İki Süper Karışık Bazlamalı Tost

reklam

Paylaşmayı unutmayın.

Efeler şehri Aydın! Birçoğumuz Egeli olmak üzere, bunu pek iyi biliriz. Zeybek oyunu dedik mi aklımıza önce Aydın gelir. Bir de inciri meşhurdur Aydın’ın. Aydın’a gittiğinizde uğrayacağınız ilk duraklar lezzet duraklarıdır. Şehre girdiğimizde de efe ve incir figürleri karşılar bizleri. Şimdi ise yeni bir lezzet ile adından söz ettirecek gibi duruyor!

5 Ağustos Cumartesi günü Aydınlı bir tost büfesi olan Harbi Lezzet, kendi Facebook sayfasında bir reklam filmi paylaştı ve kendinden söz ettirmeyi de başardı. Bu reklam filmi, gurbet elde memleket özlemi çeken Coşkun’un hikayesini anlatıyor. Reklam filmi “Türkiye’nin ilk tostçu reklamı” olarak ün yapmış durumda.

Reklam filmi, Hollywood yapımlarına taş çıkarıyor. Film, bilmediğiniz bir yerde menüden zar zor seçtiğiniz bir yemek ve tahmin ettiğiniz üzere “Bu muydu yani?” şeklinde verilen tepkiyi merkezine alıyor. Film, Paris’te bir restoranda başlıyor. Sipariş ettiği yemek gelince şok olan Coşkun, dilini bilmediği garsona derdini anlatmaya çalışıyor. Ancak pek de başarılı olamıyor. O anda Türkiye’de bazlamalı tost yapan Cengiz Şef’i arıyor ve macera burada başlıyor. Telefonda ve biz izleyicilerin gözleri önünde verilen iştah acıcı tost tarifi Coşkun’un, tabir-i caizse, ağzının sularını akıtıyor. İzlerken biz de acıktığımızı hissetmedik değil!

İki Süper Karışık Bazlamalı Tost

Tarife dayanamayan ve karnı epey aç olan Coşkun, Fransız kültürünü yansıtan fularını çıkarıp yan taktığı kepini düzeltir ve özüne döner. Bir taksiyi durdurduğunu gördüğümüz Coşkun, Paris–İstanbul uçuşu sırasında Aydın’a inebilmek için pilotu rehin alır ve paraşüt ile uçaktan atlar. Film, Türkiye sınırlarına döner. Büfeye oturur oturmaz iki süper karışık bazlamalı tost söyleyen Coşkun, polis baskını ile bir sürpriz yaşar. Polislerden tostunu yemek için izin isteyen ancak kurşunlarla karşılık bulan Coşkun, tostu yemeden teslim olmaya niyetli değildir.

Reklamın yönetmenliğini daha önce Süper İncir filmini çeken Kerem Sarı üstleniyor. Yine aynı filmde rol almış olan Coşkun Kemer de reklam filminin baş rolünde bulunuyor.

Aydın şivesi ile bezenmiş olan ve komedi unsurları içeren, markaca “Türkiye’nin ilk tostçu reklamı” olarak tanıtılan filmin “As bayrakları as!” dedirtecek nitelikte olduğunu belirtmek istiyoruz.

Buyurun:

Emsal bir reklam örneği olarak İstanbul Beşiktaş’ın meşhur midyecisi “Ahmet Abi”yi de reklam filmleri ve çok güzel sesi (!) ile burada anmak istiyoruz. (Siz yine de midyeyi İzmir’de yiyin.)




Ulu önder Atatürk‘ün sanat ile ilgili sözünü “Mizahsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” şeklinde uyarlamak istiyoruz izninizle. Nitekim mizahın da bir sanat olduğunu çok biliyoruz.

Mizahla kalın!

BONUS:

Bu konu ile alakalı olduğunu düşündüğümüz Küçük Esnafın Ayakta Kalabilme Sırları yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar