İçerik Pazarlama: Etkili Görsellere Nasıl Ulaşırım?

içerik pazarlaması için ücretsiz görsel siteleri

Paylaşmayı unutmayın.

Bir resim bin kelimeye bedeldir. Bu eski İngilizce deyim, karmakarışık bir fikrin betimleme yerine bir görüntüyle çok daha etkili şekilde aktarılabileceğini ifade eder. İçerik pazarlama için de iyi bir görüntünün önemi bu deyimde anlatıldığı gibidir. Araştırmalar ilgi çekici görüntüler kullanıldığında, görsellerin yer almadığı içeriklere göre ortalama % 94 daha fazla görünüm elde edilebileceğini göstermektedir. Görseller yalnızca görüntülenme oranını arttırmakla kalmaz, insanların içeriğinizden öğrendiği bilgileri korumalarına da yardımcı olur. Şöyle ki; biri içeriğinizden bir şey öğrendiyse üç gün sonra bunun sadece %10’unu hatırlar. Ancak içeriğinizde bir resim varsa, aynı kişi öğrendiklerinin % 65’ini hatırlayacaktır.

Kampanyalarınız için nasıl çekici bir görsel seçileceğini bilmek zor olabilir. Siz de bu fikirdeyseniz içeriğiniz için ilgi çekici görüntüler seçmenize yardımcı olacak en önemli ipuçlarını ve ardından onları nerede bulacağınızla ilgili önerileri aşağıda bulabilirsiniz.

İçerikle Alakalı Görseller

Müşterileriniz kuruluşunuzla etkileşime girdiğinde sizden sorunsuz bir deneyim beklerler. İyi bir kullanıcı deneyiminin büyük bir kısmı ise kitlenizde yankı uyandıracak görsellerle içerik paylaşmayı içerir. Kuruluşunuzun kimliğini yansıtan ve aynı zamanda içerik metniyle alakalı görüntüler yalnızca izleyicilerinizi çekmekle kalmayıp, SEO sıralamanızı da yükseltmek için yardımcı olur. Arama motorları rutin olarak, görüntünün ne gösterdiğini belirlemek için görüntüyü çevreleyen içeriği tarar. Google, alaka düzeyini belirlemek için bunu bir sinyal olarak kullanır.

Görsellerin içeriğinizle alakalı olup olmadığını belirlemenin iyi bir yolu, aşağıdaki üç soruyu kendinize sormanızdır.

1- Görsel makalemle aynı konuyu ya da temayı izliyor mu?

2- Görsel üzerinde durduğum noktayı vurguluyor ya da geliştiriyor mu?

3- Görsel bilgiyi iyileştiriyor mu?

Kullandığınız görsellerin hedef kitlenizle ve içerikle alakalı olmasını sağlamak ilk adımdır. Ancak, tüm iyi görüntülerin sahip olması gereken birkaç öge daha vardır.

Orjinal Görseller Seçmek İçin İpuçları

Bu birçok pazarlamacının takılabileceği bir yerdir. Hepimiz elimizde bizim için üretilmiş ve kullanabileceğimiz bir dizi fotoğraf, video ve infografik cephanesi bulundurmak istiyoruz. Ancak, genellikle durum böyle olmaz ve benzersiz görüntüler bulmak, bir görüntünün yasadışı kullanılması halinde yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalma ihtimali, işinizi daha da zorlaştırır. Bu noktada, stok görüntü kaynakları kurtarıcı olsa da stok görüntü sitelerinde benzersiz resimler bulmak için de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

1- Boyut

Resimlerinizin web siteniz için doğru boyutta olmasını sağlamak çok önemlidir. Bir görüntü pikselli ya da kötü üretilmişse, markanız üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır. Uygun boyutlarda yüksek çözünürlüklü görüntüleri seçmek, başlamak için harika bir yerdir.

2- Bir Duyguyu Ortaya Çıkarmak

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, insanların satın alma kararlarının %95’inin duyguların saklandığı bilinçaltı tarafından yönlendirildiğini göstermektedir. İçerik pazarlamacıları bu araştırmayı duygu uyandıran görüntüler bularak kullanabilir, böylece müşterilerinin markalarını hatırlamasına yardımcı olabilir.

Logan Chierotti, Mart 2018 Inc. yazısında “insanların duyguları tarafından yönetildiğini” yazdı. Bu nedenle, tüketicinin ürününüzü veya markanızı hatırlamasını istiyorsanız, şirketinizle olan etkileşimleri onlarda bir duyguyu ortaya çıkarmalıdır.

3- Uyumluluk

Bu tema, içerik pazarlamasında tekrar tekrar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yazınızda kullanılan tondan, seçtiğiniz görüntülere kadar her şeyin markanızın kapsamına uygun olduğundan emin olun. Örneğin, bir sağlık hizmeti merkezinin web sitesinde objektif bir ton tercih edilirken bir blog yazısı daha informal olabilir. Uyumluluk, doğru görseli seçmekte geçerli olduğu gibi görsellere uyguladığınız kırpma ve filtreler için de geçerlidir.

4- İlgililik

İçerik pazarlama kampanyalarınızda insanların görüntülerini kullanmaya karar verirseniz, hedef kitlenizi yansıtan görselleri tercih edin. Örneğin, müşteri tabanınız genç profesyonellerden oluşuyorsa, 50’li yaşların ortalarında bir C-Suite yöneticisinin görüntüsünü kullanmak işe yaramayacaktır. Kullandığınız kişilerin görüntüleri hedef kitlenizle ilgili olmalıdır.

Görsel İçerikler Nerede Bulunur?

İçerik pazarlama stratejinize uygun görselleri kullanmak ve telif hakkı ihlallerinden kaçınmak için çeşitli görüntü kaynakları vardır.

1- Stok Fotoğraflar

Stok fotoğraflar yüksek kaliteli görüntüleri içerir ve içeriğinizle alakalı bir şey bulmak için konuları filtreleyebilmenizi sağlar. Genellikle bir ücret karşılığında ve bir blog yayını için kullanılabiliyor olsalar da genel kullanıma açık olanları da vardır.

2- Telifsiz Görseller

Telifsiz görseller genellikle stok fotoğraflardan daha ucuzdur ve fazladan ödeme yapmadan birden çok kez kullanılabilir. Ancak, kısıtlamaların bulunmaması nedeniyle, rakibinizin de aynı görseli kullanması olasılığı daha yüksektir.

En İyi Ücretsiz Görsel Siteleri

Bu liste kapsamlı olmasa da bütçeniz ne olursa olsun, her kampanya için bir şeyler bulabileceğiniz sitelere yer vermektedir. Ancak görselleri kullanmadan önce telif hakkı durumunu ve nitelik şartlarını kontrol etmenizi öneririz.

İçerik Pazarlaması Kelimelerden Daha Fazlasıdır

İnsanlar son derece görsel varlıklardır ve internetin evrimi de bunu yansıtmaktadır. Görseller içerik pazarlaması için de bir hayli önemlidir. İçerik pazarlamasında görselleri iyileştirmek pazarlama kampanyalarınızı iyileştirecek ve geliştirecek ve içeriklerinizi de kelimelerden daha fazlası haline getirecektir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar