Bilgisayar Başında Öğrenebileceğiniz Meslekler

Paylaşmayı unutmayın.

Bilgisayar Başında Öğrenebileceğiniz Meslekler – Teknoloji sektörü sıcak ve gittikçe ısınıyor, ancak bazı özel becerilere diğerlerinden daha fazla ihtiyaç var. Öngörülebilir gelecekte güçlü talep görmesi beklenen özel teknoloji iş unvanlarından yedi tanesini sizler için bir araya getirdik. İşte Geleceğin Meslekleri…

Bilgisayar Başında Öğrenebileceğiniz Meslekler

Veri Tabanı Yöneticisi

Photo by Campaign Creators on Unsplash

Veritabanı yöneticileri (DBA’lar) bir kuruluşun verilerini yönetir. Veritabanlarının verimli bir şekilde çalışmasını ve yetkisiz kullanıcılardan korunmasını sağlarlar. DBA’lar ayrıca bir şirketin verilerini organize etmekten ve verimli bir şekilde depolamaktan sorumludur. İş genellikle yönetim bilgi sistemleri (MIS) veya bilgisayarla ilgili bir alanda lisans derecesi gerektirir. Dahası, DBA’ların veritabanı dillerini anlaması gerekir; en yaygın kullanılanı SQL olarak da bilinen Yapılandırılmış Sorgu Dili’dir. Bir DBA, bir işverenin kullandığı programlama diline aşina olmalıdır.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2026’ya kadar % 11

Yazılım Geliştirme

Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Bir bilgisayar programının arkasındaki yaratıcı zihin, bir yazılım geliştiricisidir. Bazı yazılım geliştiriciler uygulamalar oluşturur, bazıları ise sistemler oluşturur. Genellikle bilgisayar programcılarıyla birlikte çalışırlar. Yazılım geliştiriciler tipik olarak bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği veya bilgisayarla ilgili bir alanda lisans derecesine sahiptir. Bazı durumlarda matematikte bir derece kabul edilebilir.

Günümüzün çevrimiçi kodlama eğitim kampları ve diğer alışılmadık öğrenme sistemleri göz önüne alındığında, geleneksel bir akademik eğitim her zaman bir gereklilik değildir.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2026’ya kadar % 24

Geleceğin Meslekleri – Web Geliştiricisi

gelecegin-meslekleri-bilgisayar-basinda-ogrenebileceginiz-meslekler
Photo by Karl Pawlowicz on Unsplash

Web uygulama geliştiricileri, müşteri spesifikasyonlarını karşılayan çevrimiçi yazılım oluşturmak için programlama dillerini kullanır. Bir geliştirici birden çok programlama dilinde ve işletim sisteminde çalışabilir.

İşverenler genellikle bilgisayarla ilgili eğitim ve ilgili iş deneyimi ararlar. Bu becerilere olan yüksek talep nedeniyle, resmi bir derece her zaman gerekli değildir. Bu listedeki teknoloji kariyerlerinden, olası bir web uygulaması geliştiricisi, kullanabilecekleri en fazla kodlama temel eğitim programına sahiptir.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2022’ye kadar % 15

Bilgisayar Sistemleri Analistleri

Photo by Adeolu Eletu on Unsplash

Bilgisayar sistemleri analistleri, bir şirketin bilgisayar sistemlerini ve prosedürlerini araştırır. Ardından organizasyonun daha verimli çalışmasını sağlamak için bunları tasarlar veya yeniler.

Hem iş hem de bilgi teknolojisi (BT) ihtiyaçlarını ve sınırlamalarını anlamalılar. Sorumlulukları arasında, BT ile ilgili ihtiyaçları belirlemek için yöneticilere danışmak yer alır.

Çoğu bilgisayar sistemi analisti, bilgisayarla ilgili bir alanda lisans derecesine sahiptir. Bununla birlikte, iş tarafı ile yakın bir şekilde çalıştıkları için, birçoğu deneyim veya eğitim yoluyla bir iş geçmişine de sahiptir.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2026’ya kadar % 9

Mobil Uygulama Geliştiricileri

gelecegin-meslekleri-bilgisayar-basinda-ogrenebileceginiz-meslekler
Photo by abillion on Unsplash

Mobil uygulama geliştiricileri yeni ürünler oluşturur veya mevcut olanları telefonlarda ve tabletlerde kullanılmak üzere uyarlar. Video oyun stüdyoları, reklamcılık ve pazarlama firmaları da dahil olmak üzere sektörlerdeki yaratıcı şirketler artık mobil ortamı güçlü bir içerik dağıtım kanalı olarak kabul ediyor. Geliştiriciler, operasyonlarını daha verimli bir şekilde yürütmek için daha basit ürünlere ihtiyaç duyan devlet kurumlarından, finans kurumlarından ve sektörlerden de talep görüyor.

Çoğunun yazılım mühendisliği veya bilgisayar bilimi geçmişi vardır. Bazı kolejler artık mobil geliştirme alanında derece veriyor.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2020’ye kadar % 57

Pazar Araştırması Analisti

gelecegin-meslekleri-bilgisayar-basinda-ogrenebileceginiz-meslekler
Photo by Campaign Creators on Unsplash

Pazar araştırması analistleri, şirketlerin insanların hangi ürünleri istediğini, bunları kimin ve hangi fiyata satın alacağını anlamasına yardımcı olur. Tüketiciler ve ürünler hakkında veri toplarlar, bulguları analiz ederler. Ayrıca meslektaşları ve müşterileri tarafından kullanılmak üzere raporlar hazırlarlar.

Bu işteki profesyoneller birçok geçmişe sahiptir. Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, bazıları istatistik, matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında derecelere sahipken, diğerleri işletme, sosyal bilimler veya iletişim alanlarında geçmişe sahip.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2022’ye kadar % 32

Bilgi Güvenliği Analisti

gelecegin-meslekleri-bilgisayar-basinda-ogrenebileceginiz-meslekler
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Bilgi güvenliği analistleri, bir kuruluşun bilgisayar ağlarını ve sistemlerini korumak için önlemleri koordine eder. Ardından uygular. Bu pozisyonlardaki insanların belirleyici bir özelliği, herhangi bir zamanda bir güvenlik ihlali meydana gelebileceği için değişime uyum sağlayabilmesidir.

Çoğu bilgi güvenliği analistleri, bilgisayar bilimi, programlama veya ilgili bir disiplin alanında lisans derecesi sahiptir. Ek olarak çok yönlü bir bilgisayar eğitimine sahiptir. Bu alandaki talep göz önüne alındığında, kolejler bilgi güvenliği ana dallarıyla yanıt veriyor.

Öngörülen gelecekteki büyüme: 2026’ya kadar % 28

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar