Facebook’tan Yeni Reklam Hedefleme Seçenekleri

facebook reklam hedefleri

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook elbette kullanıcılarının gizliliğini koruma konusunda daha iyi zamanlar gördü. Dolayısıyla sosyal ağın Ortak Kategorileri’ndaki ani değişiklikler de bunun bir sonucu. Ayrıca yaşanan son olaylardan sonra bunun gayet olağan bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Şöyle ki Social Media Today’de yer alan habere göre Facebook, Axiom veya Experian gibi şirketlerden ek kitle verileri de dahil olmak üzere, gelişmiş kitle seçenekleri içine yerleştirilmiş üçüncü taraf reklam hedefleme seçeneklerini kaldıracağını duyurdu.

Bilindiği üzere üçüncü kişi verilerini kullanmak reklam dünyasında sıkça karşılaştığımız bir durum. Ancak Facebook, kullanıcı verilerini şüpheli yollarla kullanan bir platfom ile -Cambridge Analytica- ilişkilendirilmiştir. Bu, markaların ve pazarlamacıların, Facebook ürünlerini/hizmetlerini hedef kitlelerine pazarlamak için kullandıkları anlamına mı geliyor? Sanmıyoruz. Bunun anlamı şu ki, marka ya da pazarlamacılar potansiyel müşterilere ulaşmak için yeni taktikler bulmak zorunda kalacaklar. Tam da bu nedenle Facebook’un reklam hedefleme seçeneklerinde yapılan son değişikliklerin ardından reklam hedefleme konusunda markalara ve pazarlamacılara ihtiyaç duyacakları beş ipucunu derledik.

Öyleyse bir göz atalım!

1. Hedef Kitlenizin İlgi Alanlarını Hedefleyin

facebook hedef kitle belirleme

@Pexels

Facebook, kullanıcılarına ait verileri toplar ve bunları kullanarak bireyleri kategorilere ayırır. Yani bu kategoriler, gerçek insan davranışları üzerine kurulur. Bu nedenle de Facebook reklamlarınızdaki belirli ilgi alanlarını hedeflemek, başlangıç için iyi bir noktadır.

2. Coğrafi Hedefleme ile Spesifik Olun

Facebook coğrafi hedefleme

@Pexels

Pazarlamacılar ve markalar, Facebook reklam kampanyalarını yürütürken belirli bir coğrafi konumdaki bir kitleyi hedeflemenin önemini kavramıştır. Çoğu marka, hedef kitlelerinin bulundukları yer, seyahat yerleri ve/veya sosyalleştirebilecekleri yerler de dahil olmak üzere, “tipik” konumlarının dışında yer almayı düşünmüyor. Siz düşünün! Sosyal ağda bir reklam kampanyası başlattığınızda bu bölgeleri hedeflemeyi unutmayın.

3. Facebook Pixel’den En İyi Şekilde Yararlanın

facebook pixel nedir

@assets.contents

Facebook Pixel, reklamlarınızın etkinliğini ölçmeye yardımcı olan bir analiz aracıdır. Yani Pixel, site sahiplerinin, kullanıcıların web sitelerinde gerçekleştirdikleri eylemleri anlamalarına ve Facebook reklam kampanyalarınızda belirli bir kitleye ulaşmak için bu bilgileri nasıl kullanmaları gerektiği konusunda yardımcı olur.

Facebook Pixel’i yüklemek ise gayet basit bir işlem. Zira web sitenize küçük bir kod parçası eklemeniz yeterli. Eğer web siteniz WordPress üzerinde kuruluysa şanslısınız. Çünkü Facebook ve WordPress’in Facebook Pixel’i hızlı bir şekilde yüklemenizi sağlayan birkaç eklentisinin olması işinizi kolaylaştırır. Çevrimiçi bir şey satıyor ya da pazarlıyorsanız, Facebook Pixel’i kurmak ve en iyi şekilde kullanmak için zaman ayırmaya değer!

4. E-posta Listenizi Facebook’a Yükleyin

facebook' e posta listesi senkronizasyon

@blog.euromsg

Yoksa siz kullanıcılarınızı platformla senkronize ederek onlara reklam sunmak için e – posta listenizi Facebook’a yükleyebileceğinizi bilmiyor muydunuz? Sorun değil öğrendiniz.

E- postalarınıza önem veriyorsanız bu verileri değerlendirmeyi mutlaka düşünmelisiniz. Nitekim e – posta listenize ekli kişiler, ürünlerinizi ve/veya hizmetlerinizi satın almak konusunda oldukça ciddidirler. Ve de mevcut müşterilere doğrudan pazarlama yapmak yeni bir kitleye ulaşmaktan daha kolaydır. Bu nedenle e – posta listenizi akıllıca kullanın ve Facebook’a yükleyin.

Burada da gizliliğin korunması açısından Facebook’un önemlemler alacağı söyleniyor.

5. Özel Bir Kitle Oluşturun

facebook özel hedef kitle belirleme

@Efraimstochter

İçeriğinizle etkileşime giren kullanıcıları hedefleyerek özel bir kitle oluşturabilirsiniz. Thses’ler videolarınızı daha önceden izlemiş, Instagram profili vb. sayfalarınızla etkileşimde bulunmış Facebook kullanıcılarıdır. Bu kullanıcıları, Facebook platformunda bir kitleye yerleştirin ve daha önce ilgi duyduklarını ifade eden, yüksek oranlı hedeflenmiş bir birey grubuna odaklanın.

Dijitalleşen dünyamızda, her geçen gün yeni bir özellik ve değişiklikle karşılaşıyoruz. Bu nedenle de dijital dünyada yer bulabilmek için her türlü ipucuna ihtiyacımız var. Ve umuyoruz bu ipuçları sizlere faydalı olur.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar