En Güncel Küresel Pazarlar

Paylaşmayı unutmayın.

En Güncel Küresel Pazarlar – Evde çalışmaktan hoşlanan, karantina günlerinde para kazanmak isteyen insanlar için internet üzerinden kolayca satış yapacağı birçok küresel pazar alanları var. Serbest zamanlı çalışıp dolar üzerinden para kazanmayı kim istemez ki? Herkesin elinden gelen, yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Tüm dünyaya satış yapabileceğiniz siteleri Girişimcilik ve yazılım sektöründen para kazanmak isteyenler için birçok olanak mevcut.

En Güncel Küresel Pazarlar

@tweakyourbiz

Fiverr

Fiverr, serbest hizmetler için çevrimiçi bir pazardır. Şirket, serbest çalışanlara dünya çapındaki müşterilere hizmet sunmak için bir platform sunmaktadır. Fiverr, Micha Kaufman ve Shai Wininger tarafından kuruldu ve Şubat 2010’da piyasaya sürüldü. Kurucular , insanların tipik olarak serbest çalışan müteahhitler tarafından sunulan çeşitli dijital hizmetleri satın almaları ve satmaları için iki taraflı bir platform sağlayacak bir pazar yeri konseptiyle ortaya çıktı. 

@işfikirleri

Neler yapabilirsiniz?

Sitede sunulan hizmetler arasında yazma, çeviri, grafik tasarım, video düzenleme ve programlama bulunmaktadır. Fiverr’ın hizmetleri 5 ABD dolarından başlıyor ve gig ekstralarıyla binlerce dolara kadar çıkabiliyor. Sunulan her hizmete “iş” adı verilir.

Web sitesi 2010’un başlarında açıldı ve 2012’de 1,3 milyondan fazla Konsere ev sahipliği yapıyordu. Web sitesi işlem hacmi 2011’den beri% 600 büyümüştür. Ayrıca, Fiverr.com 2013’ün başından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler 100, dünyadaki en iyi 200 site arasında yer almıştır.

oDesk (Upwork Inc.)

Upwork, eski adıyla Elance-oDesk, işletmelerin veya bireylerin iş yapmak için bağlandığı küresel pazarlar bir serbest çalışma platformudur. 2015 yılında Elance-oDesk, Upwork olarak yeniden adlandırıldı. Merkezi Santa Clara ve San Francisco, California’da bulunmaktadır. Tam adı Upwork Global Inc.

en-guncel-kuresel-pazarlar
@skytechgeek

oDesk Hikayesi

Elance, 1998 yılında MIT mezunu Beerud Sheth ve Wall Street emektarı Srini Anumolu tarafından Jersey City’de iki yatak odalı bir dairede kuruldu. Aralık 1999’da şirketin 22 çalışanı, California’nın Silikon Vadisi’nin kalbindeki Sunnyvale’e taşındı. Elance’nin ilk ürünü Elance Küçük İşletme Pazaryeri idi.

oDesk, biri ABD’de, diğeri Yunanistan’da olmasına rağmen birlikte çalışmak isteyen iki arkadaş, Odysseas Tsatalos ve Stratis Karamanlakis  tarafından 2003 yılında kuruldu . Bunu yapmalarına izin vermek için oDesk’i yarattılar. Başlangıçta bir personel firması olarak inşa edilen oDesk, kullanıcıların uzaktaki çalışanları bulmasına, işe almasına ve onlarla işbirliği yapmasına olanak tanıyan çevrimiçi bir pazaryerinde inşa edildi.

Freelancer.com

Freelancer, potansiyel işverenlerin, serbest çalışanların tamamlamayı teklif edebilecekleri iş ilanları göndermelerine olanak tanıyan bir Avustralya kitle kaynak pazar sitesi konseptinde bir web sitesidir. 

Freelancer, işverenlerin ve çalışanların birbirlerini bulabildikleri bir pazardır. Site, işverenlerin rekabetçi bir ihale sürecinde teklif veren site üyeleri için iş yayınlamasına olanak tanır . Ayrıca üyelerin ödül olarak para ödülünün sunulduğu yarışmalara ev sahipliği yapmasına ve girmesine izin verir. 

en-guncel-kuresel-pazarlar

Nasıl çalışır?

Serbest çalışanlar ve işverenler, iş teklif ettikçe, kazandıkça ve tamamladıkça ve birlikte veya onlar için çalıştıkları kişilerin incelemelerini yazıp aldıkça sitede profillerini geliştirirler. Sitenin üyeleri, sitede kullanmak üzere belirli aralıklarla yenilenen sınırlı sayıda teklif alır. Ücretsiz hesaplardan profesyonel aboneliklere kadar bir dizi hesap seçeneği sunulmaktadır.

Freelancer, minimum 5 $ ücretle aylık ücretli üyelikle azaltılabilen% 10’luk bir ücret alır. Şirket, kısa süre önce ev ve yerel hizmetlere yeni taşındığını duyurdu ve Avustralya’daki ana pazarında ilk sırayı aldı.

Etsy, Inc. (Etsy)

Asla bir kopya olmayan, grafik arayüzünde user-friendly limitlerini üst düzeye çıkarmış bir e-ticaret sitesidir. Etsy, benzersiz ve yaratıcı ürünler için küresel pazardır. Eşsiz el yapımı parçalardan eski hazinelere kadar özel, sıra dışı eşyalara ev sahipliği yapıyor. ebay in el yapımı ürünlerine odaklanmış bir versiyonu gibidir.

Otomasyonun arttığı bir dönemde, insan bağlantısını ticaretin merkezinde tutmak için yaratıcılığın yaşadığı ve geliştiği bir platform oluşturmuşlar. Satıcı topluluğumuzun fikirlerini başarılı işlere dönüştürmesine yardımcı oluyorlar. 

en-guncel-kuresel-pazarlar
@medium

Dikkat Edilmesi Gerekenler!

etsy de satış yapayı düşünüyorsanız her şeyden önce dikkat etmeniz gereken bir nokta var; etsy sadece el işi ürünlerin satıldığı bir platform ve bu konuda çok katıdır. Yani toptan aldığınız fabrikasyon ürünü satmak veya ürünü başka bir üreticiye yaptırmak gibi kuralları ihlal eden davranışlarınızı fark ettikleri an, satış adedinizin binleri bulsa veya aldığınız yüzlerce olumlu yorumunuz olsa bile dükkanınızı kapatır.

Udemy

Udemy.com profesyonel yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel çevrimiçi açık ders ve bir çevrimiçi öğrenme platformudur. 

Udemy, 30 milyondan fazla öğrenciye ve 60’ın üzerinde dilde 50.000 öğretim görevlisine sahiptir. 245 milyondan fazla kurs kaydı yapıldı. 190’dan fazla ülkeden öğrenciler ve eğitmenler geliyor yarıdan fazlası ABD dışında bulunuyor. Udemy’de ayrıca 4.000’den fazla işletme müşterisi var ve Fortune 100 şirketlerinin% 80’i çalışanlarını terfi ettirmesi için Udemy kullanıyor (Udemy for Business). Öğrenciler, büyük ölçüde işle ilgili becerilerini geliştirme aracı olarak ders alırlar. Bazı kurslar teknik sertifikasyon için kredi üretir.

@webrazzi

Nasıl çalışabilirsiniz?

Udemy, eğitmenlerin seçtikleri konularda çevrimiçi kurslar oluşturmalarına izin veren bir platform görevi görür. Yani uzman olduğunuz veya çok iyi bildiğiniz bir konu ile ilgili anlatımlar oluşturabilir ve bunun üzerinden de para kazanabilirsiniz. Udemy’nin kurs geliştirme araçlarını kullanarak kurslar oluşturmak için video, PowerPoint sunumları, PDF’ler, ses dosyaları, zip dosyaları ve canlı dersler yükleyebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar