Hizmetleri Daha Kârlı Satmak Mümkün Mü?

Paylaşmayı unutmayın.

Hizmet, fiziksel olarak bir görünürlüğü olmayan fakat alım ve satım özelliği bulunan, soyut iktisadi işleve sahip faaliyetlerdir. Peki, hizmetleri daha kârlı satmak için neler yapmamız gerekiyor?

@eduolog.com

Ekonomik faaliyetlerde hizmetsiz ürün, ürünsüz hizmet olmaz. Her ürün bir takım hizmetlerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. İçerisine pek çok işlemin girdiği hizmetin bazı özellikleri vardır.

Hizmetin Özellikleri Nelerdir?

Hizmeti var eden en önemli özellik soyutluluktur. Hizmetin soyut olması elle tutulamayan, ölçülemeyen ve paketlenemeyen özellikler demektir. Eş zamanlı üretim ve tüketim, yani tüketim devam ederken hizmetinde devam etmesidir. Hizmet, pazarlama ile ayrılmaz bir bütündür. Çünkü hizmet pazarlandığı yerde tüketilir. Bir hizmet türü aynı anda bir çok yerde pazarlanamaz. Çünkü pazarlandığı yerde tüketilir.

Hizmetler, heterojen bir yapıya sahiptir. Sürekli olarak üreticisine bağlı olarak da farklı etkenlere dayanarakta farklılık göstermektedir. Hizmetler sürekli olarak değişebilmektedir. Çünkü tüketici farklı şeyler talep edebilmektedir. İhtiyaçlar göreceli olduğu için mevsimden mevsime, aydan aya, günden güne hatta saatten saate bile farklı istekler ortaya çıkabilmektedir.

@anapara.com

Bilgi teknolojileri kısmı ise hangi sektörde ve faaliyet türünde olursa olsun en zaruri ihtiyaçtır. Çünkü pazarlaması yapılan türün tüketiciye ulaşmasını sağlayan en önemli unsur teknolojidir. Teknik olarak ilerlemeyi ve farklı fikirlerin farklı coğrafyalarda yayılmasını sağlamaktadır.

@bilginc.com

Karlı Satış İçin En İdeal Yollar

Pek çok firma ya da üretici şirket sürekli olarak bir revizyona giderek farklılaşmaya çalışmaktadır. Ancak tam olarak maddi bir geri dönüş sağlayacak seviyeye ulaşmamışlardır.

Pes etmemek ve verilen hizmetin farkına varmak hizmet sektöründe en önemli satış politikasıdır. Çünkü insanların alışverişe olan bakışları sürekli olarak değiştiği için faaliyet gösterilen alanda zor durumlar ortaya çıkmaktadır. Satışı arttırıp kar marjını yükseltmek için farklı şekillerde sunulan hizmetlerin farkına varılması sağlanmalıdır. Arka plan daha da geliştirilmelidir. Yani Ar-ge çalışmaları uyum içerisinde devam ederek hizmete yansıtılmalıdır.

Hizmeti daha cazip hale getirmek için bu işi yapacak istekli ve arzulu kişilerden bir grup oluşturulmalıdır. Ürün satış personeli sunumunu yaptığı hizmetin A’dan Z’ye tüm özelliklerine sahip olmalıdır.

@egeseshaber.com

Zamana ayak uydurulmalı ve sunulan hizmet o günün şartlarına göre belirlenmelidir. Mevcut anda sunulan hangi hizmet daha karlı hangi hizmet daha az getiri sağlıyor gibi soruların cevapları belirlenmelidir.

@digideias.com.br

Müşteri ihtiyaçlarına odaklanmak hizmetleri verimli şekilde sunmanın önünü açacaktır. Bu şekilde hizmet işlemleri daha sağlıklı ilerleyecektir. Bunun için hizmetleri satın almak isteyen kişilerin sorunlarını ve taleplerini takip etmek gerekmektedir. Bu takibi gerçekleştirmek için veri takibi yapmak ve çeşitli anketler yaparak bir analiz tablosu oluşturulmalıdır. Bu bilgiler sayesinde de geliştirilen yeni hizmetler müşteri memnuniyetini sağlayacaktır.

@dealersocket.com

Hizmetler müşteri ulaştıktan sonra, memnuniyet durumunu ölçen, olumlu ve olumsuz tarafları ortaya çıkaran bir SWOT analizi yapılmalıdır. Böylece bundan sonra sunulacak hizmetlerde bir revizyon yapılarak daha sonrası için yapıcı bir adım atılmalıdır. Bu sayesede hizmetleri daha kârlı satmak yolunda adım atmış oluruz.

Hizmet sunan pek çok sektör sahibinin karşılaştığı sorun doygunluğun olduğu faaliyet alanlarına yönelmeleridir. Aynı hizmet alanında faaliyet gösteren pek çok firmanın varlığı pazardaki kar marjını çok parçaya böleceği için olumlu bir sonuç ortaya çıkmayacaktır. Bunun için ihtiyacın olduğu ve o alanda faaliyet gösteren hizmet kurucularının daha az olduğu alana yönelinmelidir. Bu şekilde de hizmet satışında bir yükseliş başlayacaktır. Önemli olan doğru yöne doğru koşmaktır.

@yeniisfikirleri.net

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar