Hangi Müzik Uygulaması Daha İyi? Youtube Music vs Spotify

Paylaşmayı unutmayın.

Hangi Müzik Uygulaması Daha İyi? Youtube Music vs SpotifyOnline müzik dinleme platformlarından birisine üye olmaya karar verdiyseniz muhtemelen iki farklı seçenek arasında kalacaksınız. Bu seçenekler Youtube Music ve Spotify. Eğer bu iki uygulama arasında karar veremediyseniz doğru adrestesiniz. Sizler için bu iki farklı müzik dinleme uygulamasını detaylıca karşılaştıracağız.  

Her iki uygulamada günümüzde son derece popüler ve birçok kullanıcısından olumlu yorumlar alıyor. Fakat iki uygulama arasında gerek ücretli gerekse ücretsiz sürümlerde bazı farklılıkların olduğunu söylemek mümkün. İşte bu farklıklardan dolayı birçok müzik dinleyicisi hangi uygulamayı seçeceğine karar veremiyor. Şimdi, iki uygulama arasındaki farkları daha yakından inceleyim. 

Hangi Müzik Uygulaması Daha İyi? Youtube Music vs Spotify

Photo by Alvaro Reyes on Unsplash

Spotify ve Youtube Music Ücretsiz Sürüm Farkları

Youtube Music ücretsiz sürümü Spotify’a göre biraz daha avantajlı gibi gözüküyor. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki eğer ücretsiz sürüm kullanacaksanız, her iki uygulamada da bol bol reklam dinleyeceksiniz. Youtube Music, ücretsiz sürümünde kullanıcıların daha özgür hareket edebileceği sınırlara sahip. Arama kısmında istediğiniz müziği bulup dinleyebiliyorsunuz. Fakat Spotify, uygulamanın arama kabiliyetlerini kısıtlıyor. Böylelikle istediğiniz seçip dinlemenizin önüne geçilmiş oluyor. Fakat bir çalma listesinden saatte 6 defaya mahsus olmak üzere dilediğiniz şarkıyı seçmeniz mümkün.

Spotify’ın en büyük avantajı ise arka planda çalışabiliyor oluşu. Youtube Music ücretsiz sürümünde arka plana atıldığında ya da telefonun ekranı kapatıldığında şarkıyı dinlemeye devam edemiyorsunuz. Spotify’da ise böyle bir durum söz konusu değil. Ek olarak her iki uygulamada da ses kalitesine dair kısıtlamalar mevcut. Öte yandan yine iki uygulamada da çevrimdışı müzik dinleyemiyorsunuz.

Photo by Fixelgraphy on Unsplash

Youtube Music vs Spotify

Spotify ve Youtube Music kullanıcılarına birçok avantaj sunuyor. Spotify, geniş bir kütüphaneye sahip olmasının yanı sıra podcast bölümüne de çok önem veriyor. Firmamız Spotify podcast bölümünü genişletmek için her geçen gün yeni anlaşmalar yapıyor. Fakat buna rağmen Youtube Music’in hem podcast hem de müzik kütüphanesi bakımından Spotify’a göre daha geniş olduğunu da belirtmekte fayda var. Ayrıca Youtube Music kullanıcıları, Youtube Premium’un avantajlarından da faydalanabiliyor. Bu özellik, birçok kullanıcının tercihini Youtube’dan yana kullanmasına neden oluyor. 

Youtube Music vs Spotify Fiyatları

Photo by Eric Nopanen on Unsplash

Her iki uygulamada da farklı hesap paketleri kullanıcılara sunuluyor. Youtube’da 3 farklı paket yer alıyor. Bireysel hesapta bir cihazdan çevrimiçi olabiliyorsunuz. Aile hesabında ise bu sayı 5’e kadar çıkıyor. Bireysel hesabın fiyatı 13,99 TL iken aile hesabının fiyatıysa 20,99 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan Youtube Music öğrenci hesabı da bireysel hesapla aynı özelliklere sahip olup, öğrenciler için sunulurken fiyatı ise 6,99 TL. Ayrıca Youtube’da tüm paketler ilk 1 ay ücretsiz. 

Spotify platformunun paketlerine baktığımızda ise 4 farklı paketin yer aldığını görüyoruz. Spotify, Youtube’a ek olarak aynı adreste yaşayan çiftler için Duo paketi sunuyor. Duo paketi 23,99 TL, bireysel paket 17,99 TL, aile paketi 29,99 TL ve öğrenci paketi de 8,99 TL. Spotify’da Duo ve Aile paketleri ilk 1 ay; öğrenci ve bireysel paketler ise ilk 3 ay boyunca tamamen ücretsiz.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar