Fermi Paradoksu – Peki? Herkes Nerede?

fermi-paradoksu-peki-herkes-nerede

Paylaşmayı unutmayın.

Fermi Paradoksu – Peki? Herkes nerede? Hiç gökyüzüne bakıp başka varlıklar var mı, diye düşündünüz mü ? Hikayemiz, 1940’larda bir gün, aralarında ünlü Enrico Fermi’nin de bulunduğu bir grup atom bilimcisinin, dünya dışı yaşam hakkında sohbet etmesi ve Fermi’nin “Peki? Herkes nerede?” sorusu ile ortaya çıkan bir paradokstur. Kastettiği şey çoğumuzun da aklından geçen, evrende yaşamı destekleyebilen milyarlarca gezegen ve dışarıda milyonlarca zeki tür varsa, o zaman neden hiçbiri dünyayı ziyaret etmedi?


Fermi Paradoksu – Peki? Herkes Nerede?

fermi-paradoksu-peki-herkes-nerede
@pinterest

İlk nükleer reaktörü yaratmasıyla ünlü olan İtalyan fizikçi Enrico Fermi, 1940’larda öğle yemeği saatinde gündelik bir yorum yaparak teoriyi ortaya attı ve bununla birlikte, dünya dışı araştırmacıların o zamandan beri kafalarını karışmasına neden oldu. Yıldızımızın ve Dünyamızın evrenin geri kalanına kıyasla genç bir gezegen sisteminin parçası olduğu ve bu yıldızlararası yolculuğun başarılması oldukça kolay olabileceği düşünüldüğünde, teori, bir çok seçenek barındırıyor. Fermi’ye göre, ”mütevazı miktarda roket teknolojisine sahip herhangi bir uygarlığın ve en ufak bir uzay imparatorluğu girişiminin tüm galaksiyi hızla kolonileştirebileceğini fark etti.” Fermi ilk tezinden sonra 1954′ de öldü ama ardında bıraktığı paradoks bize sorunlarla beraber şu seçenekleri bıraktı;

fermi-paradoksu-peki-herkes-nerede
Fermi Paradoks

Buradaydılar ve Kanıt bıraktılar

UFO’lar, Antik Astronotlar, Uzaylı Eserler hepsi, uzaylıların şimdi burada olduğu veya yakın geçmişte burada bulundukları önerileri başlığı altında yer alıyor. Sorun şu ki uzaylılar için kanıt yok sadece inanış var.

fermi-paradoksu-peki-herkes-nerede
Fermi

Onlar biziz

İnsanlar, eski uzaylı medeniyetlerinin torunlarıdır. Burada da Sorun, Orijinal uzaylılar ve Diğer tüm yabancı medeniyetler nerede ?(Mu kıtası Atlantis…)

fermi-paradoksu-peki-herkes-nerede
Uzaylılar

Varlar Ama Henüz İletişim Kurmadılar

Uzaylılar astronomi, biyoloji veya mühendislik ile ilgili olabilecek “uzay yolculuğunu olanaksız kılan” fiziksel bir zorluk nedeniyle asla gelmediler veya sinyal veriyorlar ama nasıl dinileceğimizi bilmediğimiz için iletişim kuramıyoruz.

Haber


Fermi Paradoksu – Peki? Herkes nerede?
– Onlar yok

Burada da biz ilkiz veya hayat galakside nadir bu yüzden bu uçsuz bucaksız evrende birbirimizi bulamıyoruz gibi oluyor.

@gaiadergi

Fermi’nin ortaya attığı bu basit soru paradoksa dönüşüp milletin bir çok teoriyi ortaya atmasına sebep oldu. Sonsuzluğa yükselen bu gökyüzünde bu soruların cevabı yatıyor. Belki bir gün bu soruların cevabını bulucaz ya da basit bir soru ile sonuçlanamaz bu evrende kaybolucaz. Uzaylıların yaptığını sanılan Mısır Piramidinin sırlarını öğrenmek için buraya bakabilirsiniz

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar