Gizli Anlamlar Barındıran 6 Değerli Eser

Paylaşmayı unutmayın.

Gizli Anlamlar Barındıran 6 Değerli Eser – Yıllardır bazı resimler sadece güzel oldukları için değil, kendi içlerinde, çözülmemiş gizemleri ve gizli sırları barındırdıkları için sanatseverlerin ilgisini çekmiştir. Bazıları öyle sırlar ki, aradan yüzyıllar geçmesine rağmen hala gizemini koruyor. Gerçek anlam veya olası yorumlarla ilgili birçok teori ortaya atılıyor. İşte size tamamen farklı bir ışıkla bakmanızı sağlayacak gizli anlamlara sahip 6 resim!

Gizli Anlamlar Barındıran 6 Değerli Eser

1. Adem’in Yaratılışı – Michelangelo

Michelangelo’ nun farklı bir sanatçı, mimar ve heykeltıraş olduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak, pek çok insan onun aynı zamanda anatomik eskizler yapmak amacıyla cesetleri parçalara ayıran uzman bir anatomist olduğunu bilmiyor!

@lacamaradel

Michelangelo’ nun birçok eserinde bu tür anatomik çizimleri barındırdığına dair sebepler var. Hatta Sistine Şapeli’ ndeki en ikonik eserlerinden biri olan Adem’in Yaratılışı buna bir örnektir.

Tabloda bulunan Tanrı figürü, aslında cüppelerinin ve yüzlerinin arasına gizlenmiş, insan beyninin bir temsilidir.

2. Gece Kafe Terası – Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh‘un 1888’de tamamladığı bir tablo olan Café Terrace at Night , son zamanlarda akademisyenlerin Leonardo da Vinci’nin Son Akşam Yemeği’ne bir saygı olarak içinde bulduklarını iddia etmeleri üzerine ilgi odağı oldu .

@aliexpress

Ve elbette, yakından bakarsanız, tablonun on iki oturan lokantadan ve ayakta duran bir sunucudan oluştuğunu ve ortadaki uzun saçlı figürün arkasında bir haç olarak görülebileceğini görebilirsiniz.

Bu sembolizm Van Gogh tarafından hiçbir zaman açıkça ifade edilmemiş olsa da, tabloyu tamamladıktan kısa bir süre sonra kardeşine yazdığı bir mektupta sanatçı, “muazzam bir ihtiyaç, kelimeyi söyleyeyim mi? ‘Din’” sözlerini kullandı. Bunun için Son Yemek ‘in çok büyük olasılıkla tablonun betimlemeleri arasında yer alıyor.

3. Son Akşam Yemeği – Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci’nin orijinal “Son Akşam Yemeği” tablosunun dünyanın dört bir yanından insanları her zaman büyülediği doğrudur, özellikle de arada sırada ortaya çıkan birçok komplo ve teoriye bakılırsa.

@Vikipedi

2007 yılında, İtalyan bir müzisyen, resimdeki müzik notalarını bulduğunu iddia etti. Bundan dolayı yapılan araştırmalar ile 40 saniyelik akortlu bir müzik bestesi buldu. Hatta ekmekler ve resim havarilerin elinde ‘gizli’ olan notlarda bile ayrıntıya dikkat edildiğini gösterir. Da Vinci’nin kendi yazma stili ile özdeşir. Yazılar sağdan sola doğru okunacak biçimde.

Da Vinci’nin kendisi de mükemmel bir müzisyen olduğu için, kesinlikle bu iddianın altını da dolduruyor.

4. Bill Clinton’ın Portresi – Nelson Shanks

2006 yılında, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Amerikalı sanatçı John Nelson Shanks tarafından çizilen portresi gizli mesaj barındırıyor. İlk bakışta Oval Ofis’te bir şömine rafının yanında duran Başkan’ı gösteriyor.

gizli-anlamlar-barindiran-6-degerli-eser
@Washington Times

İlk bakışta standart bir portre. Fakat dikkatli bakıldığında Lewinsky olayına dair mesajlar bulabilirsiniz. Zaten Nelson Shanks, resmin Monica Lewinsky skandalına işaret ettiğini açıkladı. Özellikle bu iğrenç skandalın asla unutulmamasını istedi. Bundan dolayı Shanks, sübliminal mesajını gölgelere gizledi. Burada, bir elbisenin gölgesini, 1990’larda skandalın sembolü haline gelen Monica Lewinsky’ nin aynı mavi elbisesini resme dahil etti.

5. El Autobus – Frida Kahlo

1925’te sanatçı Frida Kahlo, kalıcı olarak hasar görmesine neden olan bir otobüs kazasına karıştı. Meksika toplumunun basit bir resmi gibi görünen El Autobus’u (Otobüs), aslında o kadar da basit bir resim değildir.

gizli-anlamlar-barindiran-6-degerli-eser
@Fridakahlo

Tüm sosyal sınıflardan erkek ve kadınların tahta bir otobüste bankta oturduğunu resmetti. Bu resme dikkatli baktığınız zaman, 1925’te meydana gelen korkunç kazaya atıfta bulunduğunu anlayabilirsiniz. Başka bir deyişle: Sağ köşede oturan kadın Frida Kahlo’ nun ta kendisi. Ve mavili çalışan adamın, bir şey çeken adamın bir temsili olduğunu düşünüyorlar. (Kaza sonrası Kahlo’ nun karnından çıkarılan demir küpeşteyi.)

6. Aziz Giovannino ile Madonna – Domenico Ghirlandaio

İtalyan Rönesans ressamı Domenico Ghirlandaio boyalı rağmen Aziz Giovannino ile Madonna 15. Yüzyıla ait olan bu özel parça günümüze kadar korumuştur. Meryem Ana’ yı İsa ile birlikte tasvir eden tablonun sıra dışı hiçbir şeyi yok gibi görünüyor. Ancak akından baktığınız zaman gökyüzünde süzülen tanımlanamayan bir nesne olduğunu görebilirsiniz!

gizli-anlamlar-barindiran-6-degerli-eser
@pinterest

Küçük olmasına karşın oldukça ayrıntılı resmedilmiş nesne Mary’ nin sol omzunun yakınında. Nesnenin altında, çıkıntının üzerinde, resim, eliyle güneşi engelleyen ona bakan bir adamı gösteriyor.

Tablo uzun zamandır UFO meraklılarının ilgisini çekmiştir. Ufak gibi görünen büyük bir ayrıntı resmi büyüleyici kılıyor!

KAYNAK: ARTISERA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar