En İyi 5 Çevrim İçi Eğitim Platformu

en-iyi-5-cevrim-ici-egitim-platformu

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 5 Çevrim İçi Eğitim Platformu – Malum karantina uygulaması devam ediyor ve son durumlara göre bir süre daha evde kalacağız gibi gözüküyor. Tüm gün evde durunca da aslında değerlendirebileceğimiz bolca vaktimiz oluyor. 

Karantina günlerinde normal hayatlarımızda vakit bulamadığımız aktivitelere artık zaman bulabiliyoruz; kitap okuyoruz, yapboz yapıyoruz, yemek yapmayı öğreniyoruz… Peki tüm bunları yaparken günümüzün belirli bir kısmını da yeni yetenekler geliştirmeye ve öğrenmeye harcasak nasıl olurdu?

İşte biz de size bu yazımızda kendi kendinizi geliştirebileceğiniz ve yeni bilgiler öğrenebileceğiniz platformları toplamak istedik. İşte karşınızda “En İyi 5 Çevrimiçi Eğitim Platformu”. İyi eğlenceler!

En İyi 5 Çevrim İçi Eğitim Platformu

5.  Skillshare

Skillshare, yaratıcı eğitime odaklanmış bir platformdur. İçerisinde grafik tasarımından müzik yapımına, yemek pişirmeden çizim yapmaya kadar bir çok konu bulunur. Bu platform aynı zamanda teknik bilgi gerektiren alanlarda da eğitimler verir. Veri bilimi, analitik, e-ticaret gibi teknik alanlarda da dersler bulunur. Skillshare 24.000’den fazla dersi, 4 milyon öğrencisi ve 5 milyon dolarlık bir ödeme hacmi ile alanının en iyilerindendir. 

Her Skillshare dersi ortalama 40-60 dakika arasında sürer. Web tasarımı, e-posta pazarlaması, fotoğrafçılık, resim, kişisel marka ve yaratıcı konular üzerine olan dersler en popüler olanlarıdır. Skillshare ayrıca çok geniş bir kullanıcı tabanına sahiptir. Yaratıcı bir kitleye uygun içerik sunuyorsanız, Skillshare fark edilmeniz için harika bir platformdur.

Skillshare birinci sınıf bir kurs deneyimi yaratmak için ücretsizdir. İzlenen içeriklerin her dakikası için eğitmenlere ücretli üyelik yönlendirmeleri verilir ve aylık telif ücretleri için 10 dolar ödenir.

4. Treehouse 

@makeawebsitehub

Treehouse, eğitimin demokratikleşmesine inanan nispeten yeni bir pazardır. Platformları “eğitimi tüm ırklardan, cinsiyetlerden, cinsel yönelimlerden ve sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen öğrenciler için erişilebilir kılmaya” kararlıdır.

Treehouse daha çok kodlama ve geliştirme üzerine yoğunlaşmıştır. İçerisinde 300’den fazla teknik kurs, 50.000’den fazla öğrenci ve 27.545 dakikadan fazla video bulunur. 

@dark-hamster

Treehouse aynı zamanda, Microsoft, IBM Watson, Amazon Alexa ve Google Developers gibi bazı büyük isimlerle iş birliği yapmaktadır.

Treehouse 7 günlük ücretsiz deneme sürümü sunar. Sonrasında seçtiğiniz plana göre aylık 25 ila 199 dolar arasında değişen fiyatları bulunur. 

Gerçek bir portföy oluşturmak ve işe hazır beceriler edinmek istiyorsanız Treehouse sizin için harika bir platform olabilir. 

3. LinkedIn Learning

LinkedIn Learning (eski adıyla Lynda), profesyonellere uygun başka bir çevrimiçi kurs platformudur. Proje yönetimi, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda 1000’den fazla kurs ile, becerilerini güncel tutmak isteyen çalışan profesyoneller için mükemmel bir kurs alanıdır. 

LinkedIn Learning ayrıca, LinkedIn profilinize ekleyebileceğiniz, uzmanlığınızı sergileyebileceğiniz ve çevrimiçi özgeçmişinizi geliştirebileceğiniz sertifikalar sunar.

2. Udemy

Udemy, 24 milyondan fazla öğrenci, 35.000 eğitmen ve 80.000’den fazla kursu ile en iyi çevrimiçi kurs platformu pazarlarından biridir. Binlerce alan arasından istediğinizi seçip, uzmanlar tarafından oluşturulmuş dersleri takip edebilirsiniz. 

Udemy’nin bir diğer güzel özelliği de derslerin birbirinden ayrı şekilde satılmasıdır. Yani herhangi bir üyelik oluşturup aylık para vermezsiniz, kullandığınız kadar ödersiniz. Dersler alanlarına ve uzunluklarına göre fiyatlandırılır. Böylece almadığınız derslere ekstra bir ücret ödemeniz gerekmez.

en-iyi-5-cevrim-ici-egitim-platformu
@elektev

Udemy aynı zamanda belirli dönemlerde büyük indirimler başlatır. Bu indirimleri takip ederseniz normalde bütçenizi aşacak uzman dersleri çok makul bir ücrete satın alabilirsiniz. 

1. Coursera

en-iyi-5-cevrim-ici-egitim-platformu
@coursera

Coursera; Michigan Üniversitesi, Duke ve Stanford gibi dünyanın en iyi şirketlerinden ve üniversitelerinden sanal sınıflara sahip profesyonel bir çevrimiçi kurs platformudur.

Eğitmenler dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarında Coursera dersleri verir, bu derslerin tamamlanması yaklaşık 4-6 hafta sürer ve içerisinde video dersleri, hakemli ödevler ve tartışma forumları bulunur.

en-iyi-5-cevrim-ici-egitim-platformu
@thornleyfallis

Coursera’ya katılmak ücretsizdir fakat tek tek kursların fiyatlarına bakmak için üye olmanız gerekmektedir. Coursera aynı zamanda size 3 farklı üyelik planı sunar. Bunlardan ilkinde 30 dolarlık bir ücretle üye olursunuz ve 6 haftalık bir programı tamamladıktan sonra elektronik kurs sertifikası kazanırsınız. Uzmanlık kursları, belirli bir kariyer becerisine hakim olmak içindir ve aylık 39-79 $ arasında bir ücrete tabidir. 

Daha ileri düzeyde eğitim arıyorsanız, üniversite tarafından tanınan çevrimiçi lisans programlarına katılabilirsiniz. Bunların tamamlanması 1-3 yıl sürer ve 15 ila 25.000 $ arasında herhangi bir maliyete sahiptir.Tabi bu sertifikaların hiçbiri ilginizi çekmediyse dersleri çevrim içi hiçbir ücret ödemeden de takip edebilirsiniz. 

Sizin için bulduğumuz en iyi 5 eğitim platformu bu şekildeydi. Siz de aralarından en sevdiğinizi seçip ilgilendiğiniz alanlarda çevrimiçi derslere katılın. Karantina günlerinizde kendinizi geliştirin! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar