Düşünce Lideri Olmak İsteyenlerin Sahip Olması Gereken 3 Özellik

düşünce lideri kimdir

Paylaşmayı unutmayın.

Kesinlikle hepimiz, hayatımızın bir döneminde karşılaştığımız bazı insanların düşünce ve fikirlerini herkesten daha etkili ve farklı bir şekilde dile getirişlerine şahit olmuşuzdur. Düşünce lideri olduğuna inandığımız bu insanları dinlerken; aklımıza hızlıca birkaç soru düşüverir.

-Herkesten ne kadar farklılar?

-Başkaları üzerinde etkili olmak doğuştan gelen özellikleri mi?

-Bu farklılığı kendimize kopyalayabilir miyiz?

”Düşünce Lideri” dediğimiz insanların neden düşünce lideri olduklarını düşündüğümüzde de benzer sorular zihnimizi meşgul eder sırasıyla. Aslında biliriz ki; her birimizin bu dünya ile ilgili deneyimlerimizden paylaşacak bir şeyleri vardır ve hepimiz duyulmaya değerizdir. Fakat mesele herkesin ilgisini yakalamak olduğunda bunu nasıl etkili bir şekilde yapacağımızın formülü kilit konudur.

Tüketici psikolojisi ve insanların merakları göz önüne alındığında, kimlerin daha fazla takip edildiği ve bunun için neler yaptıkları ile ilgili en önemli üç başlığı sizler için lisateledik. Beraber göz atalım ;

Dinlemek İsteyenlerle Konuşun

Aslında yaşamın akışı içerisinde edindiğimiz tüm bilgiler paylaşılmaya değerdir. Dış dünyayı keşfe çıkmadığınız müddetçe öğrendiklerinizin ne kadar değerli olduğunu fark etmeniz çok mümkün olmaz genellikle. Dünya üzerinde milyarca insan yalnızca hayranlık duydukları şeyleri bilen ve öğreten bir insanın mentörlüğüne ihtiyaçlı halde yaşarlar. Ve herkes sıklıkla başarıları olduğu kadar başarısızlıklarını da paylaşmaktan çekinmeyen insanlara ilgi duyarlar. Ve genellikle dinlemeyi sevdikleri birini bulduklarında, O’na ve fikirlerine sadık olurlar. Bilginizi bulunduğu yerden ilerlemeye kararlı bireyler ve gruplarla mutlaka paylaşın!

Yazarak Paylaşın

Yazmak, fikirlerinizi ulaşmak istediğiniz insanlarla paylaşmak için oldukça etkili bir araçtır. Şu an içinde yaşadığımız dünyada paylaşmak ve iletmek istediğimiz bilgiyi yaymak için bir dolu platform mevcut. Ne kadar çok yazarsanız düşüncelerinizi yazarak ifade etmek konusunda o derece gelişirsiniz. Okurlarınız her yeni gün sizden başka şeyler okuyup öğrenerek size ve düşüncelerinize daha yakın ve bağlı hale gelirler ve işte bu da bir başarı öyküsüdür.

Komik Olun Ama Saçmalamayın

İnsanlar komik olmaya çalışanlardan çok, doğal komiklere ilgi duyarlar. Ve hemen hemen herkes komik bir konuya ya da duruma daha fazla çekilir. Aslında burada çok da şaşılacak bir şey yoktur; çünkü genelde bu tip ortamlarda kendimizi daha rahat hissederiz ve dolayısıyla bu ortamlara çekiliriz.

Bu nedenle başarılı bir düşünce lideri olmak için doğal komik olma becerisine sahip olmalı, insanları güldürüp oksitosin oranlarını arttırabilmelisiniz. Ancak bunu yaparken insanların saygınlıklarına zarar vermemek ve komik olmaya çalışırken kendi değerimizi de düşürmemek çok ince bir çizgidir. İşte bu hassas hatta yürüyenlerin kitleleri kendilerine ya da fikirlerine çekebilmeyi başaranlardır.

İnsanları düşüncelerinizle etkilemek ve sizi takip etmelerini sağlamak elbette harika bir histir; ancak buradaki en önemli handikap her zaman her şeyi en iyi bildiğinizi sanma yanlışına düşmemektir. Unutulmaması gereken bunun bitmek bilmez bir yolculuk olduğu ve bilgilerinizi paylaşmaya çalışırken aynı zamanda öğrenmenin de sürekli devam etmesi gerekliliğidir.

Düşüncelerinizin gücünü fark edin, lider olmasanız bile her zaman kendi lideriniz olmanın gururunu hissedeceksiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar