E-Ticarette Reklam Harcamaları Aldı Başını Gitti!

e-ticarette-reklam-harcamalari-aldi-basini-gitti!

Paylaşmayı unutmayın.

E-Ticarette Reklam Harcamaları Aldı Başını Gitti! – E-Ticaret, bildiğiniz üzere ticaretin elektronik ortamda yapılarak yıllardır bilinenin aksine giden ve herkesi şaşırtan bir sektör olmayı başarmıştır. Buna ek olarak Covid – 19 sebebiyle İnternet’ten alışverişler artmış, siparişler artmış ve bunun doğrudan etkisini reklam harcamalarında görmüş olduk. Yeni Warc Raporu‘na göre, markalar bu yıl E-Ticarette reklamlarına 58,5 milyar dolar harcayacağı kaydedilmiştir. Bunun en büyük sebeplerinden biri arz arttığı için rekabet içine giren firmalar ve yine bu firmaların arzı doğrultusunda çalışan reklam ajanslarının fiyat artışına gitmeleri gösterilmektedir.

E-Ticarette Reklam Harcamaları Aldı Başını Gitti!

E-Ticarette Reklam Harcamaları, %18,3 Artacak !

E-ticaret sitelerinin reklam harcamaları, analiz firması MediaRadar’a göre, 17 Şubat’ta başlayan dört haftalık bir dönem için 4,8 milyon ABD dolarından 9 Mart haftasında iki katına çıkarak 9,6 milyon dolara ulaştı.

Warc raporuna göre E-ticaret siteleri deyince direkt aklımıza gelen Amazon, Rakuten ve Türkiye’den hepsiburada, çok kanallı perakendecilerden Walmart ve Carrefour, Pinduoduo ve Tiktok gibi platformlarda da sosyal ticarette reklam yatırımının %18,3 artmaya hazır olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca rapor E-ticaret reklam harcamalarındaki genel reklam harcamalarının %8,1 oranında düşeceğini tahmin ettiğini açıkladı.

e-ticarette-reklam-harcamalari-aldi-basini-gitti!
@etbis

COVID-19 Siparişleri Arttırırken E-Ticaret Siteleri Reklam Harcamalarını Arttırdı!

E-Ticarette dünyada birinci sırada gelen Amazon, Needham & Company’nin yaptığı araştırmaya göre bugün ABD perakende piyasasında 2021 yılında pazarın %50’sine sahip olacak. Ayrıca  E-ticaret hacminin 2021’de 4.5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 

ABD reklam işi, bu yıl %50’den fazla büyüyecek ve ABD dijital reklam pazarındaki payı %6,8’den %8,8’e yükselecek. Bu yıl reklamlardan 18.1 milyar dolar kazanacak.

Tabii ki bu kadar siparişte artma olunca reklam harcamalarına da zam gelmez mi ?

e-ticarette-reklam-harcamalari-aldi-basini-gitti!

2019’da Amazon’un küresel reklam harcamaları , 2018’de 8,2 milyar dolardan dünya çapında 11 milyar doları buldu. 2019 yılında şirketin genel pazarlama maliyetleri dünya çapında 18,88 milyar ABD dolarına yaklaştı.

e-ticarette-reklam-harcamalari-aldi-basini-gitti!
@martech

Amazon harcamaları, 1995’te 30.000 dolardan 2019’da 11 milyar dolara çıktı. Son 25 yılda Amazon, 1,3 trilyon dolar net satış elde etmek için reklam ve promosyona (satışların yüzde 3,5’i) 47 milyar dolar harcadı.

Tüketiciler, COVID-19 Sebebiyle Bu Yıl İnternette Fazladan 183 Milyar Dolar Harcayacak !

Evlere kapanmayla birlikte İnternet’ten yapılan alışverişler arttı. Tüketiciler korona virüsü salgını yüzünden bu yıl internette fazladan 183 Milyar Dolar harcayacak.

Edge by Ascential’dan alınan verilere göre, İnternet üzerinden yapılan satışların bu yıl dünya çapında % 30,4 artarak 2,9 trilyon dolara çıkması bekleniyor.

Bu da korona virüsü salgını başladığından bu yana 183 milyar dolarlık tahmini bir artışı temsil ediyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar