Her Alanda Kullanılabilecek Psikolojik İpuçlar

Paylaşmayı unutmayın.

Her Alanda Kullanılabilecek Psikolojik İpuçlar – İster utangaç olun, ister sosyal ortamlarda rahatsız olun, isterse en tecrübeli dışa dönük biri olun, herkes sosyal beğenisini artırmak için birkaç ipucu kullanabilir. Bu ipuçları temel psikolojiyi kullanır ve bir kokteyl partisinde kaynaşmaktan iş görüşmesine, ofis siyasetinden flört etmeye kadar her türlü sosyal durumda size avantaj sağlar. Bu psikolojik ipuçlar işte şunlardır…

Her Alanda Kullanılabilecek Psikolojik İpuçlar

Kendinize Güvenin

İnsanlar kendine güvenen insanları sever. Onları daha güvenilir, güvenilir ve çekici buluyoruz. Burada da vücut dilimizi iyi kullanmak önceliklidir.

Biriyle İlk Tanıştığınızda, Göz Rengini Not Edin

@dr.vidyahattangadi

Bunun nedeni göz renginin önemli olması değildir, ancak biraz bakmak ve not almak için bir dakikanızı ayırarak mükemmel miktarda göz teması kurmuş olursunuz. Sosyal durumlarda göz temasının önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok fazlası tüyler ürpertici ve rahatsız edicidir ve yeterli olmaması bizi güvenilmez ve güvenilmez gösterir.

Psikolojik İpuçlar – Vücut Dilinizi Yansıtın

@thejobnetwork

Birinin vücut dilini yansıtmak, uyum sağlamanın etkili bir yoludur. Dikkat dağıtıcı bir şekilde aşırıya kaçmayın, ancak incelikle aynı genel vücut duruşlarını üstlenin. Kolları çapraz olarak uzak duran bir kişinin, yakın duran ve geniş açık kol hareketleri kullanan biriyle daha az rahat hissetme olasılığı daha düşüktür.

Kendinizi Rahat Hissediyormuş Gibi Yapın

Yeni insanlarla tanışmaktan veya kalabalığın önünde konuşmaktan hoşlanmıyor musunuz? Senin için iyi olduğunu düşün. Herhangi bir durumda rahatmışsınız gibi davranarak beyninizi kaygısından kurtarabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak sizi endişelendiriyorsa, tüm bu insanları tanıyormuş gibi yapın. Daha rahat görüneceksiniz, bu da sizi yeni insanlara daha sempatik hale getirecektir. Bu bir kazan-kazan!

İnsanların Ayaklarına Dikkat Edin

Bir gruba yaklaştığınızda, gruba katıldığınızda ayaklarını size doğru çevirip çevirmediklerine dikkat edin. Eğer size doğruysa, hoş geldiniz. Vücutlarını veya başlarını döndürseler bile ayaklarını sizden uzak tutarlarsa, o zaman hoş karşılanmazsınız veya gruba ters gelen bir davranışta bulunmuş olabilirsiniz.

Sessiz Kalın Ve Başka Ne Dediklerini Görün

@radiotimes

Bir kişi sorunuzu tam olarak cevaplamamışsa veya henüz amacınızı görmeye gelmemişse, konuşmayı bitirdiğinde sessiz kalmayı deneyin. Sessizliğin onları konuşmaya devam etmeye zorlayacak.

Psikolojik İpuçlarİyilik İsteyin

Benjamin Franklin, yeni tanıştığı insanlardan kendisine küçük bir iyilik yapmalarını istediği bir deney yaptı. Bulgular, insanların sizi sevmeye daha yatkın olduklarını gösteriyor çünkü beyinleri size bir iyilik yaptılarsa zaten sizden hoşlanmaları gerektiğini rasyonelleştirecek. Bu küçük bir istek de olabilir. 

Gerginseniz Sakız Çiğneyin

her-alanda-kullanilabilecek-psikolojik-ipuclar
@discovermagazine

Stresinizi azaltmak için bir süreliğine beyninizi kandırabilirsiniz. Beyniniz, bir şeyler yerken güvende olduğumuza inanacak şekilde ayarlanmıştır. Görüşme ya da seçmeler sırasında sakız çiğnemeyin, ancak beklerken bir parça sakız kaygınızı hafifletebilir.

 Göz Temasını Koruyun

Birine soru sorarsanız ve cevaplamaktan çekinirse, ona bakmaya devam edin. Bu, cevaptan korkmadığınızı gösterecek ve onları rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Stalkerları Bir Esneme İle Bulun!

her-alanda-kullanilabilecek-psikolojik-ipuclar
@birgun

Bilimde birinin esnediğini görürseniz, esnersiniz. Bunu psikolojiye de yansıtalım. Birinin size gözünü diktiğini hissediyorsanız, devam edin ve esneyin. Aynı aralıkta geri esnerlerse kimin baktığını bilirsiniz. 

Bir Kelimeyi Pavlov Ziline Çevirin

@OHbaby

Konuştuğunuz kişinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını bilmek ister misiniz? Söylediği bir kelimeyi seçin ve ağzından her çıktığında gülümseyin / başınızı sallayın. Sizden hoşlanıyorsa, daha çok söylemeye başlar. Hoşlanmıyorsa, kelimeden tamamen kaçabilir. Ama en azından bileceksin!

“Taş, Kağıt, Makas” En İyisi

her-alanda-kullanilabilecek-psikolojik-ipuclar
@diken

İşin ucunda güzel bir iddia varsa ve bu oyunun galibi siz olmalıysanız, rakibinizin kafasını karıştırın. Başlamadan hemen önce rastgele bir soru sorun, “Hiç avokado yedin mi? Ve neden?” Psikolojik olarak, kafası karışık insanlar büyük ihtimalle makas kullanır.

Renklerinizi Akıllıca Seçin

@thespruce

Renkler insan psikolojisinde önemli bir yer kapsar. Bu nedenle kıyafet renginizi  akıllıca seçin. Sarı sıcak ve güvenilirdir. Gri şık ve güvenilirdir. Siyah, lüks ve şıktır. Öyleyse, bir öğretmenlik işi için mülakat yapıyorsanız sarı, bir güvenlik işi için mülakat yapıyorsanız gri ve seksi bir uluslararası süper casus olarak mülakat yapıyorsanız siyah giyin. 😉

Ellerinize Dikkat edin

her-alanda-kullanilabilecek-psikolojik-ipuclar
@abevav

Bir sohbette ellerinizin yaptığı şey birçok bilgiyi aktarır. İşte deneyebileceğiniz iki şey var: parmaklarınızı dikmek (bu güven verir) veya avuçlarınızı göstermek (bu da gerçek olduğunuzu gösterir).

 Psikolojik İpuçlarKonuşmanızı Canlandırın

“Bilinçaltı: Bilinçsiz Zihniniz Davranışınızı Nasıl Yönetir?” Yazarı Leonard Mlodinow, psikolojik olarak, yüksek sesle ve anlamlı bir şekilde konuşan, daha hızlı konuşan insanların diğerlerine göre daha zeki olduğuna inanma olasılığının yüksek olduğunu düşünmeye itiyor.

Birini Kızdırdıysanız Yanına Oturun

her-alanda-kullanilabilecek-psikolojik-ipuclar
@cliseetiquette

Karşımızda olan bir insanla tartışmak daha olağandır ancak yan yanayken insanlara dönüp onları çiğneyemeyiz. İşin püf noktası, size tepesini atmaya hazır olduğunu düşündüğünüz herkesin yanına yaklaşmaktır. Bu, öfkelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Hatırlanmak İstiyorsanız İlk veya Sonuncu Olun

Hepimiz hatırlanmak isteriz, özellikle de iş görüşmeleri sürecinde öne çıkmak istiyorsak. İnsanlar, olayların başlangıcını ve sonunu ortada olanlardan daha iyi hatırlama eğilimindedir. Mümkünse, mülakatlarda adaylar arasında birinci veya sonuncu olacak şekilde ayarlamaya çalışın.

KAYNAK: 22 WORDS

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar