Google’dan Yeni Bir Uygulama: Google Touring Bird

Paylaşmayı unutmayın.

”Bilgisayar dünyasının, özellikle de internet dünyasının devleri arasında gelen firma hangisidir?” sorusuna dünyanın neresinde olursa olsun birçok insan aynı yanıtı verecektir. Elbette Google bahsediyoruz. Pek çok arama motoru olmasına rağmen insanların arama motoru olarak Google tercih ettiği biliniyor ve firmanın kapsamı sadece bununla da sınırlı değil.

Bugün bir dünya devi olan markanın çok geniş alanda hizmet verdiği biliyoruz. Elektronik posta hizmeti, reklamcılık alanında çalışmaları ve çevrimiçi dağıtım çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Google, tüm bunların yanı sıra çok uluslu bir şirket ürün ve hizmet alanında yelpazesi gün geçtikçe genişletiyor.

Nitekim marka yeni bir uygulamayı daha geçtiğimiz günlerde devreye soktu. Bu yeni uygulama Google Touring Bird ile ilgili neler yapabileceğimize birlikte bakalım.

Tam Olarak Nedir? 

Google Touring Bird nedir sorusunun yanıtını vermeden önce touring bird ne demek önce onu yanıtlayalım. Bu ifade Türk diline çevrildiğinde turne kuşu anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki bu uygulama bir gezi uygulaması.

Gezginlere, gezmeyi sevenlere ya da bir nedenden dolayı başka bir kentte, ülkede olanlara harika bir uygulama. Yani Google Touring Bird, Google firmasında çalışan yazılım uzmanları tarafından geliştirilen mobil cihazlarda kullanılabilen bu uygulama ile akıllı telefonunuzun olması ve uygulamayı telefonuna indirmeniz yeterli.  Uygulama Google Play Store üzerinden kolayca indirilip kullanılabiliyor.

Nasıl Kullanılıyor?

Dilerseniz sizi daha fazla merak ettirmeyelim ve konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verelim. Hemen peşinen söyleyelim henüz bu uygulamanın Türkiye İstanbul gibi seçenekleri yok. Şimdilik sadece üstte yer alan resimlerde yer alan kentlere gittiğinizde bu uygulamadan yararlanabiliyorsunuz.

Yani bu kentler:

  • Boston
  • Las Vegas
  • Chicago
  • Berlin
  • Amsterdam
  • Barcelona
  • Orlondo
  • Paris
  • Prag
  • Roma
  • San Diego
  • San Francisco

Geçen dönem içinde kentlerin yaygınlaşması bekleniyor. Diyelim ki siz bir nedenden dolayı bu kentte bulunuyorsunuz ve nasıl vakit geçireceğinizi bilemiyorsunuz.

O zaman hemen bu uygulamada bulunduğunuz şehrin üzerine tıklayın ve o sizin için kentte nerede nasıl eğlenilir bilgisini versin. Kentte nerede araç bulabilirsiniz, kent ve çevresinde yapılabilecek turlar var mıdır, kentin tarihi ve doğal güzellikleri nerededir, en meşhur restoran nerededir gibi pek çok sorunun yanıtını veriyor. Dahası fiyat aralığı vererek, yani filtreleme yaparak da bu uygulamayı kendi belirlediğiniz çerçeve dahilinde kolayca kullanabiliyorsunuz. Eğer bu kentlere gidiyorsanız strateji yapmanıza ya da planlamalara gerek yok. Hepsini sizin için yapan bir uygulama var. Tıklamanız da yeterli. Hatta gidilen kentin çok da bilinmeyen özel yerlerini bu uygulama ile öğrenmeniz mümkün. Kullanılan dil hakkında da bilgi vermek gerekir ise bu uygulama sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor ama zaman içinde Google yetkililerinin bu alanda bir geliştirme yapması bekleniyor.

Sonuç olarak Google yine kendinden beklenildiği gibi son derece özel ve önemli bir uygulamaya daha imza attı. Olurda yolunuz Roma’ya düşerse size Aşk Çeşmesi dışında da çok özel adresler verebilecek bir araca sahipsiniz. Deneyin, farkı zaten göreceksiniz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar