Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba

Paylaşmayı unutmayın.

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba – Araba kullanmak genel olarak insanlar için önemlidir çünkü statü ve kişisel kontrol ve özerklik için fırsat sağlar. Çünkü bazı bölgelerde, toplu taşıma eksikliği nedeniyle uzun mesafelerde seyahat etmek zorlaşır. Bu nedenle, araba sahibi olmak önemli bir konfor ve ihtiyaçtır. Yürümekte veya bisiklete binmekte daha fazla zorluk çeken yaşlı insanlar için, bağımsız hareketlilik için genellikle tek seçenek araba kullanmaktır. Öyle arabalar vardır ki, konforuyla, hızıyla, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. İşte onlardan bazıları.

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba

10. FERRARI F50

@secretclassic

Ferrari F50, Ferrari’nin 50. kuruluş yıldönümünün anısına 1995-1997 yılları arasında üretilen yüksek performansa sahip bir arabadır. Nitekim araç 4699 santimetreküp V12 motora sahiptir. 8000 devirde 513 hp güç üreten bu aracın 1995 yılındaki satış fiyatı 480000 USD ile 555000 USD arasında değişmektedir. Aracın son hızı 202 mph’dir. Ne var ki, araç 0’dan 60 mile Ferrari F40 ile aynı sürede çıkabilmektedir. Buna ek olarak, görüntüsü de Ferrari F40’ı andırmaktadır. Fakat Ferrari F40’tan 100 kilo daha ağırdır. Aracın maksimum torku 6500 devirde 347 lb/ft’dir. Ve araç 6 ileri manuel viteslidir. Araç 100 km’de 38 litre yakıt yakmaktadır ve bazılarının üstü açılabilmektedir. Bu araçtan 349 adet üretilmiştir.

9. PORSCHE CARRERA GT

gelmis-gecmis-en-iyi-10-araba
@topspeed

4.55 m uzunluğundaki Carrera GT’nin genişliği 1915 mm ve yüksekliği de 1192 mm’dir. Bunun yanı sıra,  2700 mm’lik dingil mesafesi, arka dingilin hemen önüne yerleştirilen motoru ve 90 litrelik yakıt deposu aracın dengeli olmasını sağlıyor. Özelliğinden biri 5,7 litre hacmindeki V10 motor 612 beygir gücünde. Motor devri 8400 d/d’ye kadar çıkıyor. En yüksek tork ise 590 Nm. Arkada 120 km/s’den sonra yukarı kalkarak arka bölümün yere daha iyi yapışmasını sağlayan hareketli bir kanatçık var. Porsche Carrera GT’ nin son hızı 336 km/s’ tir. Carrera GT, sıfırdan 100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşabiliyor. Hatta 0–200 km/s hızlanma süresi ise 9.9 saniye.

8. FERRARI F40 – Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba

@classic

Ferrari’ nin 40. kuruluş yıldönümü anısına 1987 yılında sınırlı sayıda üretilmiştir. İlk kez 1987 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’ nda tanıtılmıştır. Ortadan motorlu, efsaneleşmiş Ferrari modelidir. Hatta salt performans için üretilmiş olan aracın gövdesi karbon fiberden üretildi. Çünkü ağırlığa sebep olacak hiçbir lüks aksesuar kullanılmamıştır. Ayrıca F40, Ferrari’ nin yarışlarda edindiği tecrübeleri ürettiği yol otomobillerine mümkün olduğunca aktarma çabasının başka bir göstergesidir. Şunu da belirtelim: 80’li yıllarda Formula 1 yarışlarında turbo kullanımının yaygınlaşması sonucu bahsi geçen yıllarda Ferrari’nin ürettiği çift turbolu iki modelden biri Ferrari F40 olmuştur.

7. ELEANOR (MUSTANG)

gelmis-gecmis-en-iyi-10-araba
@robreport by @bryanhood

“Eleanor”, ​​Steve Stanford ve Chip Foose tarafından film için özel olarak tasarlanan 1967 Mustang Shelby GT500’ün yeniden yorumlanması gibi bir şeydir. Hatta çekim için beş örnek yapıldı ve bugün sadece üçünün hala dolaşıyor.

6. FIAT MULTIPLA

Multipla’nın dış ve iç tasarımı, tamamen alışılmışın dışında bir tasarıma sahiptir. Buna rağmen, Multipla, (MOMA) modern sanatın müzesinde 1999’da New York’ta “Farklı yollar — gelecek yüzyıl boyunca otomobiller” sergisinde gösterdiler.

gelmis-gecmis-en-iyi-10-araba
@drivetribe by @thesketchmonkey

Multipla satışları, İtalya’da 1998’de başladı. Biraz geç başladılar. Çünkü diğer pazarları beklemek zorundaydılar. Nedeni, ithal mallarını almaları bir yıl sürdü. Bu, çok da beğenilen bir tasarım değildi açıkçası. En sonunda, 1999’da ‘En çirkin araba’ en üst donanım ödülünü aldı.

5. AUDI RS2 – Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba

@drivetribe by @benwelham

Audi RS2, Audi 80 Avant’ın 1994-1995 yılları arasında sınırlı sayıda üretilen yüksek performanslı modelidir. Nitekim bu araç, Audi ve Porsche ortaklığı ile geliştirilmiş olup Audi’nin ilk RS aracıdır. Bugün, bir oda dolusu araba meraklısına işin ustalarını sorarsanız çoğu kişinin aklına hemen McLaren’ın hiper otomobili gelir. Ancak bazıları hiç şüphesiz Prodrive ayarlı GC8 Subaru Impreza’ yı düşünecektir . Hatta birkaçı, Damon Hill’in bir süre önce kurulmasına yardım ettiği süper araba kulübüyle bağlantı kurabilirsiniz. 

4. ALFA ROMEO TİPO 33 STRADALE

@Pinterest

İlk olarak 1967 Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, 51 yıl sonra bile muhteşem görünen bir otomobil. Alfa Romeo, bu otomobilden sadece 18 adet üretmişti. Bu sebeple aşırı nadir olan Tipo 33 Stradale’ lerden birisi de İtalya’da bulunuyor. O da Concorso D’Eleganza Villa D’Este adlı bir otomobil etkinliğinde sergileniyor.

3. TOYOTA CAMRY

gelmis-gecmis-en-iyi-10-araba
@sifiraracal

Yüksek kaliteli bir sedanın zarafetini dinamik tarzı ile buluşturan şık Camry Hybrid, her alanda kendini gösteriyor. Maksimum etki için tampon alt paneli yeniden tasarlandı. Hatta üst ve alt ızgaralar yeni bir görünüme kavuştu. Ek olarak, alt ızgaradaki çubuklar, yanlara daha da fazla uzanıyor. Bu da aracı daha geniş ve dinamik gösterir.

2. DACIA SANDERO – Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Araba

Yeni ön yüz stiliyle Yeni Sandero tasarımı baştan aşağı yenilediler. Sağlam yapısı ve Y şeklindeki ön ışık imzalı LED farlarla vurgulanmıştır. Segmentinde en geniş iç hacimlerinden birine sahip olan Yeni Sandero, geniş bagaj hacmine sahiptir. Hatta eşya gözleriyle bunu destekleyerek günlük yaşamınıza adapte olur. Bunun sonucunda yolculuklarınızın çok daha keyifli geçmesini sağlar.

@driveK

Radyo, Bluetooth® telefon bağlantısı ve entegre 3,5″ sürücü ekranıyla direksiyondan ses sistemini kontrol etmenize olanak tanır. Nitekim daha da kullanıcı dostu bir kabin deneyimi için, Dacia Media Control uygulamasını indirebilirsiniz.

1. AYRTON SENNA’NIN HONDA NSX’İ

gelmis-gecmis-en-iyi-10-araba
@motorpasion

Senna’ nın Honda ile olan ilişkisi sadece motorlarını kullanan McLaren Formula 1 aracıyla zaferlerden oluşmuyordu. Çünkü efsane F1 pilotu, aynı zamanda ikon olarak kabul edilen Honda NSX’in gelişiminde de bulundu. Hatta tanıtım videosunda da bunu çok güzel gösteriyorlar!

KAYNAK: DRIVE TRIBE

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar