Eskişehir’de Öğrenci Olmak – 3 Büyük Avantajı

Paylaşmayı unutmayın.

Eskişehir’de Öğrenci Olmak – 3 Büyük Avantajı – Üniversite giriş sınavı bitti, tercihler yapıldı ve son adım olan açıklanması kaldı. Her ne kadar yeni dönemde okulların açılıp açılmayacağı belli olmasa da bir çok öğrenci oldukça heyecanlı bir şekilde sonuçları bekliyor. Yıllardır süre gelen, büyük kitleler tarafından da kabul gören bir düşünce var; Eskişehir’de öğrenci olmak.

Eskişehir’de öğrenci olmak birçok kişinin hayalidir yada hayallerinden biri olarak sayılabilir. Şehrin sağladığı yaşam koşulları, üniversiteler ve şehir hayatı tam olarak öğrencilere göre oluşturulmuştur. Bu nedenle de şehir dışından gelen öğrenciler ilk başlarda şehre pek alışamasalar da alıştıktan sonra Eskişehir onlar için ayrı bir yere sahip olabilmektedir. Zaman içerisinde de öğrencilerin şehri şekillendirmesiyle birlikte de Eskişehir tam bir öğrenci şehri olarak karşımıza gelmiştir diyebiliriz.

Eskişehir’de Öğrenci Olmak – 3 Büyük Avantajı

1) Eğlence Mekânları ve Çarşı

@onedio

Eskişehir genel olarak çarşısı ve yeşil parkları ile ünlü olmuş bir şehirdir. Özellikle barlar sokağı ve Hamamyolu Caddesi öğrencilerin sıklıkla uğradığı yerlerden olmaktadır. Akşamları çok daha renkli bir atmosfere sahip olan Eskişehir her geçen gün kendini geliştirmeye devam etmektedir. Şehrin öğrencilere yönelik çalışmaları da gün geçtikçe arttığından dolayı Eskişehir’de öğrenci olmak gerçekten bir ayrıcalıktır denilebilir.

2) Masraflar ve Harcamalar

eskisehir’de-ogrenci-olmanin-3-buyuk-avantaji
@odunpazaribel

Eskişehir’e öğrenci olarak gelen birçok kişi ilk yılında yurtta kalmasına rağmen genellikle ikinci yılında eve çıkmaktadır. Bu noktada ise Eskişehir’deki evlerin diğer illere göre çok daha uygun fiyatlı olduğu belirtilebilmektedir. Şehrin yıllardan beri öğrenci alması ev sahiplerini de etkilemiş olacak ki Eskişehir’de kiracı olmak çok daha rahat olabilmektedir. Kiralar ise tam olarak öğrencilerin bütçesine uygun şekilde olduğu söylenebilmektedir. Bunun yanında şehir içindeki ulaşım, yeme-içme, eğlence, fatura ve diğer masraf ve harcamalar son derece uygun değerlerde olmaktadır. Dolayısıyla Eskişehir’de öğrenci olmak isteyen kişilerin kesinlikle doğru bir seçim yaptığını söyleyebilmekteyiz.

3) Üniversiteler ve Konumları

eskisehir’de-ogrenci-olmanin-3-buyuk-avantaji
@eskişehir

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi olmak üzere tam 3 üniversite bulunmaktadır. Genel olarak öğrencilerin birçoğu Anadolu ve Osmangazi üniversitelerine yerleştiği için bu noktada ulaşımın hiçbir şekilde sorun olmadığını belirtebilmekteyiz. Özellikle Anadolu Üniversitesi’nin çarşıya çok yakın olması öğrencilerin avantajına olmaktadır. Bunun yanında Osmangazi Üniversitesi çarşıya biraz uzak olsa da bütün ulaşım ağına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bonus: İklim

Eskişehir konum olarak, İç Anadolu yer alan, Batısından Karadeniz ve altlardan Akdeniz iklimlerinin etki alanı içinde olan bir şehirdir. Tüm bu nedenler dahilinde kendine özgü bir iklime sahiptir. Yıllık sıcaklık ortalaması, 11-12 derecedir. İstatistiklere göre yılın en soğuk ayı, -2 derece ortalama ile ocak ayıdır. Aralık ayının ortalarından, şubat ayının ortalarına kadar oldukça soğuk günler yaşanır. Neredeyse her gün don olayları gözlemlenir. Nadirde olsa -10 ile -25 dereceler arasında değişken sıcaklıklara rastlanabilir. Ancak diğer yandan ocak ayı içinde 10-15 derecelik baharımsı günler de geçirilir. Mart ayı Türkiye’nin diğer tüm illeri gibidir. “Kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır…” tadında geçen günler genellikle çok don olayına rastlanır. Baharın ikinci yarısında maksimum sıcaklık, 20°C nin üstüne çıkar. 

Eskişehir’de öğrenci olmak bu üç madde içerisinde de belirtildiği gibi son derece avantajlı olmaktadır. Genel anlamda ise öğrenci şehirleri olarak ilk sıralarda yer almasıyla birlikte de Eskişehir her yıl yüzlerce öğrenciyi kendisine çekebilmektedir. Şehriyle, atmosferiyle, üniversitesiyle, halkıyla ve öğrencileriyle birlikte Eskişehir unutulmayacak anıların şehridir diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar