlar influencerlar için gelir kaynağı olsa da influencer gelirinin kaymağı tek bir yerden gelir: marka sponsorlukları. Bunlar aynı şey gibi gelebilir ama oldukça farklılar. Marka sponsorlukları, giydiğiniz kıyafetleri ve videolarınızda kullandığınız öğeleri içerir, ücretli reklamlar, içerik akışından ayrıldığınız ve reklamını yaptığınız şeye dikkati çekmenizdir. Ankete katılan influencerların beşte dördü birincil gelir akışı olarak marka sponsorluklarını tanımladı. Bunu reklam ücretleri (% 58), komisyonlar (% 41) ve bağlı şirket pazarlaması (% 39) izledi. Henüz muazzam bir takipçi kitlesine sahip olmasanız bile, bu potansiyel kazançlar için umutsuz olmanızı gerektirmez zira Forbes’in raporuna göre, markalar influencer pazarlama bütçelerinin yaklaşık % 40’ını ünlü hesaplara kıyasla “mikro-influencerlar” a harcıyor.

Kadınlar ve Erkeklerin Takip Ettikleri Influencerlar Farklı

Bir sıçrama yapmak isteyen sosyal medya hesaplarının kitlelerine çok aşina olması gerekiyor. Ücretli aboneler ve bot hesaplarıyla dolup taşan dijital bir dünyada, gerçek katılım, önemli farklılıklardan birini oluşturuyor. Kadınlar ve erkeklerin takip ettikleri influencerların alanları oldukça farklı.

Kadınlar daha çok gıda alanında çalışan influencerları takip ediyor.
@Charles Deluvio

Kadınlar arasında, gıda influencerları (% 66) en popüler olanları. Ardından güzellik (% 55), sağlık veya fitness (% 53), moda (% 39) ve seyahat (% 35) geliyor. Erkekler ayrıca sağlık veya fitness (% 52) ve gıda hesapları (% 48) ile ilgilenirken, çevrimiçi ilgileri de oyunlara (% 47) ve komediye (% 42) odaklanmış durumda. Oyun, iş ve finans influencerları ise kadınlar arasında en az popüler olanlar (her biri % 15), ebeveynlik ile ilgili alanlar ise erkekler için en az popüler (%6) olanlar.

Influencerlar Yalnızca Bu İşi mi Yapar?

Sosyal medyada influencer olarak tesir bırakmak istiyorsanız, kendinizi bir miktar amacınıza adamış olmanız gerekebilir ancak bu günlük işinizden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Ankete katılan influencerların neredeyse yarısı tam zamanlı bir işleri olduğunu söyledi, beşte ikisinin ise yarı zamanlı işleri var.

Ankete katılan influencerların yalnızca % 16’sı çevrimiçi çalışmalarını tam zamanlı bir çaba haline getirmiş. İnfluencerların % 61’i sosyal medya markasını uzun vadeli bir kariyer yolu olarak görürken,% 19’u ne kadar süreceğini bilmiyor.

Influencerlar yalnızca bu işi mi yapar?
@Icons8 Team

Ezici bir şekilde Instagram, influencerlar için en popüler platform (% 88), diğerleri ise Facebook’tan (% 14), Pinterest’ten (% 10) ve Twitter’dan (% 9) başarılı bir şekilde para kazanmanın yollarını buldu.

“Influencer” olmak, ana akım haline gelmiş olabilir, ancak platformlarını oluşturmak ve kitleleri yakalamak isteyenler için, içeriği iyileştirmek ve bir markayı yönetmek için girdiler ve çıktılar hala büyük ölçüde yanlış anlaşılmıştır. Birçok kullanıcı, bir influencerın hesabını korumak için gereken çalışma miktarını fazla tahmin etmiş ve profillerinin öne çıkmasını sağlamak için en önemli bileşenleri, özgünlük, alaka düzeyi ve benzersiz içerik de dahil olmak üzere yanlış değerlendirmiştir. Ankete katılan influencerların %14’lük bir kesiminin de çalışmalarından henüz bir gelir elde etmedikleri göz önüne alındığında influencer olma hedefini gerçekleştirmek için bütçeyi ayarlamak, öngörüleri ve gerçekleri göz önüne almayı ihmal etmemek gerekir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar