Freelance Çalışmak ve Avantajları?

freelance-calismak-ve-avantajlari?

Paylaşmayı unutmayın.

Freelance Çalışmak ve Avantajları? – Freelance çalışmak genel anlamda pek çok kişinin hayali olarak karşımıza geliyor. Hiçbir kuruma, şirkete ya da kişiye bağlı kalmadan İnternet bağlantısı ve bilgisayar ile her yerden çalışma imkânı bulunuyor. Bu nedenle de yaz tatillerini ya da boş zamanlarını değerlendirmek için insanlar bu çalışma modelini tercih ediyor.

Dolayısıyla freelance çalışmak evden ya da herhangi başka bir yerden sürdürülebiliyor. Yapılacak işe göre değişen çalışma yoğunluğuna bağlı olarak istediğiniz her yerden çalışmalarınızı devam ettirebiliyorsunuz. Ülkemizde ve yurtdışında buna benzer çalışmalar yapan kişiler bulunuyor. Kısaca söz edecek olursak da freelance çalışma stilinin birkaç avantajından bahsedebiliriz.

Freelance Çalışmak ve Avantajları?

Zaman ve Mekâna Bağlı Kalmadan Çalışılabiliyor

@pexels

Freelance olarak çalışmak isteyen pek çok kişi genel olarak hem gezeyim hem de çalışayım odaklı düşünerek bu çalışma stilini tercih ediyor. Yazarlık, editörlük, çeşitli video düzenleme işleri ve daha birçok freelance iş bu şekilde yapılabiliyor. Hatta yurtdışında herhangi bir yerde olduğunuzda dahi işinizi yapabiliyorsunuz. İşverenler bu noktada ofis gibi merkezlere çağırarak işlerini yaptırmıyor. Direkt olarak teslim tarihi ve proje detayları iletildikten sonra projenin nasıl bir tempo ile nereden üretileceği tamamen size kalmış oluyor.

Ne Kadar Kazanılacağı Tamamen Size Kalmış

freelance-calismak-ve-avantajlari?
@pexels

Freelance çalışmak denilince akla bir de para durumu geliyor. Bu çalışma stilinde elde edilen paralardan söz edecek olursak da bu konunun aslında direkt olarak kişiye göre değiştiğini söyleyebiliriz. Eğer ki Türkiye bazlı işler yapılıyor ise TL olarak ödemeler alınabiliyor. Ancak Yurtdışından alınan freelance işler genel olarak Dolar ya da Euro şeklinde ödendiğinden dolayı daha fazla para kazanılabiliyor.

İstediğiniz Zaman Bırakma Özgürlüğü Bulunuyor

freelance-calismak-ve-avantajlari?
@pexels

Birçok kişi çalıştığı işyerinden istediği zaman ayrılamadığı ya da istifa etmekten korktuğu için işi sevmese de mecburen devam etmek durumunda kalıyor. Bunun altında ise işsiz kalma korkusu yatıyor. Fakat freelance çalışanların böyle bir korkusu bulunmuyor. İstenildiği zaman işten tamamen uzaklaşılabiliyor ya da farklı bir alana yönelmek söz konusu oluyor. Bunun yanında gelen iş tekliflerini de onaylayıp onaylamamak tamamen sizin elinizde oluyor. Bu yüzden freelance çalışmak kafa rahatlığı ve özgürlüğü sağlıyor diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar