Efsaneleşmiş Film ve Dizi Müzikleri

efsane film ve dizi müzikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Efsaneleşmiş Film ve Dizi Müzikleri • Bir filmi veya diziyi yayınlandıktan sonra başarıya taşıyan ve unutulmaz hale getiren en önemli faktörlerden biri de müzikleridir. İyi müziklere sahip dizi ve filmler kötü olsalar dahi bir şekilde gündeme gelir ve izleyici kazanırlar. Ancak bir film veya dizi hem kendisi hem de müzikler iyiyse efsaneye dönüşür. Bu listemizde filmleri değil müziklerini mercek altına alacağız ve müzikleri efsaneleşmiş dizi ve filmleri sıralayacağız. İşte 15 efsane film ve dizi müziği…

Efsaneleşmiş Film ve Dizi Müzikleri

efsane film ve dizi müzikleri
Görsel: teahub

15 • Mission Impossible (Görevimiz Tehlike)

Adam Clayton ve Larry Mullen tarafından bestelenen, Görevimiz Tehlike filminin gerilim dolu bu efsane müziği listemizde 15. sırada. Bu müzik daha sonra defalarca farklı dizi ve programlarda da kullanıldı.

14 • Titanic (Titanik)

Efsane filmlerden biri olan Titanik’in aşkı ve hüznü hatırlatan bu jenerik müziği, efsane film ve dizi müzikleri sıralamamızda 14. sırada. Müziği besteleyen James Horner, bu besteye Hymn To The Sea adını vermiş.

13 • Requiem For A Dream (Bir Rüya İçin Ağıt)

Televizyon tarihinin en çok kullanılan, kopyalanan müziği diyebiliriz belki bu müzik için. Haber programları, gerilim filmleri, dizilerin aksiyon sahneleri neredeyse her yerde kullanılan bu müzik Requiem For A Dream filmine ait. Müziği besteleyenler ise Clint Mansell ve Kronos Quartet.

12 • Saw (Testere)

Meşhur korku filmi Testere’nin jenerik müziği efsane film ve dizi müzikleri listemizde 12. sırada. Müzik Charlie Clouser’ın eseri.

11 • Sherlock

Listemizdeki iki dizi müziğinden bir olan bu müzik, Sherlock dizisine ait. BBC yapımı dedektif dizisi Sherlock’un bu müziği David Arnold ve Michael Price tarafından bestelenmiş. Efsane film ve dizi müzikleri listemize girmeyi fazlasıyla hak eden bu müziği farklı farklı enstrümanlarla da dinlemenizi tavsiye ederiz.

10 • Bodyguard (Koruma)

Herkesin filmden bağımsız olarak tanıdığı I Will Always Love You şarkısı, aslında Bodyguard filmi için Whitney Houston tarafından bestelenmiştir. En çok bilinen İngilizce şarkılardan biridir.

9 • The Good The Bad And The Ugly (İyi, Kötü, Çirkin)

Bir diğer bilindik film müziği de İyi, Kötü, Çirkin filminin müziğidir. Efsane film ve dizi müzikleri listemizde dokuzuncu sırada yer verdiğimiz bu müzik, filmin günümüzde hala izlenmesinin en önemli sebeplerinden biridir.

8 • The Message (Çağrı)

Ünlü Fransız müzisyen Maurice Jarre’in bestelediği, İslam dünyasının en önemli filmlerinden biri olan Çağrı‘nın bu müziği de hiç şüphesiz en unutulmaz film müziklerinden biri.

7 • Interstellar (Yıldızlararası)

Usta müzisyen Hans Zimmer’in bestelediği bu efsane müzik, en az müzik kadar efsane olan filmi oldukça iyi yansıtıyor. Kullanıldığı sahneler de çok doğru seçilmiş ve izleyenleri adeta senaryoya hapsetmişçesine filme bağlamıştı. Hans Zimmer bu müziğe First Step yani “ilk adım” adını vermiş. Filmde uzaya, yeni bir gezegene ve birçok yere ilk kez adım atılıyor. Bu müzik gerçek anlamda tam olarak bu Interstellar için bestelenmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=FkmWxOfsPuE

6 • Rocky

Televizyon ve sinema tarihinin en çok kopyalanan ve kullanılan müziklerinden biri de hiç şüphesiz Rocky filminin müziğidir. Bill Conti’nin bestelediği bu müzik listemizde altıncı sırada.

5 • Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Dick Dale’in bestelediği Ucuz Roman filminin bu eğlenceli müziği pek de yoruma gerek bırakmıyor. Efsane film ve dizi müzikleri listemizde beşinci sırada.

4 • Pirates Of The Caribbean (Karayip Korsanları)

Karayip Korsanları‘nın efsane gerilim müziği, listemizde dördüncü sırada. Bu müziği besteleyen Klaus Badelt, müziğe “o bir korsan” adını vermiş. Haber programlarının bir diğer favori müziği olan bu müzik, hiç şüphesiz izleyiciyi de dinleyiciyi de oldukça etkiliyor.

3 • The Godfather (Baba)

Sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri olan ve kendinden sonraki neredeyse tüm mafya filmlerine ilham kaynağı olan Baba filminin jenerik müziği listemizde üçüncü sırada. Müziğin bestecisi ünlü İtalyan müzisyen Nino Rota’dır.

2 • The Last Of The Mohicans (Son Mohikan)

Ülkemizde özellikle Fenerbahçe’nin stadda sıklıkla kullanması sebebi ile Fenerbahçe ile özdeşleşen bu efsane müzik, listemizde zirvenin hemen arkasında ikinci sırada. Güney Afrika’lı Trevor Jones’un bestelediği Son Mohikan filmine ait bu müzik, filmin efsane olmasında büyük rol oynamıştır.

1 • Game Of Thrones (Taht Oyunları)

Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizisi olarak gösterilen Game Of Thrones dizisinin, en az dizi kadar ilgi gören efsane jenerik müziği, efsane film ve dizi müzikleri listemizin zirvesinde yer alıyor. Alman müzisyen Ramin Djawadi’nin bestelediği bu müzik, o kadar etkileyicidir ki, diziyi izleyenlerin büyük çoğunluğunun mutlaka dizi dışında da dinlediği bir müziktir.

👉 Pandemi sürecinde Spotify’da en çok dinlenen şarkılar

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar