Gelmiş Geçmiş En İyi Çizgi Diziler

Paylaşmayı unutmayın.

Gelmiş Geçmiş En İyi Çizgi Diziler – Çoğu insan için çizgi film, animasyon denince hala akla sadece çocuklar geliyor. Aslında hepimiz yetişkin çizgi dizi televizyonunun altın çağını yaşayacak kadar şanslıyız. Hatta öyle çizgi diziler var ki, her yaşa hitap ediyor. İşte size en iyi animasyon çizgi diziler.

Gelmiş Geçmiş En İyi Çizgi Diziler

Avatar: Son Hava Bükücü  IMDB: 9,3

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler
@youtube

Avatar: Son Havabükücü, ABD kaynaklı Emmy Ödüllü çizgi dizi. Bu dizi, Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönüyor. Arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı’ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatmaktadır. Dizinin senaryosu bir kitap serisi olarak yazılmıştır. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Rick and Morty  IMDB: 9,2

@imdb

Rick and Morty, Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından yaratılan bir yetişkin animasyon televizyon dizisidir. Dizi, kendi zamanlarını aile hayatı ve boyutlar arası yolculuk arasında bölüştürmüştür. Alkolik bilim insanı Rick ve onun torunu Morty’nin maceralarını anlatır. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Batman: Animasyon Serisi  IMDB: 9,0

@eksisozluk

ABD çizgi film serisi. Batman efsanesinin bir devamı olarak yapılmıştır. Amerikalı televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödülü′nden 3 tane kazanmıştır. Aynı zamanda 9 diğer Emmy Ödülü için aday gösterilmiştir. Warner Bros. Animation tarafından hazırlanmıştır. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Esrarengiz Kasaba  IMDB: 8,9

Esrarengiz Kasaba, Alex Hirsch tarafından oluşturulmuş Disney Channel orijinal serisidir. Alex Hirsch’in yönetmeni olduğu ilk çizgi filmidir. Ayrıca Alex, bu seri ile adını dünyaya duyurmuştur. 15 Haziran 2012’de bir ön gösterim olarak ilk bölüm ABD’de yayınlanmıştır.

@facebook

Ebeveynleri yaz tatilini geçirmeleri için ikiz kardeşler Dipper ve Mabel’ i Amca Stan’ın yanına Esrarengiz Kasaba’ ya gönderir. Daha sonra Dipper ormanda Gizemli Kulübenin tabelalarını asarken Esrarengiz Kasaba ‘daki gizemleri anlatan 30 yıllık bir günlük bulur. Ve olaylar oradan başlar. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Over the Garden Wall  IMDB: 8,8 – En İyi Çizgi Diziler

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler
@pinterest

Bahçe Duvarının Ötesinde, Cartoon Network için Patrick McHale tarafından yapılmış Emmy Ödülü kazanmış bir Amerikan miniseri çizgi dizisidir. Seri, iki kardeşin eve dönme maceralarını konu alır. Öyle ki, konuşan kuş arkadaşları Beatrice ile Bilinmeyen adında bir yerden kurtulmaya çalışmaktadırlar. Seri, iki kardeşin eve dönme maceralarını konu alır. Sonra, onuşan kuş arkadaşları Beatrice ile Bilinmeyen adında bir yerden kurtulmaya çalışmaktadırlar. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Invincible  IMDB: 8,7

@postkolik

Invincible, Robert Kirkman, Cory Walker ve Ryan Ottley’nin aynı adlı Image Comics serisine dayanan ve 25 Mart 2021’de Amazon Prime Video’da prömiyerini yapan ve animasyonu için eleştirel beğeni toplayan bir Amerikan yetişkin animasyon süper kahraman televizyon dizisidir. Bu dizi aksiyon sahneleri ve performanslarıyla ön plandadır. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

South Park  IMDB: 8,7

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler
@filmloverss

South Park, 1997 yılından itibaren yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone’dur. ABD’de Comedy Central kanalında oynamaktadır. En son 24. sezonu yayınlanmıştır. South Park, The Simpsons’ lardan sonra ABD’de en uzun süreli yayınlanan çizgi dizidir. Dizi, Colorado eyaletinin South Park adlı küçük bir kasabasında yaşayan Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman ve Kenny McCormick isimli dört çocuk merkez alınarak anlatılan bir takım gerçeküstü olayların da yer aldığı maceralardır. Zira dizi, alışılmamış bir çizgi dizidir. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Primal  IMDB: 8,7 – En İyi Çizgi Diziler

@postkolik

Primal, Genndy Tartakovsky tarafından yaratılan ve yönetilen bir Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Prömiyerini 7 Ekim 2019’da Adult Swim kanalında yaptı. Bu dizinin konusu, tarih öncesi bir dünyada geçiyor. Evrimin şafağında müthiş bir avcı olan bir mağara adamını ve dişi bir Tyrannosaurus’ u konu almaktadır.

Primal için genel tepkiler oldukça olumlu. IndieWire’dan bir incelemede Steve Greene, “Primal, baş karakterlerinden hiçbiri tek bir diyalog sözcüğü dahi söylemeden gerçek bir duygusal derinlik bulan temel bir hikaye anlatımı parçasıdır.” diyerek nihayetinde seriye ” A-” verdi. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Simpson Ailesi  IMDB: 8,6

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler
@wallpaperbetter

Simpson ailesi, Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar’ da yer alan ve şova adını veren kurgusal karakterlerden oluşan ailedir. Simpsonlar, ebeveynler Homer ve Marge ile onların üç çocuğu Bart, Lisa ve Maggie’den oluşan bir çekirdek ailedir. Springfield kasabasında 742 Evergreen Terrace’de yaşamaktadırlar. Dizide bir nevi sitcom havası var diyebiliriz. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Archer  IMDB: 8,6

@variety

Dizinin konusu, Uluslararası Gizli Haber Alma Servisinin(ISIS) New York bürosunda çalışan casus Sterling Archer’ ın maceralarını anlatıyor. Archer hem annesi hem de patronu olan Malory için çalışıyor. Fakat bir yandan da eski kız arkadaşı olan ajan Lana Kane ile uğraşıyor. Dizinin alışılmadık bir zaman yapısı mevcut. Karakterler hem 1960’larda gibi giyiniyorlar, hem de 1991’de dağılan Sovyetler Birliği’ne vurgu yapılıyor. Ve modası geçmiş bilgisayarlar kullanıyorlar. Ama cep telefonu ve GPS gibi teknolojiler de mevcut. Yapımın yaratıcısı Adam Reed’ e zaman-mekan ilişkisindeki bu durum sorulduğunda ise ‘iyi tanımlanmamış’ olduğunu söylemekle yetiniyor. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Young Justice  IMDB: 8,6

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler
@IGN Türkiye

Genç Kahramanlar, Cartoon Network için Greg Weisman ve Brandon Vietti tarafından oluşturulan ABD yapımı çizgi dizi. Özgün adı göz önüne alındığında, isim olarak Todd Dezago ve Todd Nauck’ un Young Justice isimli çizgi romanıyla aynı olmasına karşın bir ilgisi yoktur. Dizi genç süper kahramanlar üzerine odaklı tüm DC Universe’ ün bir uyarlamasıdır. Ek olarak, fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

Samurai Jack  IMDB: 8,5 – En İyi Çizgi Diziler

Samurai Jack, 4 Emmy Ödülü kazanmış Amerikan animasyon çizgi dizisidir. Yapımcısı animatör Genndy Tartakovsky’dir. Cartoon Network kanalında 2001-2004 tarihleri arasında yayınlanmıştır. Jack ‘in kullandığı sihirli bir kılıç vardır ve Aku ‘yu yok edebilecek tek şey odur.

gelmis-gecmis-en-iyi-cizgi-diziler

“ Uzun zaman önce, uzak bir ülkede ben Aku karanlığın şekil değiştiren efendisi, serbest bırakılmış korkunç bir şeytandım. Ama, sihirli bir kılıç kullanan, ahmak bir samuray savaşçısı önüme çıkıp bana karşı koymaya çalıştı. Son darbe vurulmadan önce, zamanda bir kapı açtım. Sonra onu kötü ruhumun hakim olduğu geleceğe yolladım. Ve şimdi o ahmak, geçmişe dönmenin ve geleceğin kendi olan Aku’yu mahvetmenin yollarını arıyor.” Eğer fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

KAYNAK: IMDB, WIKIPEDIA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar