Facebook ve Ray-Ban Akıllı Gözlük Projesi

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook ve Ray-Ban Akıllı Gözlük Projesi Facebook geçtiğimiz günlerde yeni bir akıllı gözlük projesi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Yapılan açıklamada ise Ray-Ban ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade etmişlerdi. Fakat bu planın aslında 2019 yılında ortaya çıktığı biliniyord. Bahsedilen akıllı gözlük projesi ise korona virüs salgını nedeniyle birçok proje gibi ertelenmişt.

Artık salgının yavaş yavaş düzene girdiği bugünlerde Facebook’un CEO’su Zuckerberg yeni projelerini açıklamaya diyebiliriz. Şirket 2021 yılı içerisinde Ray-Ban marka bir akıllı gözlük piyasaya sürmeye hazırlanıyr. Henüz geliştirilmesi süren akıllı gözlüğün lansmanının da bu yıl içerisinde yapılacağı ifade ediliyor.

Facebook ve Ray-Ban Akıllı Gözlük Projesi

facebook-ve-rayban-akilli-gozluk-projesi
Photo by Dhaya Eddine Bentaleb on Unsplash

Akıllı Gözlük Arttırılmış Gerçeklik için İlk Adım Olacak

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre üretileck gözlüklerin oldukça kullanışlı olacağı belirtiliyr. EssilorLucxottica ile ortaklaşa üretilen gözlüklerin tam arttırılmış gerçeklik gözlüklerine doğru ilerleyeceği açıklamalar arasında yer alıyr. Facebook, piyasaya süreceği akıllı gözlük ürünleriyle sanal dünyaya geçiş yapmayı planlıyor gibi duruyor.

Kullanıcılara sunulaca akıllı gözlüklerin çeşitli fonksiyonları yerine getireceği de söyleniyr. Ayrıca arama, bildirimlere yanıt verme, alışveriş yapma ve sosyalleşme gibi faaliyetlerin yapılabilmesi amaçlanıyr. Özellikle diğer firmaların ürettiği akıllı gözlük ürünlerindeki gibi telefon ile eşleşme olacağı tahmin ediliyor. Telefon ile eşleşmeyi sağlayacak bir uygulama ile kullanılacağı düşünülüyr. Ek olarak Facebook ise bu konu ile ilgili şu an için herhangi bir açıklama yapmıyor.

facebook-ve-rayban-akilli-gozluk-projesi
Photo by Quang Tri NGUYEN on Unsplash

Akıllı Gözlüğün Prototipleri

Facebook ve Ray-Bay ortak yapım akıllı gözlükler için ilk prototip görüntüleri İnternet üzerinden paylaşılıyor. Diğer yandan tüketicilere sunulması istenen bu gözlükler için de “Project Aria” adında prototipler bulunuyor. 2019 yılında “Orion” olarak anılan gözlükler şu an yeni adıyla birlikte geliştirilmeye devam ediliyor. Ayrıca geliştirilen bu akıllı gözlük projesinin ise gelecekte telefonların yerine geçip geçmeyeceği halen tartışılıyor.

Önceki yıllarda Google gibi pek çok şirketin giriştiği akıllı gözlük projelerinin hüsranla sonuçlandığı biliniyr. Özellikle akıllı gözlüklere olan ilginin ve karşılığın düşük olması bu ürünlerin kısa sürede piyasadan kalkmasına neden oluyor. Fakat bu geliştirilen yeni akıllı gözlük projesinin biraz daha ses getireceği tahmin ediliyor. Son olara ise Facebook tarafından 2 yıldır gündemde olan gözlüklerin lansmanı ise dört gözle bekleniyr.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar