Facebook’tan Yeni Bir Eğitim: Blueprint

eğitim

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook kısa zaman önce Instagram ve Facebook’ta pazarlama hakkında online dersleri ve pratikleri içeren ücretsiz bir eğitim dizisi olan Blueprint‘i duyurdu.

Dersler, temel olarak pazarlamada kullanılması en etkili olan reklam uygulamalarını içeren bir eğitim sağlamaktadır. Eğitim sonunda iki sınava girerek başarılı olmanız halinde sertifikanızı da alabilirsiniz. Sınavlar içerik olarak, öğrendikleriniz üzerinden, Facebook pazarlama ürün ve uygulamalarını ne kadar bildiğinizi ve pratik edebildiğinizi ölçüyor. Bunlara ek olarak Blueprint, Live uygulaması ile, Facebook ve Instagram’ın pazarlama stratejilerini en doğru şekilde aktarmayı ve öğretebilmeyi amaçlayan yüz yüze bir eğitim programıdır.

facebook

@SebastianMantel

Blueprint En çok Kimlerin İşine Yarayacak?

Aslında eğitimi alan herkesin işine yarayacaktır, diyebiliriz. Daha çok pazarlamacıların, şirketlerin, farklı çaptaki işletmelerin rağbet gösterdiği sertifika programı bu konuda çalışan, ilerlemek isteyen herkese hitap ediyor. Böylece, Facebook ve Instagram kullanıcısı olan reklam verenlerin ya da pazarlamacıların kullandıkları bu sosyal medya kanallarını en etkili ve doğru şekilde kullanabilmeleri amaçlanıyor.

“Facebook’u Facebook’tan Öğrenin!”

Facebook’un iddiası hızla değişen ve gelişen teknoloji ve internet dünyasında kendinize daha iyi bir yer ve daha profesyonel bir tavır bulmanıza aracılık etmek. Böylelikle de kariyerinizde bir adım daha öne geçmenizi sağlamak. Bu konuda farkındalık ve yenilikler yaratmayı amaçlayan Facebook, dersleri de bu amaç altında düzenlemiş.

facebook

@RohitTandon

Öncelikle dersler şu an İngilizce olarak yürüyor ancak Facebook, diğer dillerde materyalleri de kullanıma sokacağını daha önce duyurmuştu.

“Facebook’u Facebook’tan Öğrenin!” mottosuyla hareket eden Facebook 9 ana kategori altında pek çok ders vermekte. Kategoriler ve dersler arasında Facebook’a Giriş, Facebook terminolojisi, Facebook’ta reklam, reklam hedefleri ve politikaları, Instagram’a giriş, reklam satın alma ve yönetme, analiz yapma, web seminerleri gibi başlıklar bulunmakta.

sosyal medya

@coffeebeanworks

Derslere başlamak ve bilgi almak için Facebook Blueprint sayfasından hem eLearning prosedürlerini ve sertifikaları görebilir; hem de kurslara anında başlayabilirsiniz.

Kategorinizi ve o başlık altında alacağınız dersleri yine kendiniz belirliyorsunuz. Ayrıca aynı sayfa üzerinden deneme sınavlarını görebilir, sertifika sınavlarına kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Facebook Business

Facebook Business başlığı altında Blueprint gibi Facebook’un iş dünyasını düşünerek hazırladığı farklı eğitim ve sertifika programlarına da ulaşmak mümkün. eLearning kategorisi altında Facebook, kullanıcılara Facebook pazarlamasını farklı pek çok ders ve destek sayesinde aktarıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar