GIF Robotu: Peeqo

Paylaşmayı unutmayın.

İletişim kurmanın pek çok yolu var. Gözlerle, seslerle, yazılı kelimelerle fikirlerimizi karşımızdaki kişiye aktarabiliriz. Hatta kelimelerin yetersiz olduğu noktada imdadımıza emojiler yetişti yazılı iletişim için. Hatta Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’den bazı değerlerin emojileri ile de yazdıklarını desteklemek isteyenler için yeni bir klavye olan Emojum bile hayatımıza girdi. Bu konu ile ilgili “Türkiye’ye Özel Emoji Klavyesi EMOJUM” başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Tüm bu kelimelerin, kelimeleri destekleyen emojilerin de yanında bambaşka bir iletişim yoluyla da tanıştık: GIF’ler. GIF, İngilizce, Grafik Değiştirme Biçimi anlamına gelen Graphics Interchange Format’ın kısaltmasıdır. Bir sayısal resim saklama biçimi olan GIF, kayıpsız sıkıştırma kullanıyor ve 8-bit renge (yani 256 renge) kadar destek veriyor.

Peki size GIF yoluyla konuşan bir robottan bahsetmek istesek?

Size GIFler aracılığı ile konuşan masaüstü yardımcısı Peeqo’yu tanıtmak istiyoruz.

Peeqo, genç mucit Abhishek Singh tarafından masa başında uzun saatler geçiren insanlar için sorulara ve isteklere tamamen GIF görüntüleri ile cevap veren kişisel bir yardımcı robot olarak düşünülerek tasarlanmıştır. Böylece gün boyunca ihtiyaç duyulan küçük eğlenceli anları sağlamayı amaçlamıştır.

Peeqo hangi özellikleri taşıyor?

Masada çok yer kaplamaması için ufak olarak tasarlanan Peeqo’nun boyu yaklaşık 21 santimetre. Mutlu, üzgün, meraklı, heyecanlı gibi duyguları ifade edebilmesi için insan boynuna benzeyen bir yapıda tasarlanmış. İçerisinde ses alıcısı mevcut olan Peeqo, verdiğiniz sesli komutları anlıyor ve önceden yüklenen GIFlerle size cevap veriyor.

Şu an yeni fikirlere ve değişime açık olan Peeqo‘ya kendi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar