İçerik Pazarlama Nedir?

icerik-pazarlama-nedir

Paylaşmayı unutmayın.

İçerik Pazarlama Nedir? – İçerik pazarlaması bilgi ile ilgilidir. Başka bir deyişle, okuyucunun hayatını iyileştirmesine yardımcı olacak eğitimsel, eğlenceli veya anlayışlı bilgilerin paylaşılması yoluyla bir işletmenin veya markanın pazarlanmasıdır. Bu kişisel davranışta bir değişiklik şeklinde olabilir veya çoğu pazarlamacının umduğu gibi satın alma kararı şeklinde olabilir. Bu, insanlara bir satış perdesini zorlamakla ilgili değil, ama en iyi hareket tarzına doğru ilerlemelerine yardımcı olmaktır.

İçerik Pazarlamasının Amacı

 İçerik pazarlamasının amacı, tüketici davranışını değiştirmek veya geliştirmek amacıyla tutarlı ve değerli içerikler oluşturarak ve bunları geliştirerek müşterileri çekmek ve elde tutmaktır.

Gelen Pazarlama ve İçerik Pazarlama

Gelen pazarlama ile içerik pazarlaması arasındaki fark kime sorduğunuza bağlıdır. Aslında, bir araştırma da çoğu pazarlamacının içerik pazarlamanın, gelen pazarlamanın bir alt kümesi olduğu konusunda hem fikir olduğunu ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, daha spesifik olarak, içerik pazarlaması, şunları içerebilen bir tüketim biçiminde bilgi, öneri veya eğlence paylaşma eylemini ifade eder:

  • Blog makaleleri
  • Videolar
  • İnternette bir bilgisayara veya taşınabilir bir ortam yürütücüsüne indirmek için internette sunulan ve genellikle bir seri kod olarak sunulan dijital ses dosyası
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • E-postalar
  • Web Seminerleri
  • İnfografikler
  • Çizgi filmler
  • Testler
  • Değerlendirmeler
  • Uygulamalar

Bununla birlikte, gelen pazarlama, bir satışa yönelik potansiyel satış oluşturmak ve beslemek için içerik pazarlaması gibi taktikleri kullanmaya odaklanmıştır. Gelen, dijital pazarlama ve satışın tüm yönlerini içerir.

İçerik pazarlaması ve gelen pazarlama arasındaki diğer bir ayrım, pazarlamayı nasıl hedefledikleridir. İçerik pazarlaması geniş bir “hedef kitleye” odaklanır ve gelenler belirli “alıcılara” odaklanır.

icerik-pazarlama-nedir

Blog, İçerik Pazarlamasının Temelidir

Blog makaleleri içerik pazarlamasına öncülük etti. Bloglar hem iş dünyasında hem de genel olarak toplumda yaygınlaştı. İnsanların yüksek kaliteli bilgilere ücretsiz olarak erişmelerini sağlar.

Bilgilendirici içerik bir işletme blogu aracılığıyla paylaşıldığında, kaçınılmaz bir şekilde bir endüstri uzmanı olarak karşılaşırsınız; bu da ziyaretçilerin yalnızca blogunuza dönmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bu okuyucuları potansiyel alıcılara dönüştürebilir.

İçeriği özgürce paylaştığınızda, işletmenizin okuyucularıyla güven oluşturmasını sağlar. Ne de olsa, onlara ücretsiz olarak endüstri ipuçlarını ve bilgilerini veriyorsunuz.

E-Kitaplar, Videolar ve E-posta

icerik-pazarlama-nedir

Bloglar, diğer içerik pazarlaması ortamları için yalnızca bir giriş kapısıdır. Blog makaleleri genellikle daha kısa tarafta, sektör konularını hızlıca ancak tamamen ele alan bir konudur, ancak bu diğer içerik pazarlama biçimleri, bilgi paylaşmak ve müşterileri dönüştürmek için daha ayrıntılı bir araç görevi görür.

Örneğin, e-Kitaplar, işletmenizin bazı yönleriyle ilgili olarak çok miktarda bilginin paylaşılmasına izin verir. Bunlar genellikle bir işletmenin bir kısmı hakkında en sık sorulanlara odaklanır ve okuyucuları doğru yöne doğru açıklamak ve yönlendirmek için büyük çaba harcarlar – sizin için!

Videolar genellikle iyi bir değişim ve alıcılara daha çekici geliyor. İyi eğlenceler,  viral olma eğilimindedir, bu da markanıza her türlü trafiği ve dikkati getirebilir.

İçerik pazarlamacılığının ortaya çıkmasıyla yapılanların çoğu, işletmelerin okuyucunun iletişim bilgilerini alabilmesi umuduyla yapılır. Okuyucular bülteninize abone oluyor veya sadece e-Kitaplara veya diğer yararlı araçlara erişmek için form dolduruyorlar, size kişisel e-posta adreslerini vererek gelecekte onlarla iletişim kuruyorlar.

E-posta abonelerine sahip olmak, markanızın daha fazla içerik paylaşmasına, potansiyel müşterileri beslemesine ve nihayetinde bu potansiyel müşterileri çeşitli e-posta kampanyaları aracılığıyla satışlara yöneltir.

İçerik Pazarlaması ve Nasıl Çalışır?

İçerik Pazarlama Nedir? Nasıl çalışır ? – İçerik pazarlaması, hedef kitleyi çekmek, bilgilendirmek ve ilgisini çekmek için editoryal, grafik ve video kullanır. Ürünlere veya özel tekliflere itmek yerine, içerik pazarlaması, her şeyden önce faydalı ve yararlı olan yüksek kaliteli, hedefli malzeme sunarak çalışır. Küçük bir işletme veya bölgesel bir işletme olsanız da, bir tür içerik pazarlaması yapıyor olabilirsiniz.

İçerik Pazarlama araştırmalarına göre, markaların yüzde 81’i şimdi bir içerik pazarlama stratejisi yürütüyor ve yüzde 87’si de önümüzdeki 12 ay boyunca harcamalarını artırmayı planlıyor. Artık içerik pazarlaması her boyuttaki markanın dijital pazarlama planlarının merkezinde yer alıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar