İçerik Pazarlaması Yapay Zekâ ile Nasıl Yenilenir?

Paylaşmayı unutmayın.

Yapay zekânın en çok etkileşimde olacağı alanlardan birinin içerik pazarlaması olacağı çok açık. Kişiselleştirme, müşteri hizmetleri gibi alanlarda yapay zekânın etkisini hissetmeye başladık. Yakın bir zaman sonra eski içerik pazarlaması teknikleri verim alınamaz hale gelecek, belki eski tekniklerin etkisini hissetmeye başlamışsınızdır bile.

Yapay zekânın içerik pazarlamasıyla etkileşimini daha yakından inceleyelim!

Yapay Zekâya Kademeli Geçiş Yapın

Yapay zekâ çok parlak, gelecek vaat eden niteliğine rağmen birden bire yapay zekâya geçiş yapmak ve eski teknikleri bırakmak yanlış olur. Geçişinizi kademeli yapmalısınız. ‘Marketing Insider Group’ ta yayınlanan bir makalede bu konuyla ilgili içerik üretimi üzerinden bir örnek veriliyor. Yapay zekânın eski maliyetleri ortadan kaldırabileceği ancak yine de bir çalışan tarafından oluşturulan içeriğin yerini tutamayacağına değiniliyor.

Özelleştirilmiş İçerik

Özelleştirilmiş içerik tüketiciler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bu sonuçta, özelleşmiş içeriğin tüketiciyle daha sağlam bir bağ kurmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Eski, genellenmiş içeriğin aksine özelleşmiş içerik, tüketiciye doğrudan hitap ederek tüketicinin ilgi ve ihtiyaçlarına ulaşmasını kolaylaştırıyor. Yapay zekâ demografik, konumsal, davranışsal, zamansal verilerin kullanıcıyla doğru zamanda, doğru şekilde buluşmasını sağlıyor.

Araştırmalarla Geliştirilmiş İçerik Stratejisi

İçeriklerin kaliteli olmasında en etkili iki kıstas, içeriğin konuyla ilişkili olması ve yeteri olması. Okuyucu iyi bir içerikle karşı karşıya olduğunu anladığında, içeriğin ne yazdığını bilen bir içerik üreticisi tarafından yazıldığını fark etmeli. İçerik üreticisi açısından ise ne yazdığını bilerek yazmak en iyi seçenek. Ne yazacağını bilmenin yolu ise araştırma yapmaktan geçiyor. Araştırma, sektör yükselenlerini, eğilimlerini, tüketiciyi ve ilgi, ihtiyaçlarını tanımaya yönelik olmalı.

Gelişmiş Zamanlama ve Otomasyon

Zamanlama ve otomasyon, pazarlama profesyonellerinin pazarlama planlama stratejisi olarak kullandığı araçlardır. Pazarlama planlama stratejisi yapmak, pazarlama profesyonelleri için tasarruf yapmalarını sağlayan bir yöntemdir. Yapay zekâ, bu konuda içerik yayınlamak için en iyi zamanın saptanmasında ve sonrasında aynı veya farklı kıstaslara göre güncellenmesinde etkin bir yöntem olarak ifade ediliyor.

Dinamik İyileştirme

Yapay zekânın içerik iyileştirmesinde de etkin bir araç olabileceği ifade ediliyor. Küçük değişikliklerin tıklanma sayısında veya diğer kullanıcı alışkanlıklarında çok büyük etkiye sahip olabileceği üzerinde duruluyor. Yapay zekâ, içerikle etkileşimde bulunan kullanıcının davranışına göre, içeriği güncelleyebilmenizi sağlıyor.

içerik pazarlaması stratejileri

Stratejiyi Hedefe Uygun Hale Getirme

Yapay zekânın içerik pazarlaması etkinliğini hedefe daha uygun hale getirerek daha iyi sonuçlar doğurmasını sağlayabileceği belirtiliyor.

Bonus: Markaların 2019’daki İçerik Pazarlama Stratejilerini Etkileyecek 6 Yöntem yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar