Huawei EMUI 12 Geliyor – Müthiş Yeniliklere Sahip Güncelleme

Huawei EMUI 12

Paylaşmayı unutmayın.

Huawei EMUI 12 Geliyor – Müthiş Yeniliklere Sahip Güncelleme – Huawei’nin Android tabanlı işletim sistemi Huawei EMUI yeni sürümü olan 12 ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. EMUI 12’de özellikle arayüz değişikliği konusunda oldukça dikkat çekici yenilikler var. Ayrıca güvenlik konusunda da birtakım geliştirmeler ile geliyor. EMUI işletim sistemini bir başka yazımızda tanıtacağız ancak bu yazımızda EMUI 12 ile gelen yenilikleri ve yeni sürümün dağıtılacağı cihazları ileteceğiz. İşte Huawei EMUI 12 ile gelecek yenilikler ve EMUI 12’yi destekleyecek cihazlar…

Huawei EMUI 12 İle Gelecek Yenilikler
Görsel: MediaTrend

Huawei EMUI 12 Geliyor – Müthiş Yeniliklere Sahip Güncelleme

Huawei EMUI 12 ile Gelecek Yenilikler

Daha Gerçekçi Arayüz

Huawei EMUI 12 ile gelen ilk yenilik, bazı ekranlardaki gradyanların daha ince tasarlanmış olması ve bu sayede ekrana daha gerçekçi bir görüntü kazandırmasıdır. Ayrıca bu yeni tasarım derinlik hissini de kullanıcıya oldukça iyi veriyor, bu da ekranın içindeymiş gibi hissettiriyor.

Daha Gerçekçi Arayüz
Görsel: Huawei

Ekrandaki Kaydırma Hareketleri Geliştirmesi

EMUI 12 ile kaydırma işlemleri daha pürüzsüz ve kusursuz gerçekleşecek. Gerçekçi yerçekimi ve mıknatıs hareketi tasarımından faydalanan, özellikle de ekrandaki menüleri aşağı veya yukarı kaydırma hareketlerinin verdiği hissiyatta geliştirmeler yapıldı. 

Ekrandaki Kaydırma Hareketleri Geliştirildi
Görsel: Huawei

Yazı Kalınlığını Değiştirebilme

Kimileri daha kalın ve büyük görünümlü yazıları, kimileri ise daha ince ve minimalist görünen yazıları sever. Huawei de tam olarak bu sebeple EMUI 12’de yazı kalınlığının ayarlanabilmesini sağlayacak. Ayrıca bu işlem oldukça basit bir şekilde kaydırma hareketi ile kullanıcıya yansıyacak.

Yazı Kalınlığını Değiştirebilme
Görsel: Huawei

• Bildirim Çubuğu Artık Daha Kullanışlı – Huawei EMUI 12 Geliyor

EMUI 12 ile birlikte bildirim çubuğu daha kullanışlı hale gelecek. Bildirim çubuğu ya da yeni adı ile kontrol panelinde wifi, bluetooth ve hatta müzik açma işlemlerinin ayarlarına kullanıcılar hızlıca ulaşacak. Ayrıca yine bu panele Device+ sekmesi de eklendi. Bu sekme de diğer cihazlara bağlanmayı hızlandıracak. Bir dokunuş ile bluetooth kulaklığa, MatePad’e veya MateBook’a bağlanılabilecek. HuaweiVision butonu ile de görüşmeler bir tıkla akıllı tv veya benzer cihazlara aktarılacak ve yine bir tıkla telefona geri alınacak.

Bildirim Çubuğu Artık Daha Kullanışlı
Görsel: Huawei

Daha Hızlı Performans

Huawei EMUI 12 ile kullanıcılar kaydırma yaptıkça diğer uygulamalar da yüklenecek ve böylece kullanıcı uygulamaya eriştiğinde önceden yüklendiği için daha hızlı bir şekilde açılacak. Üstelik uzun süreli kullanımdan sonra bile işlem yanıtlarında bir gecikme olmayacak ve aynı performans devam edecek.

HUAWEİ EMUI 12
Görsel: Huawei

Huawei EMUI 12 Güncellemesini Alacak Cihazlar

Huawei tarafından paylaşılan bilgilere göre Huawei’nin aşağıda yer alan modelleri, EMUI 12 güncellemesini alacak. Bu cihazlara sahip kullanıcılar bildirim alacak ya da sistem güncellemesi ekranından bu güncellemeye ücretsiz erişecek. İşte EMUI 12 güncellemesini alacak cihazlar:

Huawei EMUI 12 Güncellemesini Alacak Cihazlar
Görsel: Huawei

Mate 40 Pro
P40, P40 Pro, P40 Pro+
Mate Xs, Mate 30, Mate 30 Pro
P30, P30 Pro
Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X, Mate RS, Mate 20+
P20, P20 Pro
Mate 10, Mate 10+, Mate 10 Porsche
Nova 7, Nova 7i, Nova 7 SE
Nova 5T, Nova 4, Nova 4E
Y8P
Y9S, Y9 Prime 2019

👉 Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar