En Hızlı Değer Kaybeden Telefonlar

Paylaşmayı unutmayın.

En Hızlı Değer Kaybeden Telefonlar Hangileri? – Günümüzde cep telefonu marka ve modelleri olarak artık 100’lerce farklı model sayabiliyoruz. Ancak sayılan bu modellerden ancak bazıları zaman içerisinde değerini koruyabiliyor. Özellikle bu konuda; Apple ve Google cep telefonları değerini en iyi koruyan telefonları arasında yer alıyor. Genel olarak ise Apple telefon modellerini listenin en yukarısında görüyorz. Akıllı telefon konusunda oldukça başarılı olan şirket ürettiği telefonlarla birlikte değerini en iyi koruyan modellere sahip oluyor.

En Hızlı Değer Kaybeden Telefonlar

Değerini En İyi Koruyan 10 Telefon Modeli

Photo by Vựa Táo on Unsplash

Zaman içerisinde değerini en iyi koruyan telefon modelleri olarak ilk sırada İPhone 11 bulunuyr. Bir Apple akıllı telefonu olan model değerinin yüzde 63’ünü korumuş durumda listenin başında yer alıyor. Ek olarak hemen arkasından ise İPhone XS Max ve İPhone 11 Pro Max geliyor. Bu modeller ise listede değerinin yüzde 57’sini korumuş olarak bulunuyr. Listenin geri kalanında ise İPhone 11 Pro, 8 Plus, XR ve 8 modelleri yer alıyor. Apple modelleri olan bu telefonlar ise; yüzde 54 ile yüzde 48 arasında değerlerini korumuş olarak görünüyr.

en-hizli-deger-kaybeden-telefonlar
@TeknolojiOku

Değerini en iyi koruyan telefon modelleri listesinde son 2 sırada ise Google modelleri yer alıyor. Google Pixel 3A modelinin yüzde 48 ve Pixel XL modelinin ise yüzde 47 değerini koruduğu açıklanıyr. Diğer yandan bu 10’lu listede ise hiçbir Samsung telefon modeli bulunmuyor. 

En Hızlı Değer Kaybeden 10 Telefon Modeli

Photo by Sebastian Bednarek on Unsplash

Zaman içerisinde en hızlı değer kaybeden 10 telefon modeli listesinde ise ilk sıralarda Google modelleri geliyor. Ayrıca Google Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3 XL ve Pixel 2 XL modelleri değerlerinin yüzde 72 ila yüzde 77’lik kısmını kaybettiği görülüyr. Listenin geri kalanında ise hep Samsung telefon modelleri yer alıyor. Samsung Flip, 8+, 10 5G, 9, 8 ve 9+ modelleri sırasıyla geliyor. Flip modeli değerinin yüzde 28’sini elinde tutarken 8+, 10 5G ve 9 modelleri de 29’unu elinde tutuyor. Ek olarak Samsung 8 ise yüzde 30’unu korurken 9+ modeli de yüzde 32’lik kısmını halen koruyor. Ayrıca genel olarak Google modellerinin çok hızlı değer kaybettiği görülüyr.

en-hizli-deger-kaybeden-telefonlar
@TeknolojiOku

Son olarak bu listeye konu olan; Decluttr’ın 2021 telefon amortisman raporunun tamamını okumak için buraya göz atabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar