İçerik Pazarlaması Nasıl Geliştirilir?

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde geleneksel pazarlama yöntemlerine ilgi göstermeyen tüketicileri, potansiyel müşterilere çevirmek için kullanılan yöntemlerden biri de içerik pazarlamasıdır. İçerik pazarlaması; belirlenen hedef kitleye, marka hakkında bilgi değeri taşıyan, tutarlı, sürekli ve yaratıcı içerikler yaratarak; onları markayı satın almaya teşvik etmeyi amaçlar. Gelin, birlikte bu alanda başarılı olmak için izlenebilecek adımları inceleyelim.

1.Sadece bir amaçla içerik oluşturun

Hedef kitleye düzenli bir içerik sunmak elbette ki pazarlama stratejimizin en önemli unsurlarından biridir. Ancak bu içeriklerimiz hakkında yazmayı istediğimiz her şeyi yazarsak; yazdıklarımızın bir amacı olmaz. İçerik pazarlaması alanında başarılı olmanın yolu, oluşturduğumuz içeriğin satın alma aşamalarını aktarmak veya satın alma eylemine bir çağrı niteliğindeki mevcut pazarlama kampanyalarını desteklemek için kullanmak gerekir.

2.Hedef Kitleniz Blogunuza Gelmiyorsa Siz Hedef Kitlenize Gidin

Buradaki temel soru “hedef kitleye nasıl ulaşırım?” olmalıdır. Hedef kitlenizin aktif olduğu mecralara gidip onlarla etkileşim kurmak, başarıyı getirecektir. Ayrıca Blog yazarı Mike Templeman’a ‘’Zaman geçtikçe canlı yayın akışları popülerlik kazanıyor. Facebook Live, Youtube Live ve Snapchat gibi mecralar eğitim, ürün tanıtım etkinlikleri ve daha fazla içerik barındırmak için kullanımı kolay ve etkileşim oranı yüksek platformlar sunuyor.’’demektedir. Eğer hedef kitlenizin buralarda olduğunu düşünüyorsanız şans verin.

3.Stratejilerinizi belgeleyin

İçerik Pazarlama Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalara göre; en başarılı kuruluşlar ve içerik pazarlamacıları, belli bir strateji uygulayan, bunu sürekli olarak gözden geçirip kontrol eden ve geliştiren kuruluşlar ve onların içerik pazarlamacılarının stratejilerini belgeleyen kişiler olduğu fikrini sürekli olarak desteklemektedir.

4.İçeriklerinizi uygun noktalara indirgeyin

Geniş içeriğin daha geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmenize yardımcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, herkese ulaşmaya çalışırsanız, hiç kimseye ulaşamazsınız. Kitlenizin tam olarak ne istediğini belirleyin ve istediklerini onlara verin. Böylece herkese içerik üretmek yerine sadece müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizle bir arada olabilirsiniz.

5.İçerik pazarlaması için biraz yatırım şart

Belli bir amaç doğrultusunda oluşturulan içeriklerin hedef kitlelere ulaşabilmesi için teşvik edici yatırımlar gereklidir. Social Trigger blogundan Derek Halpern’ a göre, içerik pazarlamasında yapılan yatırımların sadece %20’si içerik üretmeye gidiyormuş. Geri kalan %80 ise tanıtım harcamaları için kullanılıyormuş. Bu oran her işletmede geçerli olmasa da ürün satışlarında tanıtım her şeydir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar