Eğlenerek Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz En İyi 7 Uygulama

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük hayatımızda neredeyse telefonlarımız elimizden hiç düşürmüyoruz. Dijitalleşen dünyada deyim yerindeyse telefonlarımızdan asla kopamıyoruz. Evde, okulda, işte, yolda.. Nereye gidersek gidelim her an yanımızda onlar var. Peki neden yabancı dil öğrenmek için onları kullanmıyoruz?

Mobil uygulama geliştirenler de bu durumu fark etmiş olmalılar; çünkü telefonumuza indirebileceğimiz yabancı dil uygulamaları her geçen gün artıyor. Teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilmek ve aynı zamanda eğlenmek için telefonlarımıza birçok uygulama indirip, kullanıyoruz. Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız bu uygulamalar sayesinde yabancı bir dil de öğreniyoruz.

Yeni bir dil öğrenmenize yardımcı olmak için tasarlanmış sayısız uygulama var, bu da doğru olanı seçmeyi zorlaştırıyor.Kelime bilginizi genişletmek, konuşma alıştırmaları yapmak, dil bilgisi kurallarını öğrenmek ya da sıfırdan bir dil öğrenmek isteyebilirsiniz. Amacınız ne olursa olsun bunun için mutlaka bir Android ve iOS uygulaması elbette var. Biz de sizler için en iyi ücretsiz dil uygulamalarını listeledik. Hadi birlikte inceleyelim!

  1. Duolingo

Listemizin ilk sırasında en popüler uygulama yer alıyor. 200Milyon kullanıcısı ile her yıl en iyi uygulamalar arasında seçiliyor. iOS ve Android platformlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bu uygulama sayesinde en temel seviyeden itibaren yabancı dil öğrenebileceksiniz.

iOS

Android 

 

2. Busuu

Bir diğer popüler yabancı dil uygulaması olan Busuu ile 12 farklı dili öğrenmek artık çok basit. 50 Milyon aktif kullanıcısı bulunan bu uygulama, yabancı dil öğrenmek isteyenlerin akınına uğramış durumda.

iOS

Android

3. Memrise

Memrise, Londra merkezli başarılı bir uygulama. Öğrenmek istediğiniz yabancı dili sizlere oyunlaştırma şeklinde sunarak eğlenerek öğrenmenizi sağlıyor.

iOS

Android

4. VoScreen

Listemizde en farklı uygulamalardan olan VoScreen, diğer uygulamaların aksine sadece video kesitler ile yabancı dil öğretmeyi amaçlıyor. Popüler filmlerden, animasyonlardan, dizilerden, belgesellerden ve müziklerden kesitler sunan Voscreen dil öğrenmek isteyenlerin günde en az 20 dakika ayırmasını tavsiye ediyor.

Android

5. Babel

İlgi duğunuz alana özel dil öğreten Babel, 14 Farklı dil seçeneği ile sizlere yabancı dil de çeşitlilik sağlıyor

Günde ortalama 15 dakikanızı ayırarak yabancı dil seviyenizi ilerletme imkanını sağlıyor.

iOS

Android

 

6. Quizlet

Görsel ve sesleri kullanarak etkili bir şekilde dil öğrenme hizmeti veren Quizlet, sınıf arkadaşlarınız veya öğrencilerinizle birlikte çalışma olanağı sunuyor. Kendi çalışma kartlarınızı oluşturarak hem öğretiyor hem de pratik yapma şansını sizlere veriyor. Ayrıca uygulamayı kullanan diğer kullanıcıların da çalışma kartlarını görmenize de bir  sakınca görmüyor. 🙂

Android

7. HelloTalk

Ana fikri konuşarak öğretmek olan bu uygulama sayesinde dünyanın farklı yerlerindeki kullanıcılar ile istediğiniz zaman yabancı dil konuşabilirsiniz.  Yabancı dildeki en önemli fonksiyon olan konuşma kanalını yapacağınız bu aktiviteler ile geliştirmenize imkan sağlıyor.

iOS

Android

Bonus: Biraz daha eğlence istiyorum derseniz ve Fransızca’ya da meraklıysanız bu keyifli yazımızı da okumanızı öneririz. Fransızca Öğreten Mükemmel Dans Şarkıları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar