E – posta Pazarlaması ve Düşülmemesi Gereken Hatalar

e - posta pazarlaması

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama kanallarınızın geri bildirim oranlarını takip ediyorsanız en büyük payın e – posta pazarlaması kanalına ait olduğunu görmüşsünüzdür. Bir platform olarak e-postanın müşteri edinimi açısından da sosyal kanallar arasında 40 kat daha fazla etkili olduğu da söyleniyor. Bu oranları takip eden pazarlama ekipleri doğal olarak e – posta kampanyalarına yüklenirler. Bu da oldukça sert bir rekabetle karşı karşıya kalacaklarını gösterir. Burada püf nokta potansiyel müşterilerinizin e – postalarına, onlar için hiçbir anlam ifade etmeyen ya da çok az bir anlam ifade eden maillerle göndermemektir. Amacınız kalabalığın arasından sıyrılmak ve liderlerin dikkatini çekecek ilkeleri kullanmak olmalıdır.

E- posta Pazarlaması ile İlgili Sorunlar

Birçok insan her gün çeşit çeşit e – posta gönderip alıyor. Bu mailler promosyon ve reklam malzemeleri olabilirken kişisel ve iş maili de olabiliyor. Bu noktada rekabet edilecek çok sayıda e – posta kaynağı olduğunu görmek kolay bir hal alıyor. Bu rekabet ortamında e -posta pazarlamasını kullanmayı seçmek bir meydan okuma anlamına geliyor ve bunun bir yan etkisi kullanıcıların gelen kutularına bakarken çok seçici davranmaları şeklinde beliriyor. Bu filtreleme işlemi mailler arasında tanıdık birini arama veya gerçekten ilginç ve yararlı olabilecek içeriklerin görülmesi şeklinde ortaya çıkıyor. Birçok insan gelen kutusunu hızlıca çöp kutusuna taşımak konusunda gözünü kırpmadan hareket ediyor, otomatik spam filtreleri de düşünülünce bu durumun etkisi kat kat artıyor. Elbette bu e – posta pazarlamasını kullananların asla istemeyecekleri bir durumdur. Bu nedenle öncelikle karşı tarafta bir güven oluşturmanız gerekiyor. Bu güven oluştuktan sonra e – postalarınızın okunma oranı da artmış oluyor.

E- Postanızın Okunurluğunu Sağlamak

E – posta pazarlamacıları tarafından yapılan ve daha az tatmin edici düzeyde katılım ile sonuçlanan hatalar, kısacası düşmemeniz gereken hatalar şu şekilde sıralanabilir:

1 – Güçlü Olmayan Bir Konu Başlığı

etkileyici konu başlıkları

@rawpixel

Her şey konu satırı ile başlar! Bu satır potansiyel müşterilerin gördüğü ilk şeydir, bu nedenle de zorlayıcı bir alandır ve daha da önemlisi içerikle ilgili bir şeyler yazmak için inanılmaz bir anlama sahiptir. Konu satırı dikkat çekmezse e – postanızın okunmama oranı yüksektir. Burada çok sıkıcı olmamayı deneyin. Tıklamaya yönelten konu satırları etkili olabilir. Ancak tıkladıklarında pişman olmayacakları bir içerik konusunda dikkatli olmalısınız. Güven oluşumu burada başlıyor!

2 – Her Şeyi Otomatiğe Bağlamak

mail otomasyonu

@PIRO4D

E – posta otomasyonu pazarlamacılar için bir nimettir ancak bazen, özellikle belirli bir hedef kitleniz varsa, kötüye kullanımı söz konusu olur. Kimi durumlarda pazarlamacılar pazarlama listelerini müşteri kimliğine göre sınıflandırmada başarısız olurlar ve sonuçta e – postalar gerçek sahiplerine ulaşamaz. Kişiselleştirme, tatmin edici katılım oranları için inanılmaz bir şekilde önemlidir ve her şeyi otomasyona bırakmak bu durumu sınırlandırabilir. Robot gibi bir ses çıkarmak istemiyorsanız e – posta otomasyon araçlarınızın kişiselleştirme özelliklerini kullanın.

3 – İstenmeyen Mesajlar Göndermek

istenmeyen mesajları önlemek

@freeGraphicToday

Doğrusu şudur ki hiçbirimiz ihtiyacımız olmayan, bizim için bir değer ifade etmeyen bir şeyi almak istemeyiz. Bu nedenle öncelikle hedef kitlenizden e – posta göndereceğinize dair bir izin almalısınız. Dahası e – postalarınızda “abonelik iptali” bağlantısına yer vermezseniz bu potansiyel müşterilerinizde olumsuz bir izlenim yaratacaktır. Bu yasa gereği yapılması gereken bir işlemdir.

4 – Eksik ya da Tıklanamayan Görseller

uyumlu görsel seçmek

@Brett_Hondow

E – posta pazarlaması kanalında yalnızca iyi görsellerin tercih edilmesi değil, aynı zamanda tıklandığında web sitesine yönlendiren görsellerin seçilmesi önem taşımaktadır. Bu olmadığında müşteri kaybı yaşayacağınızı sanıyoruz söylememize gerek yok!

5 – Maili Test Etmeden Göndermek

e mailleri test etmek

@PIRO4D

E – posta içeriğinizi desteklemeyen bir konu satırı, bozuk bağlantılar ve teknik sorunlar nedeniyle ortaya çıkabilecek hatalar “gönder”e basmadan önce mutlaka kontrol etmeniz gereken noktalardır. Nitekim müşteriler tutarsızlık ve kusurlarla dolu bir şeyle zaman kaybettiklerini gördüklerinde sizden tamamen uzaklaşacaklardır. E – postalarınızın sorunsuz olduğundan emin olmalısınız. Ne demiştik: güven!

Görüldüğü üzere e – posta pazarlaması da birçok konuda dikkat edilmesi gereken noktaları içeriyor. Dikkatli kullanıldığında pazarlama alanında başarı oranınızı artırırken dikkat etmediğinizde zaman kaybı ve boşa maliyet anlamına gelebiliyor.

E – posta pazarlaması kanalını kullanıyorsanız Ekonomik Pazarlama Araçları: E-posta Pazarlama ve Otomasyon yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Kolaylıklar diliyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar