Yasal Olarak E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar

Paylaşmayı unutmayın.

Yasal Olarak E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar – E-kitap okuma alışkanlığı kitap kokusunu doya doya içe çekmek, dokunulan sayfaların içinde kaybolup gitmek gibi bir takım güzelliklerden mahrum bıraksa da giderek yaygınlaşıyor. İnternet bağlantısı olan herhangi bir yerden aranılan kitaba hızlıca erişebilmek veya özellikle de sık sık yer değiştirme gerektiren durumlarda yükü arttırmadan hareket edebilmek e-kitap okumanın en önemli avantajları arasında. Her ne kadar sık yer değiştirme faktörü eskiye kıyasla azalmış olsa da, daha çok boş vaktimizin olduğu karantinalı günlerde e-kitap okuma tecrübesini değerlendirebileceğiniz platformları listeledik. 

Yasal Olarak E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar


Amazon Kindle

Yasal Olarak E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar listesinin ilk maddesi; Amazon Kindle… Elektronik kitap okuyucu olarak bildigimiz Kindle, aynı zamanda sunduğu e-kitap uygulaması ile farklı platformlarda bulunabiliyor. Çevirim içi olarak binlerce e-kitap, sesli kitap, çizgi roman ve dergiye ücretli veya ücretsiz olarak ulaşmak mümkün. Okuduğunuz metin üzerinde notlar almak, işaretleme yapmak ve yaptığınız düzenlemeleri farklı cihazlarda çevirim içi olduğunuzda bile görüntülemek gibi avantajlara sahip olabilirsiniz. Arka plan rengi, font büyüklüğü, satır aralığı gibi özellikleri kişiselleştirebilmek de uygulamanın diğer avantajları arasında. 

e-kitap okuyucu ve uygulaması Kindle
@unsplash

Apple Books

Apple Books uygulaması pek çok farklı kategoriden e-kitap ve sesli kitap barındıran geniş bir arşiv sunuyor. Eğer bir Apple kullanıcısıysanız uygulamayı cihazınızda halihazırda yüklenmiş olarak bulabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz kitapları içeren platform, farklı kategorilere ait eserleri listelediği gibi ücretsiz kitapları da tek bir başlık altında topluyor ve kolayca erişilebilir kılıyor. Ek olarak beğendiğiniz kitapları indirmeden önce ön izleme modunda görüntüleyebilirsiniz ve geceleri okumaktan hoşlanıyorsanız siyah arka plan seçeneğiyle uykunuz kaçmadan dijital kitabınızın tadını çıkarabilirsiniz.

e-kitap-okuyabileceginiz-yasal-platformlar
@Apple Books

Calibre

Tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı olan yazılım kullanması kolay bir arayüz sunuyor. Tüm e-kitap okuyucular tarafından desteklendiği gibi, bilgisayar ya da tabletinizden çevirim içi olarak kullanabilirsiniz. Hatta ve hatta eğer yanınızda herhangi bir cihaz taşımanız mümkün değilse, örneğin seyahat halindeyseniz, harici belleğinize aktardığınız uygulamayı nerede isterseniz görüntüleyebilirsiniz. Platformun en önemli avantajı ise e-kitabinizi her türlü formata hızlıca dönüştürebiliyor olması. 

@Calibre

E-Devlet E-Kitap Uygulaması

Halk kütüphanelerindeki binlerce kitaba e-Devlet sistemi üzerinden veya Kütüphanem Cepte mobil uygulaması aracılığıyla ücretsizce erişilebilir. Seçtiğiniz her kitap için belirlenen bir erişim süresi var, tamamlandığında ise bu süreyi uzatmak dijital talep sürecini yenileyerek mümkün olabiliyor. E-kitapları indirmek dışında, sistem aracılığıyla diğer halk kütüphanesi işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin katalog tarama ve ödünç alınan kitapları sorgulama bunlardan bazıları arasında. Aynı projenin Türk ve dünya edebiyatından eserler içeren sesli kitap arşivine ise herhangi bir üyelik gerekmeksizin buradan erişim sağlanabilir.

e-kitap-okuyabileceginiz-yasal-platformlar
@heptekno.com E-kitapları indirmek dışında, sistem aracılığıyla katalog tarama ve ödünç alınan kitapları sorgulama gibi diğer halk kütüphanesi işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

Google Kitaplar ve Google Play Kitaplar

Google’a ait bu iki platform, aynı gibi görünse de aralarındaki farkı şu şekilde özetleyebiliriz: Google Kitaplar, Google’ın taradığı, optik karakter tanıma kullanarak metne dönüştürdüğü ve veritabanlarında depoladığı kitap ve dergilerin tam metinlerini aramaya yarayan bir hizmettir. Google Play ise Google tarafından geliştirilen Android için bir dijital uygulama ve dağıtım platformudur. Burada e-kitaplar, ses dosyaları, ve video ve benzerleri bulunabilir.

Google’da arama yapar gibi Google Kitaplar üzerinden kitap taraması yapmak mümkün. Platform ücretsiz olsa da bazı kitaplara telif hakları yüzünden bedava erişim mümkün olmayabilir. Ancak önizleme özelliği sayesinde ücretli kitapları bazı sayfaları eksiltilmiş olarak görüntüleyebilirsiniz. 

Google Kitaplar dünyanın en kapsamlı e-kitap kataloğu
@Google Kitaplar dünyanın en kapsamlı e-kitap kataloğunu sunduğunun altını çiziyor.

Google Play Kitaplar’a dönecek olursak, uygulamayı Android cihazınızda olduğu gibi iOS işletim sistemli cihazlarda veya bilgisayarınızda çevirim içi olarak kullanabilirsiniz. E-kitapları okurken yapılan düzenlemelerin ve alınan notların Google Drive hesabına kaydedebilir olması uygulamanın avantajları arasında.

@Google Play Kitaplar

E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar – kitapindir.in

Kâr amacı gütmeyen platform kitapsever arkadaşları bir araya getiren bir sosyal ağa benzetilebilir. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının arttırılmasına katkı sağlamak online topluluğun temel hedefi. Yirmiden fazla kategori altında yerli ve yabancı eserleri içeren site, satın almadan önce fikir sahibi olabilmeniz icin seçtiğiniz kitapları indirmenize olanak sağlıyor. İndirdiğiniz kitapları yasal olarak maksimum 24 saat görüntüleme hakkiniz bulunduğundan bu platform sizi eserlerin yasal olarak satın alınabileceği sitelere yönlendiriyor. Ek olarak burada sadece kitap degil, kitap yorumları ve okur tavsiyeleri içeren çeşitli gruplar da bulabilirsiniz.

@Kitapindir.in

Internet Archive

Internet Archive kâr amacı gütmeyen ve takdire şayan bir dijital kütüphane. Platform misyonunu her türlü bilgiye evrensel olarak erişim sunmak olarak tanımlıyor. Yayımlanmış eserlerin dijital versiyonlarını içeren ve sayısı devamlı artan arşivde şimdilik 28 milyon kitap ve metin bulunuyor. Platformun sunduğu Open Library aracılığıyla pek çok farklı dilde yazılmış kitap ödünç alınabilir. Ayrıca arşiv üzerinden hatrı sayılır miktarda web sayfası, ses kaydı, video, imaj ve yazılım programı da ücretsizce erişilebilir durumda.

e-kitap-okuyabileceginiz-yasal-platformlar
@Internet Archive sunduğu geniş ve ücretsiz e-kitap, web sayfası, ses kaydı, video, imaj ve yazılım programı arşiviyle takdire şayan bir dijital kütüphane.

E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar – Rakuten kobo

Yasal Olarak E-kitap Okuyabileceğiniz Platformlar listesinin son maddesi Rakuten kobo… Tıpkı bu listede daha önce yer verdigimiz Amazon Kindle gibi, Rakuten Kobo da bir e-kitap okuyucu. Sunduğu uygulama da bilgisayarınız ve akıllı cihazlarınız üzerinden de ücretsizce kullanılabiliyor. Ücretli kitaplar kadar ücretsiz kitapların bulunduğu dijital platformda kisiselleştirmeler yapmak ve bu özellikleri kullandığınız farklı cihazlarda görüntüleyebilmek mümkün.

e-kitap-okuyabileceginiz-yasal-platformlar
@Rakuten kobo

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar