En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri

Paylaşmayı unutmayın.

En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri – Hedef kitlesini kendine çekmek ve iyi gelir elde etmek için her marka pazarlama taktiklerini kullanır.

Çoğu zaman bir şirketin başarısı veya başarısızlığı, etkili veya çok etkili olmayan bir pazarlama stratejisinin doğrudan bir sonucudur. Bu nedenle şirket ürününe uygun bir pazarlama stratejisi seçmek hayati önem taşımaktadır. En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri hedef kitlesini kendine çekmek isteyen her marka için önemlidir. Pazarlama stratejileri, size müşterileriniz hakkında fikir verecektir.

Geleneksel Pazarlama

@ITsGuru

Tüketicilerin eğitim ve iletişim düzeylerindeki artışla değişen
tüketici pazarının, teknolojinin ve küreselleşmenin gelişimiyle, pazarlama
anlayışında da bir takım değişimler meydana gelmiştir. Meydana gelen bu
yeni pazarlama anlayışı ile klasik pazarlama artık “geleneksel” bir hal almıştır. Geleneksel pazarlama, genel anlamı ile kitle bir pazarlamasıdır. Televizyon, radyo, gazete, posta kutularına bırakılan broşürler ve reklam panoları gibi kanallarla kitlelere ulaşılır. Yani, yerel kitleyi belirlemede geleneksel pazarlama yöntemleri uygulanır. Öyle ki, En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri incelediğimizde geleneksel pazarlamanın çok eskide kaldığını görürüz.

Zıt İki Kardeş: Geleneksel ve Dijital -En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri

@digitalmarketinggorup

Evet! Zıt iki kardeş dedik çünkü aynı kategori içerisinde zıt iki kavram. Dijital pazarlama , geleneksel pazarlamanın tam tersidir. Çünkü, kitlelere yeni yollarla ulaşmak için geleneksel pazarlamada olmayan teknolojiyi kullanır. Dijital pazarlama türü, çevrimiçi olarak yaşayan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Fakat geleneksel pazarlama türünde daha eski yöntemler kullanılır. Oysa teknoloji çağındayız. Her şeyin güncel ve yeni halini seviyoruz.

Gelen Pazarlama

en-eskiden-en-yeniye-pazarlama-turleri
@callio

Gelen pazarlama, potansiyel müşterileri ilk hareketi yapmaya teşvik eden bir pazarlama stratejisidir. Ürün veya hizmetlerini, oluşturduğu özgün içerikler ile tüketici ilişkilerine önem veren ve eğitime dayalı olarak potansiyel müşterilere dönüştürmeyi amaçlayan bir dizi sanal stratejidir. Cazibe pazarlaması olarak da bilinir. Bu strateji dijital dönüşüm dünyasına oldukça entegredir. Bunun yanı sıra internet kanallarında alakalı ve yararlı içerik sunmaya da odaklanmaktadır.

Gelen Pazarlama Dijital Pazarlamaya Benziyor mu?

Anlayacağınız gelen pazarlamada, müşterileri kesintiye uğratmak yerine cezbetmeye odaklanır . Aslında, gelen pazarlamada tüketiciler, kendi alıcılarının yolculuğunda ilerlerken çevrimiçi araştırma yapma yetkisine sahiptir. Bundan dolayı gelen pazarlama taktiklerinin çoğu dijital pazarlama kapsamına girer.

Dijital Pazarlama -En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri

Dijital pazarlama, bir pazarlama bileşenidir. Ürün ve hizmetleri müşterilerinize tanıtmak için masaüstü bilgisayarlar, cep telefonları, diğer dijital ortam ve platformlar gibi internet ve çevrimiçi tabanlı dijital teknolojileri kullanır.

@SoftwareTR

İşletmelerin, mevcut ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için dijital kanalları vardır. Bunlar arama motorları, sosyal medya, e-posta ve web siteleri gibi kanallardan oluşur.

Arama Motoru Pazarlaması (SEM)

Arama Motoru Pazarlama, internet sitelerinin, arama motoru sonuç sayfalarındaki görünürlüğü arttırarak tanıtım yapan internet pazarlama yöntemleridir. Profesyonellerine göre, SEM yöntemleri şunlardan oluşur: arama motoru optimizasyonu, ücretli yerleşim ve ücretli katılım.

@SEO Uzmanı

Arama motoru pazarlaması veya SEM, işletmenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) görünmesini sağlamak için kullanılan tüm stratejileri içerir. Yani, SEM ile, bir kullanıcı belirli bir anahtar kelimeyi aradığında işletmenizi bir numaralı noktaya getirebilirsiniz.

SEO VE PPC- En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri

İki tür SEM’ den bahsedebiliriz: Birincisi, organik arama sonuçları için arama motoru optimizasyonu (SEO). İkincisi sponsorlu arama motoru sonuçları için tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığıdır.

SEO’ya başlamak için, arama motoru sıralama faktörlerini tanımalı ve arama motorlarının indekslemesi için içerik üretmelisiniz. Tıklama başına ödeme SEM, reklamlarınızın Google Ads gibi platformlar aracılığıyla yerleştirilmesini sağlamak için anahtar kelimelere teklif vermeyi içerir. Buna ek olarak, PPC kampanyaları oluşturmayı kolay hale getirmek için reklam yönetimi araçları da vardır.

İçerik Pazarlaması -En Fazla Kullanılan 10 Pazarlama Türü

en-eskiden-en-yeniye-pazarlama-turleri
@mediabuzz

Hedeflenen kitleyi etkilemek, etkileşim kurmak ve kar edilebilir müşteri aksiyonu elde etmek adına geçerli, değeri olan, ve sürekli içerik üretimi ve dağıtımına odaklanan pazarlama yaklaşımına verilen addır. Kısacası, içerik pazarlamada müşteri davranışını değiştirme ve geliştirme düşüncesi temel alınmaktadır.

İçerik pazarlaması, hedef kitlenizi çekmenin en iyi yollarından biri olduğu için dijital pazarlamada önemlidir.

Yani, sosyal medya platformları, bloglar, videolar, e-kitaplar ve web seminerleri gibi ücretsiz ve kapalı kanalları kullanarak hedef kitlenize içerik oluşturur, yayınlar ve dağıtırsınız.

İçerik Pazarlaması Neden Önemli -En Eskiden En Yeniye Pazarlama Türleri

@pngitem

İçerik pazarlama sayesinde hedefleri iyi tanımlarsınız. Neyi başarmak istediğinizi bildikten sonra hedefinizi o doğrultuda oluşturursunuz. Bu sayede daha iyi bir yön ve odak sağlarsınız. Hedeflerinizi siz belirlersiniz. Yani, daha iyi trafikten e-ticaret sitesine, blog için ya da daha fazla e-posta aboneliğine kadar her şeyi içerir. Güncel içerik pazarlaması trendleri ışığında içerikler hazırlayabilirsiniz. Bunun için gerekli araçlarla içerik pazarlaması ölçümlemeleri yapıp ve çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sonucu analiz edebilirsiniz. Nereden başlayacağınızı veya nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir uzmana danışabilirsiniz! Bunun için OZLU MEDIA ile iletişime geçin.

Sosyal Medya Pazarlaması

en-eskiden-en-yeniye-pazarlama-turleri
@nativetheorydigital

Sosyal Medya Pazarlama, sosyal medya siteleri aracılığıyla trafik kazanma ve dikkat çekme işlemiyle ilgilidir. Facebook , Instagram , LinkedIn ve Twitter gibi platformlarla markalar işlerini tanıtabilir ve kitlelerle daha kişisel bir şekilde etkileşim kurabilir. Bununla birlikte, sosyal medyada başarının anahtarı bu iki kelimeden oluşur: ilgili içerik ve tutarlılık.

Hiç kimse satın alacak bir şey aramak için sosyal medyada oturum açmaz,. Promosyonlar, fırsatlar ile eğlenceyi dengelemek önemlidir. Hedef kitlenizi beğenmeye, paylaşmaya ve yorum yapmaya teşvik eden ilgi çekici görseller ve başlıklar, markanızı bir müşteri kazanmaya çok daha fazla yaklaştıracaktır.

E-posta Pazarlama

en-eskiden-en-yeniye-pazarlama-turleri
@siembradigitalmarketing

E-mail ile pazarlama, elektronik postanın; pazarlama mesajlarını belli bir kitleye ulaştırmak için bir çeşit doğrudan pazarlama aracı olarak kullanıldığı pazarlama biçimidir. Anlayacağınız, E-posta pazarlaması, markaları e-posta yoluyla potansiyel müşterilere, potansiyel müşterilere ve müşterilere bağlar. E-posta kampanyalarını, marka bilinirliğinizi artırmak, ürünlerinizi tanıtmak veya müşterilerinizi satın almaya yönlendirmek için kullanılabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar