Hobilerinizi Satın ve Ömür Boyu Çalışmayın

hobi ürünlerini paraya çevirmek

Paylaşmayı unutmayın.

WordPress’in kurucusu Matt Mullenweg bir röportajında: “Sevdiğiniz üç hobi bulun, biri para kazanmak için, biri sizi zinde tutmak için ve biri de yaratıcı olmak için” demiş. Bir hayata bunca değer katacak hobiyi bulmak biraz zor olabilir belki ancak kesin olan şu ki, hobinizden para kazanmak yaşamdaki en büyük şans ve mutluluk olmalı. Mesele sevdiğiniz işi yapmak ya da uzun süre yapınca, uzmanı olduğunuz işi seviyor olmanız noktasında karışabilir belki de, ancak uğraşırken kendinizden geçtiğiniz hobilerinizi, paraya çevirmek ve hatta bundan geçiminizi sağlamak dünyadaki en keyifli hedef noktası.

hobilerinizi satabilmek

@cocoparisienne

Kendi Yeteneğinizi Keşfetmek

Peki, insanı yaratıcılık noktasına taşıyacak, hayatının en keyifli anlarının sahibi olacak hobiyle buluşmanın sırrı ne olabilir? Açıkçası bu sorunun cevabı, bu coğrafya insanı için yeni yeni yanıt bulmaya başladı denebilir belki de, öyle ya büyük oranda “hobi” ve “fobi” yi kelime anlamıyla birbirinden ayırmakta güçlük çeken nesilleriz biz ne de olsa. Gerek ekonomik kaygılar gerekse de çalışma şartları gibi öncelikler düşünülecek olursa aslında, çok da şaşılası bir durum değil bu.

Hobi kavramına biraz daha yaklaşmak için, biraz da sözlük anlamını deşmek gerek öncelikle. Hobi, Türkçede; kişinin işi, meslek çalışması dışında, dinlendirici bir iş olarak yaptığı, oyalayıcı şey olarak geçiyor. Görüldüğü üzere hobi kelime anlamıyla, esas işten ve meslekten keskin çizgilerle ayrılmış durumda. Açıklama böyle olunca, uzunca yıllar nesillerin boş zaman aktivitelerinden kazanç elde edebileceğine inanması oldukça zor olmuş elbette.

kendi yeteneğinizi keşfetmek

@betinasuarret

İnsanın keyifle yapacağı bir hobinin, en kesin ipuçlarını yakalayabilmesi için çocukluğuna dönmesi şart gibi çünkü yaşam boyunca yapmayı sevdiğimiz şeylerin ilk izlerini, çocukken oynadığımız oyunlarda sürebiliyoruz. Öyle ki, çocukların eğilimleri olan meslekleri dahi, küçük yaşlarda saatlerce başında durabildikleri oyunlardan, en kritik anlarda onları sakinleştiren oyuncaklardan çıkartmak mümkün olabiliyor. Dolayısıyla yetişkin olduğumuzda da bize zamanı unutturacak aktiviteyi bulabilmek, yüzümüzü çocukluğumuza döndüğümüzde çok daha kolaylaşıyor.

hobi

@jerermypitts

Yaratıcı Genimiz

Nikola Tesla bir sözünde: “Yalnız olun, icadın sırrı budur. Yalnız olun, fikirlerin bulunduğu zaman budur. Yalnız olun, olgunlaşacağınız an budur.” diyor. Gerçekten de hobinin, kazanç haline döndüğünde, paradan daha fazla oranda verdiği zevkin tam olarak sebebi de bu olmalı. İnsanın yaratıcılığıyla buluşma noktasının, belki de tüm meditasyonlar ve hatta ibadetler kadar büyüleyici olması, tam da bu yüzden anlamlı. Yaptığı işlerden kendinden geçmişçesine keyif alanların ve dakikalarca ağızlarından bal damlayana kadar yaptıklarını anlatmalarının sebebi de bu.

O halde hiç vakit kaybetmeden çocukluk oyuncaklarına bir göz atmaya başlayalım, orada mutlaka zamanın akışını durduracak bir uğraşın ipuçlarına ulaşacağımız kesin gibi. Siz ne dersiniz? Paraya gelince, elbette çok önemli ama siz mutlaka sevdiğiniz şeyi yapın, para arkasından akacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar