En Değerli Pablo Picasso Eserleri

En Değerli Pablo Picasso Eserleri

Paylaşmayı unutmayın.

En Değerli Pablo Picasso Eserleri – Pablo Picasso, İspanya’da 25 Ekim 1881’de doğmuş ve en ünlü ressamlardan biridir. Olduça ünlü eserleri mevcuttur. Bu eserlerde verdiği mesajlar, gizli detaylar eserin değerini bir hayli arttırıyor. Bu eserlerden ve değerlerinden bahsedeceğiz. Öncelikle kısaca bir Picasso’dan bahsedelim. 1900’e kadar İspanya’da resim çizen Picasso’nun bu çizimleri Juventut adlı bir dergide yayınlanmıştır. Sonrasında Paris’e giden Pablo Picasso’nun babası resim öğretmenidir. Paris’te sıradan insanların, sevgilisinin ve palyaçoların resimlerini çizen Picasso, kübizmin temellerini atmıştır. Geçelim o ünlü, elmas değerindeki eserlere…

En Değerli Pablo Picasso Eserleri

Pablo Picasso
Görsel: History101

Cezayirli Kadınlar, Versiyon O

Pablo Picasso — Women of Algiers, version “O” (Les femmes d`Alger), 1955
Görsel: PabloPicasso

Tarih: 1955

Değeri: 179,3 Milyon Dolar

Pablo Picasso’nun 1955’te çizdiği ve Les femmes d’Alger, Version O adını verdiği bu tablo, en son 179,3 milyon dolara alıcı buldu. 15 Eserlik serinin bir parçası olan Cezayirli Kadınlar, Versiyon O adlı tablo kübik tarzda resmedilmiştir. Resimde Cezayirli kadınların giyim tarzları, yöresel kıyafetleri tuvale taşınmış. Ayrıca resimde ana planda bir kadın görünüyor olsa da detaylar incelendiğinde birden fazla kadına yer verildiği görülebilmektedir.

Rüya – En Değerli Pablo Picasso Eserleri

La rêve
Görsel: SleepHealth

Tarih: 1932

Değeri: 155 Milyon Dolar

Picasso’nun La Rêve ya da Türkçe karşılığı ile Rüya adını verdiği tablosunun değeri tamı tamına 155 Milyon Dolar. Bu tabloda Picasso sevgilisi Marie-Therese Walter’ı kırmızı bir koltukta uyurken resmetmiş. Resimde sevgilisinin bir rüya gördüğünü ve bu rüyayı dışa vurduğunu anlatmış.

Çıplak, Yeşil Yapraklar ve Büst

Pablo Picasso Nude Green Leaves and Bust
Görsel: Arthipo

Tarih: 1932

Değeri: 106.5 Milyon Dolar

Picasso’nun savaş döneminde çizdiği önemli bir eser de Nude, Green Leaves and Bust adlı bu eserdir. Eserde Picasso bir kez daha metresini çıplak resmetmiştir. Resimde ayrıca ön plandaki Marie-Therese Walter kadar arkadaki büst de dikkat çekmektedir. Büstün yanında duran yeşil yapraklar ve büstün desenleri de ayrı bir detay.  Picasso’nun bu eseri son olarak 106.5 milyon dolara satılmıştır. 

Pipolu Çocuk – En Değerli Pablo Picasso Eserleri

Garçon à la Pipe - Pipolu çocuk
Görsel: ultrawolves

Tarih: 1905

Değeri: 104.2 Milyon Dolar

Garçon à la pipe adlı bu eser, elinde pipo ile oturan bir çocuğu gösteriyor. Çocuğun kafasındaki çiçek onun kraliyet ailesinden olduğunu düşündürse de o aslında Paris’teki sıradan bir çocuk. Paris’te stüdyolara sık sık giden ve hayatta kalmaya çalışan bu çocuk, son olarak Picasso’nun tuvalinde kendine yer bulmuş. 

Pencerenin Yanında Oturan Kadın

Pencerenin Yanında Oturan Kadın
Görsel: SD

Tarih: 1932

Değeri: 103.4 Milyon Dolar

Picasso için altın bir yıl olan 1932’de çizdiği, yine metresi Marie-Therese Walter’ı tuvale taşıdığı bir eserdir. Orijinal adı Femme assise près d’une fenêtre olan bu eser 103.4 milyon Dolar’a alıcı bulmuştur. Tabloda Pablo Picasso, Marie-Therese’yi pencerenin önünde otururken resmetmiştir. Ayrıca resimde en dikkat çeken detay ise karakterin meşhur alın yapısıdır. Gerçekte gayet normal bir alnı olan Marie, Picasso’nun tablolarında hep bu şekilde bir alın ile çizilmiştir. Son olarak yazıyı Picasso’nun meşhur bir sözü ile bitirelim; “soyut sanat yoktur, sanat soyuttur.”

👉 Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar