İçerik Yazarlığı İçin Kullanabileceğiniz 8 Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

Başarılı bir içerik pazarlamanın nasıl olması gerektiğiyle ilgili internette pek çok fikir bulmak mümkün. Ancak, içerik yazarlığı için tıpkı pasta yaparken olduğu gibi, süslü püslü teknikleri denemeden önce temelleri mükemmelleştirmeniz gerekir. Harika içerik oluşturmanın anahtarı harika bir yazar olmaktır. Yazma yeteneğiniz olmasa bile bu beceri pratik yaparak ve yazınızı geliştirmek için aktif olarak adımlar atarak geliştirilebilir. Neyse ki bu günlerde binlerce lira ödemenize gerek olmadan yazınızı geliştirmenize yardımcı olabilecek çok sayıda ücretsiz ve uygun fiyatlı web sitesi, çevrimiçi kurs ve yazılım paketi var ve hepsi internet bağlantısı olan herkes tarafından anında kullanılabilir.

1- Grammarly

Word gibi kelime işlem paketleri yazım denetimi için uygundur ancak genellikle dil bilgisi düzeltmede çok iyi değillerdir. Ayrıca yazım hatalarını da her zaman bulamazlar. Grammarly, gramerinizi düzeltmekte, geliştirmekte ve bazı kelimelerin yanlış versiyonunu kullanmak gibi yaygın hataları bulmakta başarılıdır. Ayrıca, yazınızı zayıflatan gereksiz veya fazla kullanılmakta olan kelimeleri de işaretler. Bu sizi zaman içinde daha özlü ve çekici bir şekilde yazma konusunda eğitir.

Farklı pazarlar veya kitleler için yazıyorsanız, Amerikan, Kanada, İngiliz ve Avustralya İngilizcesi arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu, yazılı İngilizcenin farklı varyasyonlarındaki yazım ve dilbilgisi hatalarını düzeltmenize yardımcı olacaktır. Grammarly’yi web sitesinde kullanabilir veya çalışmanızı yazdıklarınızı kontrol etmek için web tarayıcınız ve MS ofisiniz için eklenti olarak indirebilirsiniz.

2- Hemingway Editor

Bir internet sitesi için yazarken, işleri olabildiğince basit tutmak iyi bir fikirdir. Resmi bir şekilde yazmak için eğitilmiş insanlar, yazılarını uzun cümleler ve zor kelimelerle zorlaştırırlar. Bu, metni okumayı zorlaştırır. Kitlenize bağlı olarak değişmekle birlikte, yazınızı 7. veya 8. sınıf seviyesine uygun hale getirmek iyi bir kuraldır. Bu, yazınızı okuyan insanların çoğunluğu için yazınızın kolay okunabilir ve anlaşılır olacağı anlamına gelir.

hemingway daha iyi içerikler oluşturmak için faydalı bir kaynaktır
@hemingway

Yüksek eğitimli bir kitle için yazarken bile, yazınızı basitleştirmek, okuyucularınızın içeriğinizle iletmeye çalıştığınız mesajı daha kolay alabileceği anlamına gelir. Ayrıca, daha okunaklı bir web sitesinin SEO için daha iyi olduğu bir gerçektir. Yüksek bir okuma seviyesinde yazmak, kırılması zor bir alışkanlık olabilir ancak Hemingway’in devreye girdiği yer burasıdır. Bu ücretsiz çevrimiçi araç, yazınızı derecelendirir ve daha kolaylaştırabileceğiniz yeri vurgulayarak okunabilirlik puanı verir.

3- Grammar Girl

Grammal Girl kesme işareti, virgül vb. işaretleri ne zaman kullanacağınız gibi dil bilgisi sorularınıza yanıt bulmanızı sağlayacak.

Grammar Girl’ün ipuçları Quick and Dirty Tips adlı internet sitesinde blog yazıları olarak yayınlanıyor. Blog, dilbilginizi geliştirmenin yanı sıra, argo ve dil farklılıklarının tarihine dair büyüleyici bir fikir veriyor. Ayrıca “Game of Thrones” dili gibi ilginç konuları kapsayan bir podcast de yayınlıyor.

4- Daily Page

Pek çok beceri gibi içerik yazarlığı yeteneği de pratik yaptıkça gelişir. Daily Page günlük olarak yazma alışkanlığı kazanmanız için yaratıcı yazım yöntemleri sunar. Bunu seçtiğiniz bir zaman dilimi için e-posta göndermek sureti ile hatırlatarak yapar.

İlerlemenizi görmek için her gün kaç kelime yazdığınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca, profesyonel yazarlar ve editörler tarafından oluşturulan hikaye anlatımı ve blog yazma gibi konuları kapsayan yazma kursları da sunmaktadır.

5- Power Thesaurus

Bir içerikte sürekli kullanılan kelimeleri değiştirmek, okumayı daha ilginç hale getirebilir. Yazınızda aynı kelimeleri tekrar tekrar kullanmak, yazınızın amatör ve sıkıcı görünmesine sebep olur.

Metninizde çok fazla kullandığınız bir sözcüğe bir alternatif bulmak istiyorsanız, eş anlamlılar sözlüğü size arasından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler sunar. Power Thesaurus’da diğer kullanıcıların eklediği ve puanladığı öneriler de yer alır. Ayrıca tamamen ücretsizdir ve kullanımı kolaydır.

6- Copywriting 101

İçerik yazarlığı, başarılı olmak için uzman becerileri gerektirir. İçeriğinizi markanızı tanıtmak veya reaksiyonlarınızı artırmak amacıyla yazıyorsanız, metin yazarlığı becerilerinizi geliştirmek önemlidir.

Copywriting 101, Copyblogger ekibi tarafından üretilen ücretsiz bir kitap. Başarılı metin yazarlığının, “ilgi çekici başlıklar seçmek, duyguları harekete geçiren ve ikna edici metin hazırlamak, kelimelerin gücünü kullanmak” gibi tüm temellerini kapsayan basit dersler içerir.

7- Hubspot’s Blog Post Templates

Başarılı blog gönderileri aynı formülü izleme eğilimindedir. Aslında yazmaya her başladığınızda tekerleği yeniden icat etmeye çalışmak yerine, şablon kullanmak, çarpıcı bir makale hazırlamanıza yardımcı olacak kanıtlanmış bir yapı sağlar.

Hubspot’un bu ücretsiz blog yayını şablonları, blog gönderilerini, etkileşimi teşvik ettiği ve bağlantıları çekeceği bilinen bir biçimde yazmanız için yönergeler sağlar. Bu şablonlar arasında, “Nasıl yapılır, nedir yayınları, haber yayını, liste şeklinde yayınlar, sütun yayını ve infografik yayınlar” yer almaktadır.

8- Twinword Writer

Yazarken sıkışıp kaldığınız anlar oluyor ve tam olarak ne söylemek istediğinizi nasıl ifade edebileceğinizi çözemiyor musunuz? Twinword, kullanılacak mükemmel sözcüğü düşünürken tereddüt ettiğiniz zamanları otomatik olarak algılayan ve önerilerin yer aldığı bir kutu açan çevrimiçi bir kelime işlemcidir.

Alternatif öneriler almak için bir kelimeye de tıklayabilirsiniz.

İçerik İçin Dış Kaynak Kullanımı

Yüksek kaliteli içerik oluşturmak çok zaman ve çaba gerektirir. Yazma yeteneğinizi geliştirmek için birçok seçenek olsa da şu anda bunun için pek vaktiniz yoksa, tüm içeriğinizi yazıyorsanız ve yazdıklarınız size yeterli gelmiyorsa, bir uzmandan yardım alarak içerik için dış kaynak kullanabilirsiniz. Neticede işinizi büyütmenin ve kendinizi daha geniş bir kitleye tanıtmanın yolu etkileyici içeriklerden geçiyor olabilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar