En İyi Netflix Mini Dizileri

en-iyi-netflix-mini-dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Netflix Mini Dizileri. Netflix her geçen gün bizleri ekranlara kilitleyecek yeni dizileri ile birlikte geliyor. Özellikle son çıkan Netflix mini dizileri oldukça başarılı olmasıyla beraber yeni mini dizilerdeki beklentileri arttırıyor. Bizler de bu listemizde sizler için en iyi Netflix mini dizileri derledik. Hafta sonu soluksuz bir dizi izlemek isteyenlerin beğeneceği bu mini dizi listemize herkesin zevkine uygun olabilecek dizileri ekledik. Pek fazla vakti olmayan ve diziyi tek oturuşta bitirmek isteyenler için işte en iyi Netflix mini dizileri listemiz.

En İyi Netflix Mini Dizileri

Queen’s Gambit – IMDb 8.6/10

İlk olarak Queen’s Gambit şu an için en iyi Netflix mini dizisi olarak anılıyor diyebiliriz. Dizinin ilk çıktığı zamanlarda ise dünya çapında satranç satışlarında büyük patlamalar olduğu da söylenmekteydi. Netflix mini dizileri arasında güçlü bir duruşa sahip olan Queen’s Gambit Soğuk Savaş döneminde geçiyor. Walter Tevis’in 1983 tarihli romanından uyarlanan dizide Beth Harmon karakterini görüyoruz. Diğer yandan Ailesini kaybeden Harmon kurum tarafından büyütülüyr. Daha sonrasında ise satranca olan ilgisi ile beraber Hormon’ın hikâyesi başlıyor.

Rise Of Empires: Ottoman – IMDb 7.9/10

En iyi Netflix mini dizileri listemizde bulunan Rise Of Empires: Ottoman Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemini anlatıyor. Fatih Sultan Mehmet’in tahta geçiş dönemlerini ve bu süreçte neler yaşadığını anlatan dizide; profesörlerin de yorumları bulunuyr. II. Mehmet’in 13 yaşında tahta geçişini ve Konstantinopolis’i ele geçirme isteğini izliyoruz. Özellikle İstanbul’u kuşatma sahneleri ve o dönemde yaşananları başarılı bir şekilde anlatmayı başaran Rise Of Empires: Ottoman sıradan bir tarihi dizi olmaktan çıkarak izlerken ekrana kilitlemeyi başarıyor.

Unorthodox – IMDb 8.0/10

Unorthodox Yahudi olan bir genç kadının kendisine yeni hayat kurmasını konu ediniyor. Görücü usulü evliliğe karşı direnen bu genç kadın kendi hayatını kurmak için Berlin’e gidiyor. Ancak geçmişi bir türlü peşini bırakmayan kadın bu süreçte pek çok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Netflix mini dizileri listemizde yer alan bu mini dizi herkesin ilgisini çekmeyebilr. Fakat izlemeye başladıktan sonra devamı getirilece türdendir. Yine de dini konuları ele alan dizilerden hoşlanmayanlar için pek de iyi tercih olmayacaktır.

En İyi Netflix Mini Dizileri – Unbelievable – IMDb 8.4/10

Unbelievable gerçekte yaşanmış olan bir hikâyeden esinlenerek oluşturulan bir mini dizi olarak karşımıza geliyr. Genç bir kız olan Marie’nin tecavüze uğradığını söyleyen şikâyetleriyle birlikte dizi başlıyor. Ancak tecavüze uğradığını ifade eden iddialarının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanıyr. Bu duruma karşı da 2 kadın dedektif Marie’nin gerçekten tecavüze uğrayıp uğramadığını araştırmaya koyuluyor. Netflix mini dizileri listemizdeki Unbelievable’da başrolü Ayin filminden de tanıdığımız Toni Collette canlandırıyor. Bunun yanında dizide Merritt Wever ve Kaitlyn Dever oyuncuları da kadroda bulunyor.

Alias Grace – IMDb 7.7/10

Son olarak en iyi Netflix mini dizilerinde önereceğimiz dizi Alias Grace oluyor. Margaret Atwood romanından uyarlanan dizi hikâyesi ile birlikte gerçek yaşanmış bir olaya dayanıyor. Dizinin ana konusuna gelecek olursak da kahya olarak çalışan Grace Marks’ın ev sahibi Thomas Kinnear’ı ve evin baş kahyası olan Nancy Montgomery’i öldürmekten suçlanması işlenyor. Ancak Grace Marks’ın hapishanede geçirmiş olduğu yılları psikiyatristi Simon Jordan ile paylaşması ve hapishaneden önceki hayatı dizide yer alıyor. Genel olarak dizide bulunan ana karakterin duygu değişimleri ve yaşadıkları oldukça başarılı bir şekilde anlatılıyor. Çeşitli travmalarla karşı karşıya kalmış olan Grace Marks’ın nasıl bir duygu durumunda olduğunu yavaş yavaş gözlemliyoruz. Ek olarak dizi biraz daha psikolojik temelli bir mini dizi arıyorsanız; bu dizi oldukça iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca Netflix mini dizileri olarak listemizde önemli bir yere sahip olan; Alias Grace pek çok kişinin hâlâ favori dizileri arasında bulunuyr diyebilirz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar