IMDb 2021’in En İyi Filmleri Listesini Yayınladı!

Paylaşmayı unutmayın.

IMDb 2021’in En İyi Filmleri Listesini Yayınladı! Her yıl olduğu gibi bu yılda IMDb elindeki istatistiklere göre; “IMDb 2021’in En İyi Filmler ve Dizileri” listesini yayınladı. Yıllardır süre gelen bir şey daha varsa o da büyük bütçeli projelerin gerçekten üst sıralarda yer alıyor olmasıdır. IMDb kullanıcılarının oylamasına göre belirlenen bu liste sizlerle…

IMDb 2021’in En İyi Filmleri

Dune

imdb-2021in-en-iyi-filmleri-listesini-yayinladi
@wallpaperaccess

22 Kasım 2021 tarihinde çıkan ve bir bilim kurgu filmi olan Dune, bu kısa sürede adından oldukça söz ettirdi. Denis Villeneuve’in yönettiği film aslında bir kitap uyarlaması. Frank Herbert’ın Dune isimli kitabının filmi IMDb’de 8.2 puan alıyor. Ayrıca “IMDb 2021’in En İyi Filmleri” listemizin zirvesinde yer alıyor.

The Suicide Squad

@wallpaperaccess

Kadrosunda güzeller güzeli kanadalı oyuncu Margot Robbie, genç komedyen Pete Davidson ve John Cena’ın yer aldığı film çıktığı günden itibaren çok konuşuldu. Ek olarak listemizin ikinci sırasında bulunan The Suicide Squad filmi IMDb puanı ise 7.2’dir.

Eternals – IMDb 2021’in En İyi Filmleri

imdb-2021in-en-iyi-filmleri-listesini-yayinladi

Marvel Studios, avengers evreninide final yaparak, diğer çizgi roman karakter ve evrenlerine yoğunlaştı. Yine 2021’in sonuna doğru çıkmasına rağmen (5 Kasım 2021) kısa sürede zirvelerde yer aldı. Konusu; Filmin geçtiği evrende binlerce yıla yayılan destanlaşan bir hikaye, insanlığın süre geldiği en eski yıllardan beri düşmanı olan The Devants’a karşı yeniden bir araya gelmek için dağınık bir grup ölümsüz kahramanı konu alıyor. Ayrıca film kadrosunda Harry Styles, Angelina Jolie ve Kit Harington gibi isimleri oldukça ünlü isimler bulunduruyor. Eternals IMDb puanı: 6.8’dir

Mortal Kombat

MMA dövüş sporunu bir çok kişi bilmese bile illa ki duymuştur. Bu alanda kendi geçimini sağlayan Cole Young (Lewis Tan); elde ettiği ve ona miras kalan şeyin farkında değildir. Outworld olarak adlandıralan bir başka yerden gelen İmparator Shang Tsung, Sub Zero’u karakterimizin peşine takar. Cole’un bu noktadan sonra ailesi, kendisi ve içindeki gücün ortaya çıkışının hikayesini konu alan film; IMDb’de 6.1 olarak puanlandırılmıştır.

imdb-2021in-en-iyi-filmleri-listesini-yayinladi

Zack Snyder’s Justice League

Marvel rakibi DC’nin yenilmezleri olarak adlandırabileceğimiz Justice Leauge filminin bu bölümünde; DC’nin Thanos’u olarak tanımlanabilecek kötü karakter Darkseid’i hikayeye dahil ediyor. Diğer yandan klasik olarak filmin sonunda yenilecek çizgi roman kötü karakterini konu alıyor. Justice Leauge karakterleri; Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Godot), Aquaman (Jason Momoa), Flash ve Cyborg… Her ne kadar tartışmalı bir film olmasıda, Zack Snyder’s Justice League filminin IMDb puanı 8.1’dir.

IMDb 2021’in En İyi Filmleri İlginç Ortak Özellikleri

Son olarak bu filmleri Godzilla vs Kong, Black Widow, Army of the Dead, Cruella, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings gibi filmler takip ediyor. Tüm bu filmler sizlerede bir şeyler çağrıştırıyor mu? Hepsi paralel evrenler, bilim kurgu, yaşadığımız dünyadan farklı konulara işleyen filmler… Acaba bu ne demek oluyor? En çok beğenilen filmler bu noktada bize ne anlatıyor. Ayrıca Meta-verse evrenlerinin bu kadar popüler olduğu dönem ile de eş zamanlı olmasının bir alakası var mı acaba… Pandemi bizi buna itmiş, var olan dünyadan sıkılmış olabilir miyiz?

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar